Austin Watson är klar för tre nya år i Nashville.
Foto: Christopher Hanewinckel/Reuters
NHL

Skandalomsusade NHL-spelaren skriver nytt kontrakt

ANNONS
Under förra säsongen var han avstängd under en längre period efter att ha misshandlat sin sambo. Nu står det klart att Austin Watson skriver ett nytt kontrakt med Nashville Predators som ser till att han kommer att stanna i klubben i tre nya år. 

Det stormade mycket runt Austin Watson förra säsongen. Först greps han av polis och dömdes till tre månaders villkorlig dom efter att ha misshandlat sin sambo. Detta ledde även till att han stängdes av från spel i NHL i 27 matcher, ett straff som sedan sänktes till 18 matcher. Ett beslut som mötte stor kritik.

Senare under vintern återvände Watson till spel men placerades sedan i NHL:s missbruksprogram för att försöka rehabilitera sig från ett alkoholmissbruk. Han kunde dock senare återvända till spel mot slutet av säsongen. 

"TACKSAM FÖR ALLT STÖD"

Nu har en ny NHL-säsong inletts och den 27-årige forwarden har lyckats hålla sig från att skapa stora rubriker. Nu skriver Watson ett nytt treårskontrakt med Nashville Predators.
– Min familj och jag älskar Nashville och ser fram emot att fortsätta vara en del av klubben. Jag är tacksam för allt stöd som vi har fått från klubben, mina lagkamrater och hela staden. Det kommer att bli roligt att fortsätta framåt med det här laget i vår jakt på Stanley Cup-bucklan, säger Watson i ett uttalande. 

Hans kontrakt ska ha en cap hit på 1,5 miljoner dollar per säsong och vara värt nästan 50 miljoner svenska kronor totalt. 
– Austin är den ultimata lagspelaren och vi ser fram emot att fortsätta se honom ha en stor påverkan i vårt lag. Vi kommer att fortsätta bidra med stöttning till honom och hans familj. Hans hårda jobb, tillsammans med att vara runt en vårdande omgivning gör att han får bra möjlighet att vara framgångsrik, både på och utanför isen, säger Predators GM David Poile.

Austin Watson kommer att vara en del av Nashville till år 2023. 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
tisdag 07 maj
01:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM
lördag 11 maj
12:20 Frankrike - Kazakstan VM
12:20 Storbritannien - Kanada VM
16:20 Poland - Lettland VM
16:20 Österrike - Danmark VM
20:20 USA - Tyskland VM
20:20 Norge - Tjeckien VM