Sök
Nicklas Bäckström, Erik Gustafsson och Jacob Markström är tre av de största namnen med utgående kontrakt.
Foto: Bildbyrån
NHL

LISTA: 62 svenskar som sitter på utgående kontrakt i Nordamerika

Knappt har säsongen hunnit starta innan det är dags att blicka fram mot nästa. Bland de svenska spelare som just nu spelar i Nordamerika är det hela 62 vars kontrakt går ut efter säsongen. Många av dessa lär såklart skriva på nytt. Men självklart kommer det även finnas de som vänder blicken mot Europa och Sverige igen.

62 svenska spelare i NHL, AHL och ECHL sitter just nu med kontrakt som kommer att gå ut efter årets säsong. Av dessa är 22 UFAs (unrestreicted free agent) som innebär att vilken NHL-klubb som helst kan erbjuda spelaren ett kontrakt. De andra 40 svenskarna är RFAs (restricted free agent) vilken betyder att klubben de tillhör har första tjing på att skriva kontrakt med spelaren.

En ny trend i NHL gör att det blir mer och mer vanligt att spelare, främst RFAs, skriver långa kontrakt mitt under säsongen för att ingen vill ha en situation likt William Nylander förra sommaren eller Patrik Laine den här lågsäsongen där det är oklart om spelaren ens kommer att skriva kontrakt innan den nya säsongen börjar. Det är därför relevant att titta på vilka spelare som just nu har utgående kontrakt då en del av dessa kan förlängas nästa vecka, om tre månader eller nästa sommar.

De allra flesta av dessa kommer med största sannolikhet att stanna i Nordamerika, speciellt de som spelar i NHL. Men vilka kommer att skriva stora kontrakt? Långa kontrakt? Vilka kommer skriva kontrakt så snart som möjligt? Hur många av dessa kommer att vända hem till Europa och Sverige?

(Fetmarkerade spelare är unrestricted free agents när kontrakten löper ut medan spelare som inte är fetmarkerade är restricted free agents. Det kan vara viktigt att känna till då det högst troligt lär spela roll när spelaren i fråga ska se över sin framtid.)

Målvakter (7):

Linus Ullmark, 26, Buffalo Sabres.
Jacob Markström, 29, Vancouver Canucks. 
Robin Lehner, 28, Chicago Blackhawks.
Oscar Dansk, 25, Vegas Golden Knights. (AHL)
Anton Forsberg, 27, Carolina Hurricanes. (AHL)

Jonas Johansson, 24, Buffalo Sabres. (AHL)
Linus Söderström, 23, New York Islanders. (ECHL)

Linus Ullmark går en oviss sommar till mötes för andra året i rad. Linus Ullmark går en oviss sommar till mötes för andra året i rad. Foto: Jonas Ljungdahl/Bildbyrån

Backar (27):

Erik Gustafsson, 27, Chicago Blackhawks.
Robert Hägg, 24, Philadelphia Flyers.
Rasmus Andersson, 23, Calgary Flames.
Oscar Fantenberg, 28, Vancouver Canucks.
Marcus Pettersson, 23, Pittsburgh Penguins.

Jacob Larsson, 22, Anaheim Ducks.
Joel Persson, 25, Edmonton Oilers.
Christian Folin, 28, Montreal Canadiens.
Tim Heed, 28, San Jose Sharks.
Joakim Ryan, 26, Los Angeles Kings.

Lawrence Pilut, 24, Buffalo Sabres.
Oliver Kylington, 22, Calgary Flames. (AHL)
William Lagesson, 23, Edmonton Oilers. (AHL)
Sebastian Aho, 23, New York Islanders. (AHL)
Jonathan Ericsson, 35, Detroit Red Wings. (AHL)

Gustav Forsling, 23, Carolina Hurricanes. (AHL)
Fredrik Claesson, 27, Carolina Hurricanes. (AHL)
Christian Djoos, 25, Washington Capitals. (AHL)
Andreas Borgman, 24, St. Louis Blues. (AHL)
Philip Holm, 27, Chicago Blackhawks. (AHL)

Emil Djuse, 26, Dallas Stars. (AHL)
John Nyberg, 23, Dallas Stars. (AHL)
Gabriel Carlsson, 22, Columbus Blue Jackets. (AHL)
Anton Karlsson, 26, Columbus Blue Jackets. (AHL)
Andreas Englund, 23, Ottawa Senators. (AHL)

Gustav Olofsson, 25, Montreal Canadiens. (AHL)
Jacob Cederholm, 21, Winnipeg Jets. (ECHL)

Calgarys Rasmus Andersson och Colorados André Burakovsky kommer båda att tvingas till kontraktsförhandlingar.Calgarys Rasmus Andersson och Colorados André Burakovsky kommer båda att tvingas till kontraktsförhandlingar.Foto: Emil Langvad/Bildbyrån

Forwards (28):

Nicklas Bäckström, 32, Washington Capitals.
André Burakovsky, 24, Colorado Avalanche.
Carl Söderberg, 34, Arizona Coyotes. 
Johan Larsson, 27, Buffalo Sabres.
Victor Olofsson, 24, Buffalo Sabres.

Oskar Lindblom, 23, Philadelphia Flyers.
Jesper Bratt, 21, New Jersey Devils.
Lucas Wallmark, 24, Carolina Hurricanes.
Jesper Fast, 28, New York Rangers.
Mattias Janmark, 27, Dallas Stars.

Joakim Nordström, 27, Boston Bruins.
Melker Karlsson, 29, San Jose Sharks.
Joakim Nygård, 26, Edmonton Oilers.
Jacob de la Rose, 24 St. Louis Blues.
Christoffer Ehn, 23, Detroit Red Wings.

Carl Grundström, 22, Los Angeles Kings.
Dmytro Timashov, 23, Toronto Maple Leafs.
Pontus Åberg, 26, Toronto Maple Leafs. (AHL)
Pierre Engvall, 23, Toronto Maple Leafs. (AHL)
Joel Kellman, 25, San Jose Sharks. (AHL)

Mario Kempe, 31, Los Angeles Kings. (AHL)
Jakob Lilja, 26, Columbus Blue Jackets. (AHL)
Kevin Stenlund, 23, Columbus Blue Jackets. (AHL)
Jacob Nilsson, 26, Chicago Blackhawks. (AHL)
Anton Wedin, 26, Chicago Blackhawks. (AHL)

Lukas Vejdemo, 23, Montreal Canadiens. (AHL)
Ludvig Larsson, 24, New Jersey Devils. (AHL)
Johan Franzén, 40, Detorit Red Wings (slutat).

Oskar Lindblom har inlett den nya säsongen riktigt bra, innebär det ett storkontrakt till sommaren?Oskar Lindblom har inlett den nya säsongen riktigt bra, innebär det ett storkontrakt till sommaren?Foto: Joel Marklund/Bildbyrån

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten