Wilma Sjölund
Ronnie Rönnkvist
SDHL

Framtidens Damkronor: Wilma Sjölund

Hon är en stor talang hemmahörande i Luleå - men med Timrås klubbmärke intatuerat. 16-åriga Wilma Sjölund berättar bland annat om sin beundran för Jonathan Dahlén och drömmen om JVM-spel.

ENKÖPING (HOCKEYSVERIGE.SE)

Idag rullar vi vidare med serien Framtidens Damkronor. Det gör vi genom att resa ut till Enköping där Sveriges juniorlandslag är på plats för den klassiska ”Finnkampen”. Där träffar vi 
Wilma Sjölund.  Till vardags spelar hon för Luleå, men hon inledde sin hockeykarriär i Timrå. Det syns inte minst på insidan av hennes arm där hon i somras tatuerade in Timrås klubbmärke.
- När jag var i ishallen första gången? Det måste väl ungefär ha varit i tre, fyra årsåldern, berättar Sjölund då hockeysverige.se träffar henne i lobbyn på hotellet där landslaget bor.
- Det var farsan som tog med mig dit från början. Jag började på skridskoskolan i Timrå då jag var liten. Jag tyckte det var kul och efter det har jag fortsatt.

16-åriga Luleå-forwarden är också uppväxt ganska nära ishallen i Timrå, men även i Sundsvall då hon har skilda föräldrar.
- Timrå är ett litet ställe och hockeyn är nästan det enda som finns där så hockeyintresset är väldigt stort där. Jag spelade även fotboll fram till det jag var 12 år. Sedan slutade jag med fotbollen för att satsa på hockeyn. 

"SATSAS INTE SÅ HÅRT PÅ TJEJER"

Hockeyn har annars inte varit givet i familjen även om hennes bror spelade i Timrå under en tid.
- Brorsan spelade under några år då han var liten. Både mamma (Carina) och pappa (Stefan) har friidrottat. Just nu är det bara jag och min kusin (Filip Myrskog) som spelar hockey.
- Jag vet inte riktigt vilken nivå dom friidrottade på, det var nog inte på en jättehög nivå, men jag vet att dom var duktiga när jag var liten. Brorsan (Albert) var också duktig, men han lade också av för att göra andra saker.
- Dessutom har jag två yngre syskon, Jack och Emma. Dom är åtta och nio år och håller på med fotboll och gymnastik. 

Numera finns det inget damlag i Sundsvall där Wilma Sjölund växte upp, något som givetvis gör att intresset för sporten bland tjejer i stan inte blomstrar som man kanske hade hoppats på då det är en genuin idrottsstad. 

- Det är tråkigt och det satsas inte så hårt på tjejer där. Sundsvall gick ju i konkurs, men jag tycker att dom ska försöka få upp ett damlag igen. Nolby är det enda damlag som finns där. Annars är det mest tjejer som spelar med killar.

Hur stort är intresset hos tjejerna i Sundsvall och Timrå för att spela hockey?
- Inte så stort alls. Vi har haft distriktslag och då har vi bara varit som max 13 pers. per säsong i blandade åldrar. 

Wilma SjölundFoto: Ronnie Rönnkvist.

HAR ALLTID SPELAT MED KILLAR

Det finns inte heller några kvinnliga förebilder kvar inom hockey i Sundsvall efter att bland andra Erica Udén Johansson lämnat klubben, vilket påverkat intresset för hockeyn hos unga tjejer i stan.
- Ja, det påverkar såklart, säger Wilma Sjölund och fortsätter: Jag vet att Timrå har startat upp något lag med ganska blandade åldrar, men jag vet inte riktigt hur det satsas idag.

Wilma Sjölund har fram till och med den här säsongen enbart spelat med killar i Timrå.
- Det har varit kul, högt tempo och man fick tacklas lite, vilket var kul.

Är du fysisk i damhockeyn också?
- Ja, men det är lite svårare där att veta hur hårt man får gå in i närkamperna. Jag är inte jättefysisk, men ibland så, säger Wilma Sjölund med ett leende och glimten i ögat.
- Jag tycker domarna är väldigt olika när det handlar om att bedöma där. Vissa domare är bra på det, men jag tycker att det kan vara lite töntigt ibland. Vi borde få tacklas lite mer kan jag tycka.

Även om det är först den här säsongen som Wilma Sjölund debuterat i SDHL för Luleå var hon med en match förra säsongen i klubbens andralag.
- Jag tackade jag till att gå på gymnasiet i Luleå och spelade då en juniormatch där förra säsongen, men inget mer än så blev det då.

Varför valde du just Luleå?
- Det satsas bra på oss tjejer i Luleå och man försöker göra det så lika som möjligt för tjejer och killar där. Dessutom är det bra tränare och träningsanläggningar. Jag trivs jättebra i Luleå. 

Wilma SjölundWilma Sjölund.

"HÄFTIGT ATT FÅ SPELA DÄR"

Jenni Hiirikoski, Sara Grahn, Ronja Savolainen, Minatsu Murase, Ebba Berglund, Emma Nordin… Raden av stjärnspelare i Luleå kan göras lång och det är med dessa som 16-åringen från Timrå får träna och spela med varje dag.
- Det är häftigt att få spela med där och dom är riktigt duktiga. Jag har mycket att lära från dom.
- Alla är verkligen proffs och har varit med i OS och VM. Jag har fått se och lära mig hur dom förbereder sig inför matcher och så vidare.

Däremot hade inte Wilma Sjölund några kvinnliga förebilder inom hockeyn då hon växte upp.
- Nej, det har mest varit Patrick Kane i NHL och Jonathan Dahlén i Timrå. Det har inte varit så många fler.
- Jonathan Dahlén är absolut en av mina förebilder. Han är redan som en legend i Timrå trots att han bara 21 år. Han har verkligen ett stort hjärta för klubben. Dessutom fick han upp Timrå i SHL för två år sedan och det är något han ska han göra om den här säsongen. 


Hur tänker du kring hans återkomst till Timrå?
- Det var rätt coolt och stort. Jag hoppas att vi kan gå upp den här säsongen igen. Det har varit lite trögt senaste matcherna, men dom kommer tillbaka. Man ska ha svackor under en säsong och det är bättre att dom kommer nu än på slutet, säger Wilma Sjölund som alltså har tatuerat ett Timråmärke på insidan av armen som ett bevis på hur mycket hon uppskattar sin moderklubb.
- Ja, jag gjorde den i somras…, berättar förra Timråspelaren med ett leende samtidigt som hon stolt, med all rätt, visar upp märket.

Wilma Sjölunds tatuering.Wilma Sjölunds tatuering. Foto: Ronnie Rönnkvist.

Åter till Luleå, hur var det att kliva in i omklädningsrummet där det vimlade av världsstjärnor?
- Det var lite skillnad och ett annat snack än vad det blir bland oss som är lite yngre. Från början var det lite svårt att komma in i allt, men nu har jag kommit in i det väldigt bra och alla är jätteschyssta.

Hur har det varit att som 15-åring flytta hemifrån och det då en ganska bra bit från Sundsvall?
- Det hade jag varit inställd på under fela år så jag tycker att det har gått bra. Nu umgås jag mer med tjejerna i juniorlaget och vi är tajta. Dessutom bor jag granne med Lisa Östman. Vi brukar ha lite filmkvällar och så där.

Favoritfilmer?
- (Skratt) Jag vet inte riktigt… Det är en massa olika.

Vad saknar du mest från att spela med killarna i Timrå?
- Nu är det en väldigt bra sammanhållning i Luleå också, men i Timrå spelade jag med samma gäng från det jag var fyra, fem år. Där var jag väldigt tajt med alla och det kan jag sakna eftersom det blir speciellt när vi varit i samma klubb tillsammans under så många år. 

"VARIT LITE OJÄMN"

Den här säsongen har Wilma Sjölund spelat nio matcher och svarat för tre mål i SDHL för Luleå, en säsongsinledning som hon är ganska nöjd med.
- Jag tycker att det har gått ganska bra även om jag varit lite ojämn. Jag har inte varit jättebra i alla matcher.
- Sedan har jag utvecklats en del sedan jag kom till Luleå, flera olika grejer. Det är bland annat ett helt annat tempo i SDHL. Det gäller att hänga med där, åka mycket skridskor…

Är inte du en ganska duktig skridskoåkare?
- Jo då, det tycker jag väl. Jag är också van vid ett ganska högt tempo eftersom jag spelat med killar så det är kanske inte jättestor skillnad just på den biten ändå.

Däremot har Wilma Sjölund fått ganska ojämnt med speltid i SDHL.
- Vissa matcher har jag inte fått spela någonting medan jag i andra matcher fått 15 till 18 minuter. I alla fall tycker jag att jag fått ganska bra med speltid. Nu har vi haft en del skador i laget och då har jag fått chansen ännu mer.
- Dessutom har jag spelat i juniorlaget och fått jättemycket speltid. Där har jag haft lite mer puck och så vidare, vilket jag tror är bra för min utveckling. 

Fredrik Glader är ny sportchef i Modo.Fredrik Glader är ny sportchef i Modo.

Under hösten kom också beskedet att Luleås framgångsrika tränare, Fredrik Glader, lämnar Luleå. In kom istället Mikael Forsberg. 

- Det var lite oroligt från början, men jag tycker att vi är en stark grupp tillsammans och idag är det inte något problem alls.

Du har fått chansen i U18-landslaget också…
- Det är något jag alltid drömt om så det är jättekul. Nu hoppas jag att vi ska vinna tre av tre matcher mot Finland, ha kul med tjejerna och förhoppningsvis göra något mål också.

Finns Junior-VM med i tankarna?
- Ja, absolut. Det skulle betyda mycket att få komma med dit, avslutar Wilma Sjölund. 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 04 februari
12:00 Linköping - HV 71 SDHL
15:00 Djurgården - Södertälje Hockeyallsvenskan
15:15 HV 71 - Malmö SHL
15:15 Skellefteå - Linköping SHL
15:15 Brynäs - Rögle SHL
15:15 Luleå - Oskarshamn SHL
15:30 AIK - Brynäs SDHL
16:30 SDE - Leksand SDHL
18:00 Växjö - Färjestad SHL
18:00 Örebro - Leksand SHL
18:00 Timrå - Frölunda SHL
18:00 Västerås - AIK Hockeyallsvenskan
19:45 Bern - Biel National League
21:00 Pacific Division - Central Division NHL
22:00 Atlantic Division - Metropolitan Division NHL
söndag 05 februari
15:00 Djurgården - HV 71 SDHL
15:00 Vita Hästen - Mora Hockeyallsvenskan
15:30 AIK - Leksand SDHL
16:30 SDE - Brynäs SDHL
tisdag 07 februari
01:00 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
01:00 Philadelphia Flyers - New York Islanders NHL
01:30 New Jersey Devils - Vancouver Canucks NHL
01:30 New York Rangers - Calgary Flames NHL
02:30 Dallas Stars - Anaheim Ducks NHL
03:00 Arizona Coyotes - Minnesota Wild NHL
19:00 Kristianstad - Västerås Hockeyallsvenskan
onsdag 08 februari
01:00 Tampa Bay Lightning - San Jose Sharks NHL
01:00 Pittsburgh Penguins - Colorado Avalanche NHL
01:30 New York Islanders - Seattle Kraken NHL
02:00 Nashville Predators - Vegas Golden Knights NHL
02:30 Chicago Blackhawks - Anaheim Ducks NHL
19:00 Tingsryd - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Modo - Västervik Hockeyallsvenskan
19:00 BIK Karlskoga - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:00 Östersund - AIK Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Almtuna Hockeyallsvenskan
torsdag 09 februari
02:00 New York Rangers - Vancouver Canucks NHL
02:30 Dallas Stars - Minnesota Wild NHL
19:00 Tjeckien - Sverige Beijer Hockey Games
20:15 Schweiz - Finland Beijer Hockey Games
fredag 10 februari
01:00 Philadelphia Flyers - Edmonton Oilers NHL
01:00 Florida Panthers - San Jose Sharks NHL
01:00 New Jersey Devils - Seattle Kraken NHL
01:00 Detroit Red Wings - Calgary Flames NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Colorado Avalanche NHL
01:30 New York Islanders - Vancouver Canucks NHL
02:00 Minnesota Wild - Vegas Golden Knights NHL
19:00 Västervik - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:00 Djurgården - Östersund Hockeyallsvenskan
19:00 Västerås - Södertälje Hockeyallsvenskan
19:00 Mora - Almtuna Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Modo Hockeyallsvenskan
19:00 Tingsryd - Kristianstad Hockeyallsvenskan
lördag 11 februari
01:00 Columbus Blue Jackets - Toronto Maple Leafs NHL
01:00 New York Rangers - Seattle Kraken NHL
02:30 Chicago Wolves - Arizona Coyotes NHL
04:00 Anaheim Ducks - Pittsburgh Penguins NHL
12:00 Finland - Tjeckien Beijer Hockey Games
14:00 Tre Kronor Legends - Toronto Maple Leafs Legends Game for Börje
15:00 AIK - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
15:00 Almtuna - Västerås Hockeyallsvenskan
16:00 Sverige - Schweiz Beijer Hockey Games
18:00 Detroit Red Wings - Vancouver Canucks NHL
18:00 Vita Hästen - Djurgården Hockeyallsvenskan
18:30 Ottawa Senators - Edmonton Oilers NHL
18:30 Montreal Canadiens - New York Islanders NHL
18:30 Philadelphia Flyers - Nashville Predators NHL
18:30 Buffalo Sabres - Calgary Flames NHL
19:00 Dallas Stars - Tampa Bay Lightning NHL
21:30 Boston Bruins - Washington Capitals NHL
00:00 Florida Panthers - Colorado Avalanche NHL
söndag 12 februari
01:00 Carolina Hurricanes - New York Rangers NHL
01:00 Toronto Maple Leafs - Columbus Blue Jackets NHL
02:00 St Louis Blues - Arizona Coyotes NHL
02:00 Minnesota Wild - New Jersey Devils NHL
04:00 Winnipeg Jets - Chicago Blackhawks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Pittsburgh Penguins NHL
12:00 Schweiz - Tjeckien Beijer Hockey Games
15:00 Södertälje - Tingsryd Hockeyallsvenskan
15:00 Östersund - Björklöven Hockeyallsvenskan
16:00 Sverige - Finland Beijer Hockey Games
18:30 Montreal Canadiens - Edmonton Oilers NHL
19:00 Philadelphia Flyers - Seattle Kraken NHL
19:30 Washington Capitals - San Jose Sharks NHL
21:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten