Målvaktstränaren Timo Leinonen får en ny adept att jobba med.
Foto: Magnus Lejhall/Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Karlskrona förstärker med tidigare collegestjärna

ANNONS
Två gånger om utsågs Tanner Jaillet till collegeligans bästa målvakt under sina fyra år på Denver University. Nu meddelar Karlskrona att den 26-årige kanadensaren skrivit ett korttidskontrakt med klubben.
– Han är en explosiv och artistisk målvakt som ska bli spännande att följa, säger Karlskronas målvaktstränare Timo Leinonen till klubbens hemsida.

Karlskrona dras med skadeproblem på burväktaren Marcus Hellgren. Nu väljer klubben att agera genom att plocka in kanadensaren Tanner Jaillet på ett korttidskontrakt.

Den 26-årige målvakten kommer närmast från ECHL-spel med Jacksoville IceMen och gjorde innan det fyra säsonger på Denver University i den amerikanska collegeligan. Under sina år på college utsågs Jaillet till ligans bästa målvakt två gånger om (2017 och 2018).
– Tanner är en vinnarskalle med bra meriter. Han har två år i rad blivit utsedd till bästa målvakten i universitetsligan NCAA. Han är en explosiv och artistisk målvakt som ska bli spännande att följa, säger Karlskronas målvaktstränare Timo Leinonen till klubbens hemsida.

Kontraktet med Karlskrona sträcker sig till att börja med till och med den 8 december, men möjligheten finns att förlänga kontraktet säsongen ut. KHK:s klubbchef Per Rosenqvist säger till klubbens hemsida att han hoppas ha Jaillet spelklar till morgondagens hemmamatch mot AIK.


Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM