Allie Munroe stängs av efter sparkrörelsen i matchen mot Modo den 5 januari
Foto: Bildbyrån/Jesper Zerman
SDHL 1

Djurgårdspelaren stängs av – efter att ha sparkat en motspelare

ANNONS
Efter att Allie Munroe i Djurgården sparkat mot en Modo-spelare i 2-0-förlusten i den senaste omgången av SDHL stängs nu 22-åringen av i två matcher.  

Svenska Ishockeyförbundets disciplinnämnd meddelade idag i ett pressmeddelande att Djurgårdens forward Allie Munroe nu stängs av till och med den 18 januari efter att ha sparkat medvetet mot en Modo-spelare i förra omgången av SDHL. Munroe ska ha sparkat mot Modo-spelaren när denne låg ner på isen och var påväg att resa sig upp. 

I pressmeddelandet från disciplinnämnden säger Munroe såhär om situationen: 

”Först och främst ber jag så hemskt mycket om ursäkt. Det fanns ingen intention från min sida att skada någon i situationen. Vi fastande i varandra på blålinjen och jag försökte bara ta mig loss från henne. Min klubba satt fast under henne och jag försökte få loss den. I det läget försökte jag bara få loss den och hade inget tanke på att sparka mot henne. Hur som helst när jag ser situationen nu i efterhand så inser jag att använda min fot för att få loss klubban inte var den bästa lösningen. Min skena på skridskon lämnar aldrig isen vilket jag hoppas hjälper er att se att det inte var en direkt sparkrörelse. Jag hade verkligen ingen tanke på att skada någon medvetet. Jag är ingen spelare som tar många utvisningar och jag har aldrig tidigare varit avstängd i min karriär. Jag har en stor respekt för mina motspelare i den här ligan och jag tycker det är viktigt att vara en rättvis spelare att spela mot”

Disciplinnämnden hävdar dock att Munroes agerade var en medveten sparkrrörelse och stänger därför av henne. Det göra att 22-åringen missar de nästkommande två hemmamatcherna för Djurgården mot HV71.

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games