Sök
Fredrik Forsberg
Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Sköt hattrick - och gick upp i skytteligaledning

Fredrik Forsberg var kvällens kung i HockeyAllsvenskan med tre mål. Dessutom sänkte Johan Persson sin gamla klubb, och finalparet utkristalliserade sig än tydligare i kväll.


KARLSKOGA - VÄSTERÅS 5-4 efter övertid

Karlskoga: Jesper KokkonenFredrik Forsberg x3, Wilhelm Westlund

Västerås: Kelsey TessierJimmie Jansson x2, Lukas Zetterberg

Fredrik Forsberg var kvällens stora stjärna i HockeyAllsvenskan. Inte nog med att han gick upp i skytteligaledning på sina 23 kassar. Han gjorde det dessutom genom att skjuta ett läckert hattrick.

Efter att ha gått upp på 22 mål, i samband med hans andra mål, sade han att han hoppades kunna göra en del fler. 

 – Vad ska man säga? Det är jävligt kul, faktiskt. Men jag hoppas jag har mer i mig, sade han till C More. 

 Och mer hade han alltså i sig. 

Forsbergs tre mål såg ut att bli matchavgörande. Han sköt upp laget i en 4-2-ledning - men därefter drog BIK på sig några kostsamma utvisningar. Bland annat åkteFredrik Höggren på ett matchstraff efter att ha tacklat Calle Själin

 I stället för tre poäng blev det två för Karlskoga, som avgjorde i förlängningen när succébacken Wilhelm Westlund snodde matchvinnarrollen. 

Noterbart i övrigt var att Linus Karlsson debuterade i BIK efter måndagens skräll-övergång från Karlskrona. Han gjorde två målgivande passningar. En av dem till Westlunds avgörande. 

Ur Västerås-synpunkt var matchen annars en ren mardröm. De saknade sex spelare inför - och sammanlagt tre spelare tvingades utgå under matchens gång efter smällar mot huvudet.

BJÖRKLÖVEN - SÖDERTÄLJE 5-3

Björklöven: August TornbergFredric WeigelAlexander DeilertTyler VeselOlle Liss

Södertälje: Nick OlesenAugust BergLudwig Blomstrand

Inför matchen presenterades en kontraktsförlängning med William Eriksson. Men det kom i skymundan snabbt. Bara 47 sekunder in på matchen gjorde August Tornberg 1-0 med ett riktigt höstlöv som Alexander Sahlin på något sätt släppte in. Sen kom 1-1 bara ett par minuter senare - innan Weigel gav glödheta Björklöven ledningen igen.

SSK vände dock till 3-2, bland annat efter att Ludwig Blomstrand nätat och gjort poäng för nionde matchen i rad, men de lyckades inte fullborda skrällen.

I slutperioden vände Björklöven som tog sin åttonde raka trepoängare efter att ha gjort två snabba mål och vänt tillbaka i den svängiga matchen.

VITA HÄSTEN - KRISTIANSTAD 4-1

Vita Hästen: Christopher FishKevin ElgestålJens HolmströmLinus Andersson

Kristianstad: Erik Santesson

Vita Hästen fortsätter studsa tillbaka per omgående efter sina förluster. 0-5 mot Modo senast följdes upp av en seger idag. Det är tredje gången i rad de följer upp en förlust med en vinst.

Marcus Fagerudd anslöt till klubben från Södertälje för några dagar sedan och debuterade för Vita Hästen i kväll. Han gjorde poäng redan sju minuter in på debuten när han låg bakom förarbetet till 1-0-kassen från Christopher Fish.

Vita Hästen tog till sist en stabil seger, bland annat efter en fin insats av målvakten Viktor Kokman.

MORA - TIMRÅ 3-1

Mora: Johan Persson x2, Daniel Ljunggren

Timrå: Morten Madsen

Johan Persson har de senaste sex åren vuxit ut till en Timråprofil. Men i kväll sänkte Moras succévärvning just Timrå. Faktum är att han gjorde lika mål mot Timrå i kväll, som han gjorde för Timrå på 17 matcher i SHL förra säsongen. Totalt har Persson nu nått upp till 20 mål under säsongen.

Timrå hade bara tappat två poäng på sina fem senaste matcher inför kvällen men tappade nu viktig mark i kampen om en finalplats och är hela åtta poäng bakom MODO.

MODO - AIK 5-2

Modo: Kim RosdahlFredrik OlofssonKalle Jellvert x2, Mathias From

AIK: Kim TallbergJohan Porsberger

Inför matchen skiljde det 54 poäng mellan lagen i tabellen. Det avspeglade sig ganska bra i resultatet också. MODO gick upp till 3-0 innan AIK reducerade, men någon spänning blev det aldrig. 

Serietvåan gjorde två mål i slutperioden och säkrade definitivt segern mot den avsågade tabelljumbon AIK. Kalle Jellvert blev tvåmålsskytt - och Johan Forsberg fortsatte sin heta assistform och har nu sex målgivande passningar de tre senaste matcherna.

ALMTUNA - TINGSRYD 2-3 efter övertid

Almtuna: Stefan LassenMattias Johansson

Tingsryd: Robin CarlssonOskar Stål Lyrenäs x2

Oskar Stål-Lyrenäs. Där har ni Tingsryds stora hjälte i kväll. Han gjorde inte bara två mål - ett av dem var dessutom det matchavgörande målet i förlängningen. Han står nu på sju mål.

Det var två formsvaga lag som möttes i kväll, så att det blev oavgjort var väl ingen större skräll. TAIF hade förlorat fyra av sina fem senaste matcher så kvällens seger var minst sagt viktig för slutspelsjagande Tingsryd.

Almtuna är två poäng ovanför kvalstrecket.

VÄSTERVIK - KARLSKRONA 2-0

Västervik: Ken JägerMarcus Westfält

Karlskrona:

Arvid Ljung räddade 21 skott, höll nollan och fortsätter sin fina form i den nya klubben Västervik. Det var ju inte vilket lag som helst han nollade i kväll heller, utan tidigare klubben Karlskrona...

Matchen såg länge ut att bli mållös. Även Tanner Jaillet och Marcus Hellgren (som båda spelade i kväll) höll sina nollor intakta länge och väl, men med blott 1:48 kvar av matchen kom avgörandet när Ken Jäger till sist bröt dödläget och satte 1-0 bakom Hellgren som kom in efter den första perioden.

Västervik tog därmed en viktig seger och ryckte ifrån Kristianstad i kampen om att undvika kval. Det skiljer fyra poäng ned till skåningarna efter kvällens resultat.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten