Karlskorna tog tredje raka segern.
Foto: Magnus Lejhall/Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Nyförvärvets succé fortsätter – höll första allsvenska nollan

ANNONS
Tanner Jaillet storspelade ännu en gång för Karlskrona och höll nu sin första nolla i KHK-tröjan. Samtidigt fick Vita Hästen spela sin femte raka straffläggning och AIK förlorade för sjätte matchen i rad. 

Svep från eftermiddagens tre allsvenska matcher:

Timrå – Karlskrona 0–3 (0-1,0-1,0-1)

Timrå: –
Karlskrona: Viktor LiljegrenDaniel NorbeAxel Lindström

Innan Tanner Jaillet anslöt till Karlskrona hade laget fem raka matcher utan en trepoängare. Med kanadensaren i kassen har blekingarna nu tagit tre raka segrar. 

Under söndagen blev Jaillet den stora hjälten när han, nästan på egen hand, fick stopp på Timrå och deras superkedja med Jens LöökeJonathan Dahlén och Albin Lundin. Det är bara andra gången den här säsongen som alla tre lämnar isen utan poäng. 

Den 26-årige keepern räddade alla 38 skott som Timrå skickade mot honom och höll därmed nollan för första gången i sin tredje match i KHK. Jaillet har varit en stor anledning till att Karlskrona har lyckats vända sin negativa trend till segrar. 

Timrå är dock tillbaka på förluststigen efter vinsten i förra omgången. 

Vita Hästen – AIK 3–2 SO (0-1,1-1,1-0,0-0,1-0)

Vita Hästen: Linus Andersson 2 (inklusive avgörande straff), István Bartalis
AIK: Johan PorsbergerCody Bradley

För andra matchen i rad tappar AIK ledning till förlust i slutet av matchen. I fredags, mot Kristianstad, tappade stockholmarna 2-0 till förlust med 4-2 i den tredje perioden och i dag kollapsade man igen. 

AIK var i ledning med 2-1 inför den "sista" perioden. Då klev István Bartalis fram och kvitterade för Hästen och matchen gick sedan till straffläggning. Där kunde östgötarna vinna efter att Linus Andersson blev den enda straffskytten. 

Vita Hästen har nu faktiskt en smått osannolik statistik. I alla sina fem senaste matcher har laget tvingats till straffläggning. I de tre första matcherna blev det förlust men nu har lagets lyckats vinna två raka straffläggningar. 

AIK har det dock väldigt tungt och förlorade för sjätte matchen i rad. Stockholmslaget ligger fortsatt sist i tabellen med fem poäng upp till säker mark. 

Kristianstad – Västervik 4–1 (0-1,3-0,1-0)

Krisitanstad: Malte Sjögren 2, Anton HeikkinenFredrik Hansson
Västervik: Darren Nowick

En stark andra period låg till grund för att Kristianstad lyckades ta sin fjärde raka seger på bortais och nu har nykomlingen verkligen fått vind under seglen. 

På de sex senaste matcherna har skåningarna lyckats vinna fem matcher och det mycket tack vare duon Malte Sjögren och Anton Heikkinen som har börjat hitta fin form och skickar in mål i var och varannan match. 

Även målvaktsspelet har varit lysande för KIK det senaste. Robin Wallin storspelade i förra matchen mot AIK och i dag var det Antti Lehtonen som höll tätt mellan stolparna och räddade 28 av 29 skott. 

Kristianstad klättrar uppåt i tabellen och har nu lämnat bottenträsket bakom sig. Istället ligger nykomlingen nu på slutspelsplats. 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM