Alexis Lafrenière tillsammans med Dylan Cozens.
Bildbyrån
Junior-VM 2020

Tillbaka från skada - då imponerade superlöftet

ANNONS
Kanada tog sig som väntat till semifinal - och de blev knappt svettiga på kuppen. Guldfavoriten vann med 6-1 mot Slovakien, sedan Alexis Lafrenière imponerat i comebacken.

OSTRAVA (HOCKEYSVERIGE.SE)

Han gjorde fyra poäng i premiären mot USA - och skadade knät i 6-0-förlusten mot Ryssland i match vå. Sedan dess har Alexis Lafrenière tvingats se Kanadas matcher från sidan.

Men idag var den troliga draftettan tillbaka i spel igen. Och 17-åringen visade med all önskvärd tydlighet att formen var intakt. Han var en av planens mest framstående spelare i Kanadas 6-1-kross mot Slovakien i kvartsfinalen.

DUBBLA POÄNG

Han började med att spela fram Barrett Hayton till 1-0 och pricksköt i andra perioden in 5-0 i powerplay. 1+1 i comebacken för Lafrenière, som ger Kanada ytterligare ett offensivt vapen i jakten på VM-guldet.

Lagkaptenen Barrett Hayton gjorde två mål i matchen och snittar en kasse per match, fem matcher in på turneringen. I den tredje perioden fick storstjärnan också en rejäl tackling från en slovak, men Arizonaspelaren repade sig snabbt.

Lafrenière var däremot inblandad i ett slagsmål i den tredje perioden och åkte på 2+2 minuters utvisning. Han lyckades alltså, mer eller mindre, med ett Gordie Howe-hattrick.

MATCHSTRAFF PÅ STJÄRNAN

Connor McMichaelJacob Bernard-Docker och Liam Foudy gjorde de övriga målen för Kanada. I övrigt är det värt att nämna att Nolan Foote, som spelar i förstakedjan med Lafrenière och Hayton, fick matchstraff för en huvudtackling redan efter 53 sekunders spel. Dylan Cozens, som valdes av Buffalo som spelare nummer sju i sommarens draft, tog då hans plats i förstaenheten.

Oliver Okuliar gjorde slovakernas mål, för den som antecknar.

Den här artikeln handlar om: