Storstryk för Tampa – då hamnade Hedman i slagsmål

Colorado Avalanche spände musklerna mot Tampa Bay Lightning. Då fick Victor Hedman nog och kastade handskarna i slutsekunderna av 2–6-förlusten.

Colorado Avalanche fortsätter att vara ett av lagen som imponerar allra mest under inledningen av NHL-säsongen. Men frågan är om de tagit en mer imponerande seger än den man tog i natt.

I bortamötet med Tampa Bay Lightning blev det nämligen storseger med 6–2 efter att Tyson Jost slagit till med ett hattrick. Avalanche har därmed vunnit sju av sina åtta första matcher den här säsongen.
– Det känns fantastiskt, väldigt speciellt, säger Jost om sina tre mål till NHL.com.
– Det här är någonting man drömmer om som barn när man spelar hemma på tomten. Det kändes väldigt speciellt, ett fantastiskt ögonblick.

Victor Hedman lämnade isen som målskytt för Tampa Bay Lightning. Hans läckra styrning betydde reducering till 2–5 i tredje perioden och var i slutändan meningslös.

SJÄTTE NHL-FAJTEN FÖR HEDMAN

Den svenske backen utmärkte sig framför allt då han alldeles i slutsekunderna av matchen surnade till efter att motståndarforwarden Matt Calvert fullföljt en tackling på hans backkollega Kevin Shattenkirk. Det fick honom att söka upp Calvert för ett slagsmål – som blev kortvarigt.

Enligt Hockeyfights.com var det Hedmans första "fightning major" sedan januari 2017 och hans sjätte i karriären totalt.

Calvert hade två fajter i matchen. I den andra perioden slogs han med Tampas andra fyrtorn till back Erik Cernak.

Gabriel Landeskog svarade för ett mål, hans tredje för säsongen, och har noterats för sju poäng på Colorados åtta första matcher.

I Colorado var den tjeckiske rookiemålvakten Pavel Francouz stabil med 44 räddningar på 46 skott.

Tampa – Colorado 2–6 (1–1, 0–3, 1–2)