Erik Ryman.
Foto: Lennart Månsson/Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Klart: Han blir ligans nya sportchef - tillträder i april

ANNONS
Erik Ryman blir ny sportchef för Hockeyallsvenskan. Den förre Djurgården- och AIK-spelaren tillträder posten i början av april.

Erik Ryman är klar som sportchef för Hockeyallsvenskan. 47-åringen har tidigare jobbat som agent men är nu klar som sportchef för ligan.

– Det har varit viktigt för oss att hitta en person som har rätt egenskaper och bakgrund för att ta Hockeyallsvenskan till nästa nivå. Erik representerar allt det där. Han har en gedigen bakgrund, ett stort hjärta och ett enormt engagemang. Hans roll tillsammans med den nya kommersiella organisationen vi byggt kommer skapa de bästa förutsättningarna för Hockeyallsvenskan framöver, säger Stephan Guiance, VD Hockeyallsvenskan till ligans hemsida.

Erik Ryman om nya jobbet.

– Jag blev inspirerad när den här möjligheten dök upp. Jag tycker det finns en del frågetecken i svensk hockey och det här är en möjlighet för mig att vara med och påverka. Jag vill plocka in nya idéer för att utveckla och driva svensk hockey framåt, säger Erik Ryman.

Ryman representerade både Djurgården och AIK under sin spelarkarriär hemma i Sverige. Den förre detta backen avslutade sin karriär i AIK 2009.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games