Lukas Zetterberg sköt sina två första mål den här säsongen.
Foto: Maxim Thoré/Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

SHL-lånet hjälte direkt för Västerås – blev tvåmålsskytt

Det blev inget mål i comebacken senast men nu hittade Lukas Zetterberg rätt, två gånger om. Han blev stor hjälte för sitt Västerås i sin andra match tillbaka i klubben. I övrigt vann Karlskoga stort mot AIK – igen och Björklöven revanscherade sig. 

Svep från kvällens sex allsvenska matcher:

Björklöven – Vita Hästen 5–3 (2-1,2-1,1-1)

Björklöven: Justin Crandall 2, Fredric AnderssonSebastian SelinBrian Cooper
Vita Hästen: Arvid Degerstedt 2, Oliver Nordberg

Björklöven studsade tillbaka efter förlusten senast mot Modo. I kväll kan man tacka sitt starka powerplay för det. 

På de senaste sex matcherna hade Löven endast lyckats få in två mål i numerärt överläge men i kväll kunde Umeågänget skicka in fyra baljor i spelformen och det var där matchen vanns. Främst efter att Simon Krekula i Hästen drog på sig ett matchstraff efter en checking from behind i slutet av den första perioden. 

I det efterföljande fem minuter långa powerplayet sköt Björklöven tre mål och gick från 1-1 till 4-1. 

De båda nyförvärven Fredric Weigel och Gustav Bouramman gjorde hemmadebut för Löven och båda noterades då för sina första poäng i klubben. Weigel stod för två assist medan Bouramman passade fram till ett mål. 

Björklöven passerar därmed Modo i toppen av tabellen och ligger nu tvåa, men med en match mer spelad än Ö-vikarna. 

Almtuna – Södertälje 2–3 OT (0-2,1-0,1-0,0-1)

Almtuna: William WiåHampus Harlestam.
Södertälje: Ludwig BlomstrandSebastian BengtssonLucas Carlsson.

Södertälje såg ut att gå mot sin första trepoängare på bortais sedan den 4 oktober men med endast en minut kvar att spela kvitterade Almtuna till 2-2. 

Föll korthuset ihop då? Nej, SSK kom istället ut och avgjorde förlängningen redan efter 17 sekunder och bröt därmed Almtunas fina hemmasvit. De hade fyra raka segrar hemma i Uppsala men nu lyckades Södertälje vinna och kunde därmed ta sin tredje seger på de tio senaste matcherna. 

Hampus Harlestam gjorde sin första match tillbaka i Almtuna efter att ha missat 13 matcher med skada. Då visade han hur viktig han är för Uppsalalaget direkt då han låg bakom lagets båda mål med 1+1 i matchen.

Segern var viktig för SSK som nu skapar lite avstånd till AIK under sig. 

Västerås – Karlskrona 3–2 OT (2-0,0-1,0-1,1-0)

Västerås: Lukas Zetterberg 2,Jerome Leduc
Karlskrona: Niklas JohanssonHugo Leufvenius

Noll mål på tolv matcher i SHL med Brynäs. 

Nu smällde Lukas Zetterberg in sina två första mål för Västerås efter utlåningen. Först sköt han det första i powerplay vilket innebar 2-0 för Västerås. Karlskrona gav sig dock inte utan både reducerade och kvitterade vilket tog matchen till förlängning. 

Där klev en viss Mr. Zetterberg fram igen och avgjorde matchen med sitt andra mål för aftonen och skickade därmed bonuspoängen till VIK. 

22-åringen visade därmed sin klass omgående efter att inte riktigt ha fått förtroende i Brynäs och fått spendera mycket tid på bänken och läktaren. Kolla bara vad han kan göra när han får spela mycket och speciellt i powerplay. Lär bli viktig för Västerås resten av den här säsongen. 

Karlskoga – AIK 6–1 (0-1,4-0,2-0)

Karlskoga: Tor ImmoFilip AhlJesper KokkonenOliver EklindJonatan HarjuAlexander Anderberg
AIK: Henrik Rommel

Roligt att vara BIK-supporter just nu men inte kul att vara AIK-anhängare. Det är ungefär så man kan sammanfatta läget efter kvällens match.

Karlskoga vann stort, igen (6-1 på Hovet), mot AIK och leder just nu dem allsvenska tabellen. Man har dock två matcher fler spelade än Modo. AIK däremot förlorade för sjunde matchen i rad och ligger stensist i tabellen. 

Det var dock bortalaget som tog ledningen och såg ut att kunna skrälla. I den andra perioden visade Karlskoga dock sin klass och kvitterade först innan man sköt tre mål på två och en halv minut i slutet av perioden och redan där kändes matchen avgjord. 

Karlskogas spetsspelare levererade ännu en gång. Tor Immo sköt sitt tolfte mål för säsongen och leder den allsvenska skytteligan, han har nu gjort sex mål och nio poäng på de sex senaste matcherna. Även Filip Ahl och Oliver Eklind blev målskyttar för BIK. 

Kristianstad – Mora 3–2 SO (1-1,0-0,1-1,0-0,1-0)

Kristianstad: Daniel AnderssonJohan LundgrenMorten Jensen (avgörande straff)
Mora: Oscar EklindNiki Petti

Mora ledde med både 1-0 och 2-1 men Kristianstad vägrade vika ner sig. Med bara dryga minuten kvar att spela i den tredje perioden lyckades laget få in kvitteringsmålet till 2-2.

Matchen gick därefter till straffar och även där tog Mora ledningen. Kristianstad kunde dock kvittera straffläggningen och sedan vinna då Morten Jensen blev hjälte när han fick pucken i nät med den 16:e straffen i matchen. 

Nykomlingen Kristianstad är verkligen inne i ett stim just nu och har vunnit sex av sina sju senaste matcher och befäster nu sin slutspelsplats. Mora har det dock tyngre med bara en trepoängare på sina tio senaste matcher. Dalalaget ligger precis ovanför det negativa kvalstrecket, tre poäng före Södertälje. 

Tingsryd – Västervik 3–2 SO (0-0,0-2,2-0,0-0,1-0)

Tingsryd: Gustav OlhaverRobin CarlssonWilliam Fransson
Västervik: Kim JohanssonDarren Nowick.

Västervik ledde med 2-0 när det bara var fem minuter kvar att spela. 

Done and dusted va? Inte riktigt.

Först reducerade Tingsryd genom Gustav Olhaver och skapade då liv i Smålandsderbyt. Med blott 19 sekunder kvar i den tredje perioden kom även kvitteringen då Robin Carlsson stötte in pucken i nät. 

En mållös förlängning gjorde att straffar skulle tvingas för kora en vinna. Där klev den 19-årige backen William Fransson fram och avgjorde och kunde därmed skicka bonuspoängen till den gröna sidan av Småland. 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 13 augusti
20:00 Österrike - USA JVM
00:00 Kanada - Tjeckien JVM
söndag 14 augusti
04:00 Tyskland - Schweiz JVM
20:00 Finland - Slovakien JVM
00:00 Tjeckien - Lettland JVM
måndag 15 augusti
04:00 USA - Sverige JVM
20:00 Schweiz - Österrike JVM
00:00 Kanada - Finland JVM
tisdag 16 augusti
04:00 Sverige - Tyskland JVM
18:30 Brynäs - Timrå Träningsmatch
onsdag 17 augusti
19:00 Tingsryd - Karlskrona Träningsmatch
19:00 Linköping - Örebro Träningsmatch
19:00 Skellefteå - Modo Träningsmatch
torsdag 18 augusti
18:00 Rögle - IFK Helsingfors Träningsmatch
18:00 Oskarshamn - Växjö Träningsmatch
19:00 Visby/Roma - Frölunda Träningsmatch
19:00 VIK Västerås - Vita Hästen Träningsmatch
19:00 BIK Karlskoga - AIK Träningsmatch
19:00 Färjestad - Leksand Träningsmatch
19:00 Malmö - HV 71 Träningsmatch
fredag 19 augusti
18:00 Tingsryd - Kristianstad Träningsmatch
19:00 Björklöven - Skellefteå Träningsmatch
19:00 Södertälje - Almtuna Träningsmatch
19:00 Visby/Roma - Djurgården Träningsmatch
lördag 20 augusti
15:00 Frölunda - Djurgården Träningsmatch
16:00 Kristianstad - IFK Helsingfors Träningsmatch

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten