Sök
Niklas Persson och Jonas Junland.
Foto: Ronnie Rönnkvist & Bildbyrån
SHL

Öppnar för hemvändaren: "Klart Jonas är intressant för LHC"

Inledningen på SHL-säsongen har varit jobbig. Trots det ser klubbens general manager Niklas Persson positivit på fortsättningen av serien. Samtidigt öppnar han upp dörren för en återkomst för Tre Kronor-meriterade backen Jonas Junland.
– Jag pratar med Junland ofta. Klart Jonas är intressant för LHC, säger Persson till Hockeysverige.se.

Linköping har haft en tung start på årets SHL. Efter tolv omgångar ligger östgötarna sist. Samtidigt ska vi komma ihåg att laget bara har fyra poäng upp till slutspelsplats. Målskyttet har varit ett problem. Bara 23 mål så här långt. Endast Brynäs har gjort färre. Nu är det en bra bit kvar innan slutspelet eller kvalspelet drar igång och många poäng att spela om.

Trots att det varit kräftgång för Linköping ser nya sportchefen, Niklas Persson, positivt på fortsättningen av serien.
– Tabellen, det börjar bli lite som jag trodde, att det kommer bli en lite större klyfta den här säsongen jämfört med tidigare. Så har jag trott hela tiden och så ser det ut just nu, berättar Niklas Persson och fortsätter:
– Vi tillhör bottenskiktet just och en match till så har vi mött alla lag. Efter tolv omgångar är det ett litet getingbo där nere och tajt mellan platserna. Det gäller att göra det bättre än dom runtomkring oss. Då kommer vi börja klättra i tabellen.

Vad är det som inte riktigt kuggat i hos Linköping?
– Rätt mycket faktiskt. Så här är det, att vi inte är nöjda med resultatet efter tolv matcher. Vi hade velat ha fler poäng än vad vi har.
– Vi tycker att när vi spelar den hockey vi vill spela och gör allt vi ska hundraprocentigt att vi är bra och ett svårslaget lag. Sedan är det vissa detaljer vi fuskat i och inte gjort hundra procent i hela matcherna. Det är det en alldeles för bra liga för att kunna göra så. Istället blir vi då straffade direkt. Det finns trots allt ett motståndarlag på isen som behöver poängen lika mycket som oss.
– Det är bra lag vi möter hela tiden så det gäller att vara fokuserade och göra rätt saker annars blir man straffade på den här nivån.

Niklas Persson.Niklas Persson.Foto: Peter Holgersson

"TYCKER ÄNDÅ STARTSTRÄCKAN ÄR ÖVER"

Linköping har inför säsongen en ny huvudtränare i Bert Robertsson. Till viss del brukar det då bli en viss ”startsträcka” innan allt har hunnit sätta sig. Sportchefen tycker dock att man borde lämnat startsträckan vid det här laget.
– Klart att det kan varit så, men jag tycker ändå att startsträckan är över. Bert och Danne (Daniel Eriksson) har varit med ett tag nu. (Johan) Åkerman har varit med sedan tidigare.
– Sedan har det tyvärr blivit så att vi har fått lov att göra några ändringar i truppen. Dessutom fick vi byta målvaktstränare mitt i allt (Jonas Fransson kom in då Mikael Vernblom går igenom en rehabilitering efter en knäoperation).
– Vi har även fått byta lite spelare och nya har kommit in. Det här kan ha gjort att truppen blivit lite störd och fått tagit något steg tillbaka även fast man inte velat det. I alla fall är det så det blivit och inget vi har kunnat göra något åt.
– Det kanske skulle vara dom bitarna som talar för att den här startsträckan inte riktigt är slut ännu. Jag tycker ändå Bert, Danne och Johan, det sättet dom vill spela hockey på, att dom tagit det med gruppen på ett bra sätt, så det vet alla om. Sedan ska det utföras också.

Hur tajt jobbar du med Bert Robertsson och övriga ledarstaben för att vända på skutan?
– Klart att jag håller mig tajt med hela tränarteamet. Jag är med och diskuterar fram olika saker, det är självklart. Det är jag som är ytterst sportsligt ansvarig. Då vill jag vara med och försöka stötta och göra så gott jag kan.
– Samtidigt litar jag så pass hårt på dom som är där nere och dom sköter det där alldeles utmärkt.

"FINNS EN VISS FRUSTRATION OCH BESVIKELSE"

Trots att Linköping ligger sist i SHL upplever Niklas Persson att stämningen i gruppen är bra.
– Stämningen är bra. Klart att alla vill mer, så är det. Alla vill ha bättre resultat, fler poäng, spela en bättre hockey och vinna fler matcher.
– Klart att det finns en viss frustration och besvikelse i gruppen. Annars hade det varit konstigt. Utifrån vad vi ligger så tycker jag gruppen känns bra och när man kommer till omklädningsrummet är det en positiv stämning och alla peppar varandra. Det är ett gäng som jobbar hårt, som kommer bli bättre och kommer till jobbet varje dag för att ändra på hur vi ligger till.

Finns det lagdelar som ni måste stärka upp?
– Ja, så fanns det definitivt. Jag har sagt hela tiden att vi, i och med skador och så vidare, så har backsidan varit…
– Det finns kvalitéer på backsidan och har så funnits, men det har varit lite tunt. Vi har haft ett ungt lag. I och med det och skadorna vi fick i början av säsongen var vi tvungna att förstärka på backsidan.

FREKVENT KONTAKT MED JUNLAND

På skadelistan finns Almen BibicAnton Björkman och Mattias Bäckman.
– Vi har stärkt upp nu (Sam Lofquist) och nu ser det lite bredare ut i alla fall.

Givetvis har Niklas Persson kontakt med Jonas Junland som idag spelar för Lausanne.
– Jag pratar med Junland ofta. Klart Jonas är intressant för LHC. Det är inget snack om den saken.

Jonas Junland senast det begav sig i LHC.Jonas Junland senast det begav sig i LHC.Foto: Bildbyrån

Är det i dagsläget aktuellt att plocka in fler spelare utifrån?
– Inte för tillfället. Sedan kan saker och ting hända under resans gång, skador, sjukdomar e t c. Det kan finnas lägen där vi måste göra något mer.
– Som det ser ut just nu vill jag ha lite lugn och ro för att få grabbarna att vinna lite hockeymatcher.

Vad krävs det om ni ska vända på det här?
– Det finns säkert fler nycklar till det. Till att börja med, nu blir det klassiska svar, hårt arbete. Det gäller att vara lojal mot gruppen, lojal mot klubben och göra det man bestämmer sig för.  
– Den ”gameplan” som finns för dagen ska följas. Det gäller att göra det varje dag, varje match. Inte bara att man ska spela bra när det är match utan det är det dagliga arbetet som i slutändan kommer ge resultat. Det du gör på daglig basis är det som kommer spegla matcherna och det är där vi ska fortsätta jobba hårt. 

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten