Sök
Veckans lag
SHL

Veckans SHL-lag #13

SHL har startat om efter juluppehållet och vi fick uppleva två händelserika omgångar den gångna veckan. Här kommer 2019 års sista upplaga av Veckans SHL-lag.

Målvakt:
Roman Will, Rögle

Rögles tjeckiska landslagsmålvakt har tystat alla belackare med sitt stabila målvaktsspel. Efter jul har han varit extra vass och stoppade 44 av 45 skott i vinstmatcherna mot Färjestad (1–0) och Malmö (4–1). Rögle kan mycket väl ha SHL:s bästa målvaktsduo i Will och uppkomlingen Christoffer Rifalk.

Backar:

Filip Berglund, Skellefteå

Det hör inte till vanligheterna att man får se backar skjuta hattrick i SHL. Men efter Marcus Högströms hjältedåd för Djurgården mot Brynäs härom veckan klev nu Skellefteås Filip Berglund fram och delade ut en försenad julklapp till hemmapubliken på annandagen. Tre mål och en assist blev det från 22-åringens sida när Örebro utklassades med 7–0.

Jesper Sellgren, Luleå

När Nils Lundkvist försvann i väg på JVM fick Jesper Sellgren tillbaka platsen i första backpar intill Erik Gustafsson. Det har påverkat hans spel positivt. Speltiden har ökat rejält och mot Frölunda blev det två välkomna assist från 21-åringens klubba. Han har en bit kvar till fjolårets landslagsform, men ser ut att vara på rätt väg.

Leon Bristedt.Foto: Bildbyrån

Forwards:

Leon Bristedt, Rögle (3)

Stor derbyhjälte! Leon Bristedt sänkte Malmö med två vältajmade mål i lördags och fortsätter vara en ledande offensiv spelare för Rögle. Känslan är att energiknippet är förlorad för Rögle efter nästa säsong. Gjorde 2+1 på två matcher i vinsterna mot Färjestad och Malmö.

Oscar Sundh, HV71

Är det inte dags att ge Oscar Sundh epitetet straffexpert? Den 33-årige veteranen satte pricken över i:et när han fullbordade HV71:s vändning mot Leksand med att skjuta det avgörande straffmålet. Mot Örebro i lördags blev han återigen matchvinnare när han fick förtroendet att slå straffen som betydde 3–1 i 4–2-segern. Det ger honom en välförtjänt plats i Veckans lag.

Einar Emanuelsson, Luleå

Apropå matchvinnare... Einar Emanuelsson visade framfötterna när han avgjorde två högkaratiga toppmöten. Först i hemmamötet med Frölunda där hans soloprestation betydde 3–2 i den tredje perioden. Han följde upp det med att föra norrbottningarna till vinsten med 3–2 mot Färjestad i Karlstad. 22-åringen har en spännande verktygslåda. Är det nu det stora genombrottet kommer?

Einar Emanuelsson.Foto: Bildbyrån/Simon Eliasson

VECKANS...

... otäckaste sekvens: Att se Martin Thörnberg ligga groggy och förvirrad på isen efter Aaron Irvings fula tackling i lördags fick det att vända sig i magen. Thörnberg missade stora delar av förra säsongen på grund av skadebekymmer och lär bli borta ett tag efter den hjärnskakning han drabbades av nu. Som Petter Rönnqvist konstaterade i C Mores studio trodde man att den här sortens blindside-tacklingar var ett minne blott, men tyvärr inte... Irving fick fem matchers avstängning. Paradoxalt nog är det nordamerikanska Örebrospelare som stått för de fulaste smällarna den här säsongen. Först Jordan Boucher på Brynäs Linus Ölund och nu Irving på Thörnberg.... skinkkoma: Örebro förresten... Vad höstens stora succélag än gjorde under juluppehållet var det inte bra. 0–7 i Skellefteå på annandagen följdes upp av 2–4 mot HV71 hemma i Behrn Arena på lördagen. I kvällens bortamöte med Linköping är det hög tid att skaka av sig rosten och avsluta 2019 på ett värdigare sätt. Annars blir det svårt att hänga med Luleå, Frölunda och Färjestad i toppskiktet.

... lättnad: Det har inte varit någon enkel säsong vare sig för Patrik Zackrisson eller hans Leksand. Därför var det inte svårt att skönja lättnaden och glädjen när forwarden bröt sin elva matcher långa poängtorka med målet som avgjorde lördagens derby mot Brynäs. Lite ketchup på det målet skulle inte vara fel för Leksand, som har häng på Linköping ovanför kvalstrecket.

... självmål: Vi ser det lite då och då, olyckliga passningar som leder till självmål när man har ryckt målvakten under avvaktande utvisning. I torsdags var det Filip Sandberg som var olycklig i HV71:s hemmamöte med Leksand då hans flippassning studsade fel och gled hela vägen ned i det öppna målet. Nu vände HV71 underläget som målet innebar och vann matchen med 3–2 efter straffar. Det gjorde att Sandberg inte behövde känna sig manad att rasa över "den jävla skitregeln" likt Tommy Sjödin gjorde efter Brynäs klassiska självmål 2007.

... publikfest: Utsålt i SAMTLIGA sju arenor under lördagen. Totalt drygt 63 000 åskådare fanns på plats i arenorna när det bjöds på bra underhållning på flera håll. Det sedvanliga gnället om "publikkris" som kommer lika säkert som löven faller av träden på hösten känns avlägset nu.

... statement: Luleå är ny serieledare efter att ha besegrat både Frölunda och Färjestad under veckan. Och detta trots att man haft en hel del skador plus Nils Lundkvist på JVM. Nu har man lämnat juluppehållet med massor av energi och dessutom fått tillbaka både Emil Larsson och Filip Hållander efter långtidsskador. Det börjar se riktigt, riktigt intressant ut nu. Håller Luleå rent av på att utkristallisera sig som den största guldfavoriten? 

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten