Södertälje höll undan mot Mora
Foto: Bildbyrån/ Maxim Thore
HockeyAllsvenskan

Södertälje höll till slut undan i ”sexpoängsmatchen”

Södertälje såg ut att gå mot en tämligen enkel seger i ”sexpoängsmatchen” mot Mora, men ett taggat hemmalag höll på att äta upp de 0-4-underläge man hade. I övrigt var det en riktigt målfest den här fredagskvällen där både AIK och Karlskoga såg ut att stå för varsin ordentlig upphämtning.

AIK-Västerås 3-4 (0-2, 1-0, 1-1, 0-1)

AIK: Hugo LeufveniusJacob DahlströmAlexis Binner

Västerås: Sebastian BenkerAnthon ErikssonWilliam Wikman x2

AIK bröt sin mardrömssvit senast och hoppades fortsätta på vinnarspåret hemma mot Västerås. Men AIK fick en riktigt jobbig start på matchen när Sebastian Benker redan efter 41 sekunder kunde ge gästerna ledningen. Som om int det var nog kunde Anthon Eriksson några minuter senare öka på till 0-2. 

Hemmalaget kom tillbaka genom Hugo Leufvenius som reducerade men Västerås kunde på nytt skaffa sig en tvåmålsmarginal genom William Wikman. Men AIK gav sig inte och reducerade på nytt bara ett par minuter senare genom Jacob Dahlström. Hemmalaget fortsatte att försöka framåt och det skulle ge utdelning när Alexis Binner kvitterade med sitt första mål för säsongen.

Matchen till förlängning där Västerås till slut kunde avgöra genom William Wikman, som gjorde sitt andra mål för kvällen.

Karlskoga-Almtuna 5-6 (1-2, 1-3, 2-1, 0-1)

Karlskoga: Linus Karlsson x2, Tor ImmoFredrik Forsberg x2

Almtuna: Hampus HarlestamTony Mårtensson x2, Mattias GranlundVilliam HaagTobias Liljendahl

Det var verkligen inte en inledning som Fredrik Höggren hade hoppats på när han spelade sin 700:e match i HockeyAllsvenskan denna afton. Almtuna var hetast och gick upp till en 0-2-ledning. Hemmalaget lyckades kvitterade innan första halvtidsvilan genom Linus Karlsson.

Men om den första perioden var jobbig för Karlskoga så var den andra en mardröm. Almtuna trummade på framåt och när matchuret stod på 13:51 i mellanakten hade Almtuna lyckats pricka in tre nya mål. 

Nattsvart för Karlskoga som har haft lite diffus form på sistone men i den tredje perioden hade man bestämt sig ordentligt, man skulle bara ikapp. Duon Linus Karlsson och Fredrik Forsberg visade vägen för en mäktig upphämtning där hemmalaget tvingade matchen till förlängning efter att Forsberg sent i den tredje perioden kvitterat till 5-5. 

Men Karlskoga lyckades inte fullborda comebacken utan Tobias Liljendahl skulle bli matchvinnaren när han avgjorde matchen till Almtunas fördel. Bonuspoängen till gästerna som tog viktiga poäng i bottenstriden.

Mora-Södertälje 3-4 (0-2, 1-2, 2-0)

Mora: Oscar EklindDustin GazleyMattias Nørstebø

Södertälje: Nick OlesenMartin JanolhsSebastian BengtssonHugo Gustafsson

En oerhört viktig match mellan två lag som kämpar om den sista play off-platsen. En riktig "sexpoängsmatch" där Södertälje fick klara sig utan en av sina stora stjärnor i Ludwig Blomstrand. Men vad gör det när den andra stjärnan bara fortsätter att leverera. Nick Olesen kunde tidigt skjuta 0-1 till gästerna som verkligen tog tag i taktpinnen. 

Gästerna fortsatte att ösa på framåt och när Hugo Gustafsson kunde göra 0-4 i en kontring i box play kändes det hela klappat och klart. Mora fick in en reducering genom Oscar Eklind innan den andra periodens slut och det tände Mora som kom ut som ett helt annat lag till den tredje perioden. 

Höll på att tappa ledningen

Man tryckte tillbaka Södertälje som såg lamslagna ut av Moras forcering och logiskt skulle också 2-4-målet falla när Dustin Gazley hittade nätet. Hemmalaget fortsatte att trycka och när Mattias Nørstebø sköt 3-4 med mindre än två minuter kvar var Mora nära. 

Men Södertälje lyckades reda ut stormen efter att Alexander Sahlin stått för en matchavgörande räddning med bara några sekunder kvar att spela. En oerhört viktig seger för Södertälje som i och med vinsten tog sig förbi Karlskrona upp på sjundeplats och dessutom utökade man avståndet till Mora med sju poäng.

 Vi släpper in dem för mycket i slutet och spelar inte alls bra men viktiga tre poäng här idag. Vi satsar på slutspel och alla poäng är grymt viktiga, säger August Berg till C More.

 Det kändes riktigt lugnt fram till 0-4 sen slarvar vi ordentligt och bjuder in dem. Den sista räddningen sitter fint även om jag har lite flyt, säger Alexander Sahlin till C More.

Tingsryd-Kristianstad 5-7 (0-2, 2-4, 3-1)

Tingsryd: Jakob HeljemoLudvig ElvenesBenjamin Nissner x2, Filip Owesson

Kristianstad: Anton HeikkinenFredrik HanssonHerman HanssonRiley BourbonnaisDennis Svensson x2, Morten Jensen

Tingsryd är ett av de lagen som verkligen kämpar för en play off-plats. Tufft motstånd väntade i ett Kristianstad som desperat är i behov av poäng. Det skulle bli en väldigt målglad historia där det rasslade i de bägge nätet gång på gång. 

I den andra perioden kulminerade målfyrverkeriet där hela sex mål föll och en 2-6-ledning för Kristianstad. Där var det nog många som trodde matchen var över men Tingsryd var ytterst nära att ta matchen hela vägen till förlängning efter en riktigt bra tredje period. Man kom upp till 5-6 men Dennis Svensson kunde till slut sätta punkt för den här galna matchen med sitt 5-7-mål i tomt kasse. Oerhört viktig seger för Kristianstad och en tung förlust för Tingsryd.
Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten