Troy Brouwer.
Foto: Kevin Hoffman-USA TODAY Sports
NHL

Veteranens lyckade provspel – skriver kontrakt med mästaren

ANNONS
Efter ett misslyckat provspel i Florida tidigare i höst gick det bättre att spela till sig ett kontrakt i St. Louis Blues för Troy Brouwer. Under natten till torsdag, svensk tid, meddelade Blues att Brouwer skrivit på ett ettårigt tvåvägskontrakt med klubben.

Troy Brouwer fick inget nytt kontrakt av Florida Panthers efter den gångna säsongen, men erbjöds i höstas ett provspelskontrakt med klubben för att övertyga klubbledningen om att behålla veteranen i laget.

Provspelet föll inte väl ut, men veteranen fick en andra chans att spela till sig ett kontrakt när han förra veckan fick ett try out-kontrakt med den regerande Stanley Cup-mästaren St. Louis Blues. Tio dagar in på provspelet står det nu klart att Brouwer visat upp tillräckligt för att belönas med ett kontrakt.

"KUNDE INTE VARA GLADARE"

Under natten till torsdag, svensk tid, meddelade St. Louis att veteranen skrivit på ett ettårigt tvåvägskontrakt med klubben. Kontraktet har en lönetaksträff på 750 000 dollar. Detta innebär att Brouwer återvänder till den klubb han representerade under säsongen 2015/16.
– Jag kunde inte vara gladare över att vara tillbaka i Blues. Det är en härlig grupp, en bra organisation och en härlig stad. Jag ser framemot att hjälpa laget att kämpa för ytterligare en Stanley Cup, säger Brouwer till St. Louis hemsida.

Blues beslut kring Brouwers kan ha påskyndat av det faktum att det under gårdagskvällen stod klart att unge forwarden Samuel Blais blir borta i åtminstone tio veckor till följd av en handledsoperation. Sedan tidigare saknar St. Louis även lagets stjärnforward Vladimir Tarasenko som förväntas bli borta hela grundserien på grund av en axelskada

Även Alexander Steen är borta åtminstone två veckor till till följd av den fotledsskada han ådrog sig för två veckor sedan.


Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games