Andreas Molinder.
Foto: Pär Olert/Bildbyrån
SHL

Förre SHL-backen bekräftar: Karriären är över

ANNONS
Andreas Molinder har spelat närmare 400 matcher i SHL. I en intervju med Sundsvalls Tidning berättar nu 32-åringen att ishockeykarriären är över.
– Ja, den är avslutad. Jag tog beslutet någon gång i augusti-september, säger Molinder till tidningen.

Andreas Molinder har spelat över 200 matcher i Hockeyallsvenskan och närmare 400 matcher i SHL. De senaste sju och en halv säsongerna har Molinder spenderat i Timrå, men i våras stod det klart att det inte skulle bli någon fortsättning i den degraderade klubben.

"DÅ TYCKER JAG ATT MAN MÅSTE GÖRA NÅGOT ANNAT"

Sedan dess har Molinder gått klubblös. Nu berättar han i en intervju med Sundsvalls Tidning att spelarkarriären är över.
– Ja, den är avslutad. Jag tog beslutet någon gång i augusti-september. Då kände jag att det inte fanns det där suget längre, då tycker jag att man måste göra något annat, säger han till tidningen.

Vid tillfället meddelade Timrå att han hade fått ett erbjudande om en roll som talangutvecklare på juniorsidan, men det är inget jobb som 32-åringen påbörjat ännu.
– Jag vet faktiskt inte vad som hände, det måste jag erkänna. Jag vet att det kanske finns en plan för det längre fram, men jag måste se till mig själv och jag kan inte bara gå runt och vänta heller.

Under sin karriär hann Molinder med att spela för Modo, Linköping och Timrå på SHL-nivå. Han spelade även de fem säsonger i Hockeyallsvenskan som Timrå spenderade där efter degraderingen 2013.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM