Kalmar-Nybro.
Skärmdump Stay-Live Nybro
Hockeyettan
MJÖRNBERG: Så heta har derbyrivaliteterna varit i höst

Matcherna som driver Hockeyettan framåt är de heta derbyna, mötena mellan rivaler som börjar koka bara de tänker på varandra. Men hur har derbyna egentligen varit så här långt den här säsongen?

Nu är det klart att det finns betydligt fler derbyn i ettan än de som nämns nedan, men jag håller mig ändå till de som är riktigt stora och etablerade och plockar av självklara anledningar här bara med matcher som jag själv har sett under hösten.

Utifrån det skulle jag väl säga ungefär så här om de stora rivaliteterna.

Mariestad-Skövde
Mariestad är ett mycket bättre hockeylag och kommer tillhöra dem som gör upp om kvalseriegunst längre fram under säsongen, men i säsongens första derby visade Skövde att det går att störa övermän med rätt inställning och en sista utpost som står på huvudet. Skövdes 2-1-seger (efter straffar) och frenetiska kamp i säsongens första derby var ett besked som fick alla med smak för ilsken derbyrivalitet att slicka sig om läpparna.

För alla vet ju exakt hur bra matcherna de här två lagen emellan verkligen kan vara. Det är bara så att Mariestad varit lite för bra och Skövde lite för dåligt de senaste säsongerna för att det ska bli riktigt spännande. Men derbyt i Billingehov lovade mer och jag ser mycket fram emot returen i Mariehus Arena. Den hajp som återigen är på väg att byggas upp kring Skaraborgsderbyt är bra för hela Hockeyettan.
Publiksiffra: 2789 i Skövde.

Kalmar-Nybro
Jag bommade premiärderbyt på grund av en (fantastisk) svensexa, men returen i Nybro igår levde verkligen upp till alla förväntningar man kan ha på en häftig derbyrivalitet. Det var offensivt, skickligt och med en hel del kamp och attityd utan att det för den sakens skull blev dumt eller gick över någon gräns. Båda målvakterna (Robin Johansson i Nybro och Alexander Nilsson i Kalmar) presterade stort och trots det fick vi se flera riktigt snygga mål. Det var Hockeyettan-propaganda.

Men framförallt var leveransen på läktarna riktigt imponerande. Det är väldigt sällan i matcher i Hockeyettan som båda lagen kan ställa röststarka klackar på läktaren, men det var fallet igår. Det kokade i Liljas Arena och gav matchen exakt den inramning som den förtjänar. Ifjol vann Kalmar fyra av fem derbyn lagen emellan, men inget av dem gick till Allettan. I år står det nu 1-1 i matcher och båda lagen har goda förutsättningar att ta sig till finrummet. Kalmar-Nybro håller på att växa till en av de i särklass viktigaste derbyrivaliteterna i ligan.
Publiksiffror: 1250 i Kalmar, 2500 i Nybro


Kiruna AIF- Kiruna IF
Ifjol kokade det av uppmärksamhet och intresse kring de här fighterna då Kiruna AIF lyckats kravla sig upp i Hockeyettan och gruvstadens stolta föreningar ställdes mot varandra. I år känns det ärligt talat inte riktigt lika häftigt. Det första mötet lagen emellan var en ensidig historia där AIF gjorde processen kort med sin motståndare. Matchen i veckan som gick var betydligt jämnare, men det tycks som förgjort för IF att få med sig poängen mot rivalen.

Sex raka AIF-segrar i seriesammanhang skojar man förstås inte bort och det gör att rivaliteten ändå frodas. IFs revanschlust blir bränsle. Spelet senast var ändå underhållande fysiskt och lagen bjöd upp, men det faktum att det är två ganska halvmediokra lag med Hockeyettan-mått mätt som förmodligen inte kommer ha mycket med någon topp att göra förtar det hela lite.
Publiksiffror: 1524 i Kiruna IFs hemmamatch, 1635 i Kiruna AIFs hemmamatch


Boden-Piteå
Jag missade det första mötet mellan lagen (som Boden vann med 5-3 på sin hemmabana), men returen några dagar senare var en av de mest underhållande matcher jag sett i år. Ett bevis för att en 0-0-match (Piteå vann med 1-0 efter förlängning) inte alls behöver vara trist och tillknäppt och färglös. Det var chansrik action med lysande målvaktsspel och underbar fysik.

Vi som tittar på vill ju gärna att det ska vara intensivt och på gränsen till burdust, men det som hände mellan de här två lagen för några säsonger sedan var över gränsen. När det blev skador och överfall istället för kaxigt spel med trashtalk försvann glansen. Men den här hösten har båda lagen spänt musklerna och smällt på, på precis rätt sida om den berömda gränsen. Att se två lag som både vill och kan lira snygg hockey och dessutom bjuder till i det fysiska spelet är en fröjd. Jag ser redan fram emot de två nya möten som med största sannolikhet väntar i Allettan.
Publiksiffror: 1335 i Boden, 1159 i Piteå


Mörrum-KRIF
Det går förstås inte att ha samma förväntningar på det här Blekinge-derbyt som på de matcherna som fick halva landskapet att jämnas med marken när Olofström och Karlskrona var med i serien. Men det möte som än så länge har lirats (4-3 till Mörrum efter förlängning i Kockumhallen) var en ganska underhållande historia. Det är två lag som gärna går på offensiven och som båda tvingats bygga om ganska ordentligt till den här säsongen. Det blir kul hockey när lagen möts även om jag kanske hade kunnat önska mig lite mer ont blod och rivalitet. Det kanske kommer, eller så väntar de bara på comeback av tidigare nämnda rivaler underifrån och överifrån.
Publiksiffra: 1052 på KRIFs hemmabana


Låt mig även kasta in en liten bubblare så här på slutet:

Visby/Roma-Huddinge
Rent geografiskt är det förstås inget derby, som de öbor Visby/Roma är har de inga sådana lokalrivaler i serien. Men med åren har det utvecklats en ordentlig rivalitet mellan de här två gängen. Det är väl vad som händer när två gäng år efter år efter år tillhör den absoluta toppen i en ganska svag serie där varje match inte innebär saftigt motstånd. Speciellt som ett av lagen gärna spelar på den berömda gränsen.

Men så här långt den här säsongen är det bara Visby som tillhört toppen. Jag har sett båda mötena lagen emellan den här hösten (6-3 och 4-1 med Visbys siffror först) och de har väl varit ungefär som tabellpositionerna visar. Visby trygga och solida medan Huddinge underpresterat och varit för bekväma. Men senaste mötet i Björkängshallen hettade till. Dels med lite onödigt fulspel där det nog i ärlighetens namn borde ha delats ut fler matchstraff. Men framförallt genom att Huddinge lyckades reta upp Visby och det vet ju alla att ett uppretat Visby är ett livsfarligt Visby. Den här rivaliteten lever definitivt på allvar även den här säsongen.
Publiksiffror: 789 i Visby, 313 i Huddinge

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 15 augusti
20:00 Schweiz - Österrike JVM
00:00 Kanada - Finland JVM
tisdag 16 augusti
04:00 Sverige - Tyskland JVM
18:30 Brynäs - Timrå Träningsmatch
onsdag 17 augusti
18:00 Finland - Tyskland JVM
19:00 Tingsryd - Karlskrona Träningsmatch
19:00 Linköping - Örebro Träningsmatch
19:00 Skellefteå - Modo Träningsmatch
21:30 Sverige - Lettland JVM
01:00 Kanada - Schweiz JVM
torsdag 18 augusti
04:30 USA - Tjeckien JVM
18:00 Rögle - IFK Helsingfors Träningsmatch
18:00 Oskarshamn - Växjö Träningsmatch
19:00 Visby/Roma - Frölunda Träningsmatch
19:00 VIK Västerås - Vita Hästen Träningsmatch
19:00 BIK Karlskoga - AIK Träningsmatch
19:00 Färjestad - Leksand Träningsmatch
19:00 Malmö - HV 71 Träningsmatch
fredag 19 augusti
18:00 Tingsryd - Kristianstad Träningsmatch
19:00 Björklöven - Skellefteå Träningsmatch
19:00 Södertälje - Almtuna Träningsmatch
19:00 Visby/Roma - Djurgården Träningsmatch
lördag 20 augusti
15:00 Frölunda - Djurgården Träningsmatch
16:00 Kristianstad - IFK Helsingfors Träningsmatch

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten