Cory Schneider får en ny NHL-chans.
Foto: Ed Mulholland-USA TODAY Sports
NHL

Tidigare stjärnmålvakten får ny NHL-chans – kallas upp från AHL

ANNONS
En gång i tiden var Cory Schneider betraktad som en världsmålvakt.
Några tuffa år senare har Schneider fått finna sig i att spela AHL-hockey den här säsongen – men nu har en ny NHL-chans dykt upp. Under söndagen meddelade New Jersey att man kallar upp 33-åringen från farmarligan.

Först konkurrerade han ut Roberto Luongo i Vancouver. 2013 trejdades han senare till New Jersey Devils i utbyte mot ett val i förstarundan av det årets draft – en spelare som visade sig bli Canucks framtida lagkapten Bo Horvat.

Sedan dess har allting inte gått spikrakt uppåt för målvakten Cory Schneider, om man säger så. 

SVAGA SIFFROR I AHL

Säsongen 2017/18 började spelat vackla betänkligt och förra säsongen blev det bara 26 matcher för Devils på grund av stora skadebekymmer. I höstas stod det klart att Schneider inte var önskvärd längre i Devils, då klubben valde att placera målvakten på waivers med syfte att skicka honom till farmarlaget Binghamton i AHL.

Där har Schneider spenderat största delen av den första halvan av säsongen, med blandat resultat. På åtta matcher står den tidigare stjärnmålvakten noterad för en räddningsprocent på minst sagt beskedliga 89,4 och ett snitt på tre insläppta mål per match.

TRE MÅLVAKTER I NHL-TRUPPEN

Trots de ganska svaga papperna får Schneider nu en ny chans i NHL.

Under söndagen meddelade New Jersey att man valt att skicka ned Evan Cormier till Binghamton och istället valt att kalla upp Schneider från AHL-klubben.

Schneiders befordran innebär att Devils har tre målvakter (Mackenzie BlackwoodLouis Domingue och Schneider) i NHL-truppen.

33-åringen är nu inne på sitt femte år på det sjuårskontrakt han skrev med Devils under sommaren 2014. Kontraktet ger Schneider en årslön på sex miljoner dollar.

Den här artikeln handlar om: