Arvid Holm.
SHL

Har tagit den långa vägen till SHL: "En drivkraft att motbevisa folk"

Under tonåren bedömdes Arvid Holm inte vara tillräckligt bra. Han togs inte ut till TV-pucken och hade svårt att komma in på ett hockeygymnasium. Nu har 20-åringen kämpat sig hela vägen till SHL och är en av två målvakter i Färjestad. 
– Jag har verkligen fått tvinga mig fram, säger Holm till hockeysverige.se.

20 år gammal har Arvid Holm hittat till SHL, men lätt var det inte. 

För sex år sedan var målvakten från Ljungby med i flera uttagningar inför TV-pucken. När lagen presenterades för Smålands två lag var Holm dock inte med bland de fyra målvakter som togs ut. 

En stor besvikelse. 

Att inte få vara med i TV-pucken fick även effekten att det var svårt för honom att komma in på ett hockeygymnasium. Han fick nobben av till exempel Mariestad, Tingsryd och Malmö innan det stod klart att han skulle få spela i hemmalaget Troja-Ljungby. 
– Jag började i Troja och fick en bra utbildning och fick stå i mycket matcher, det är något som är väldigt viktigt i den åldern. Det är nog också en nyttig läxa att känna på ett nederlag och att det inte är hela världen, att man faktiskt kan överleva det. Det är något som jag känner att jag har användning för i matcher i dag, berättar Holm för hockeysverige.se.

"SKÖNT ATT VISA ATT DET FINNS ANDRA VÄGAR"

Efter flera år i Troja fick Arvid Holm flytta till Karlskorna. Han vaktade kassen i KHK:s juniorlag innan han tog klivet till A-laget förra året. Efter att ha imponerat fick han stort ansvar och stod mellan stolparna i 32 allsvenska matcher. Det gjorde att Färjestad hörde av sig och nu är Holm en SHL-målvakt.
– Det är en längre resa än vad flera andra 20-åringar i SHL har tagit. De flesta får spela i juniorlandslaget eller bli uttagen till TV-pucken. Det känns skönt att kunna visa att det finns andra vägar också, det är inte kört om man skulle få nobben, säger han.

bb190921kj114-1571065949.jpgArvid Holm.Foto: Kenta Jönsson/Bildbyrån

Efter att det gick väldigt trögt i den tidiga tonåren tog karriären verkligen fart och de senaste åren har allting gått väldigt fort. 
– Så är det verkligen. Det är så att man får nypa sig i armen ibland. Just när det gick så långsamt då var man beredd på att ta den långa vägen, ha tålamod och kämpa. Sedan blev jag draftad och då visste man att det fanns någonting där, säger Holm och fortsätter:
– Jag hade det lite kämpigt i J20 men fick ändå ett nytt kontrakt i Karlskrona och sedan krigade jag till mig flera matcher där efter jul. Efter det ringde Färjestad och nu försöker jag att göra samma resa som jag gjorde förra året. 
– Jag känner att jag är på god väg. Jag vill spela mycket matcher här och jag tror att jag klarar av det. Jag hoppas att utveckling bara går uppåt och framåt i samma fart som de senaste åren.

"EN DRIVKRAFT ATT MOTBEVISA TVIVLARE"

Under tiden i Karlskrona jobbade han mycket med det mentala. Holm har också haft förmågan att stånga sig fram genom motgångarna och det är något som har gjort honom starkare i dag. 
– Jag har verkligen fått tvinga mig fram. Än i dag kan jag tycka att det är min största begåvning, att jag lyckas omvandla motgångarna till något positivt. Det blir som en drivkraft för mig själv att motbevisa tvivlare eller andra som inte har trott på en. Det är en ganska skön känsla.

Hans flytt till Färjestad hände under lite uppmärksammade former. I början av maj förlängde han sitt kontrakt med Karlskrona men bara dagar senare stod det klart att han lämnade klubben för en flytt till SHL. 
– Jag vet inte riktigt vad man kan säga om allt det. Det var väl omtumlande för egen del. Att det låg något i linningen och att det var lite snack bakom kulisserna, det var jag ju medveten om. Trots att jag skrev på med Karlskrona så var det ändå inte hundra procent spikat. Man gick med en lite ovisshet där trots att man redan hade skrivit ett kontrakt. Det var en ny situation och något som var lite speciellt men det löste sig ganska bra ändå skulle jag säga.

Var det en självklarhet att tacka ja när Färjestad klev in i bilden?
– Nja, både och. Det ska ju kännas bra i magen också. Jag sade det tidigt till min agent att vi inte skulle hoppa på något i SHL bara för att det är SHL. Det fanns avtal uppe på bordet som jag tackade nej till innan jag skrev på för KHK.
– Sedan är det klart, det är ju stora, stygga Färjestad som man har hört mycket om. Det är svårt att tacka nej till en sådan möjlighet.
– Jag valde att ta en chansning på mig själv. Jag trodde på mig själv och på att jag skulle hålla på den här nivån också. Det kändes som rätt steg att ta, man vill inte bara stå och stampa.

HAR HÅLLIT SIN FÖRSTA SHL-NOLLA

Nu är dock Arvid Holm en SHL-målvakt. Allt hårt slit har lönat sig och han har tagit sig dit alla drömmer om att få spela. Hittills har 20-åringen fått vakta kassen i fyra matcher i SHL med sitt Färjestad.
– Det har väl känts bra tycker jag. Startperioden här kommer att ta ett tag. Jag har ändå fått en del tuffa prov, som Djurgården och Skellefteå borta, det är inte matcher som inte är lätta för någon målvakt. Jag har fått bocka av de olika lådorna och viktigast av allt har jag även fått vinna matcher. Det är bara att bygga vidare på det här. När försvaret och hela den här biten kommer att sitta, då tror jag att statistik och siffror kommer att skjutas i höjden.

bb191003ae076-1571066045.jpgHittills har Holm 88,7 i räddningsprocent och 2,96 insläppta mål per match i SHL.Foto: Andreas L Eriksson/Bildbyrån

Holm har också fått hålla sin första SHL-nolla. I den udda matchen mot Oskarshamn (12-0) räddade han alla 17 skott som han fick på sig för att hålla nollan.
– Det var ju inte direkt en nolla som gjorde att vi vann matchen, säger han med ett skratt.
– Den räknas den också och det var skönt att få den också där i min tredje match. Det var skönt, även om det var en speciell match.

Hur har omställningen till SHL varit efter att ha spelat i Hockeyallsvenskan?
– Det har varit en ganska stor omställning. Alla är skickliga här, otroligt skickliga. Det är toppen av toppen, det märktes direkt på träning. Jag kände det att det tog ett tag att komma in i och vänja sig vid att alltid möta så bra skyttar. På matcher känns det som att jag har kommit in i det på ett bra sätt.
– Det jämnar faktiskt ut sig ganska bra, med tanke på att det är mycket mer struktur i försvarsspelet här också. Förra året, nere i allsvenskan, då var det ganska bra om man inte fick mer än fyra 2-mot-1-situationer mot sig. Om motståndarna kommer 2-mot-1 en gång här, då skäller man på någon.

INSPIRERAS AV STJÄRNMÅLVAKTEN

Arvid Holm delar på målvaktsposten i Färjestad tillsammans med den 35-årige stjärnmålvakten Markus Svensson. Ljungbykillen menar att det är väldigt inspirerande att jobba bredvid en sådan erfaren och meriterad keeper. Han menar att det är en anledning till att han kommer att fortsätta utvecklas.
– Jag lär mig någonting av honom varje dag, även in i minsta detalj. Även om jag kanske inte får spela jättemånga matcher här så får jag lära mig av en vinnare och jag tror att det är jäkligt viktigt. Jag är bara 20 år och då är det jättebra för mig om jag kan kolla på alla små detaljer som han gör.
– Han har vunnit två SM-guld och har tjänat ganska bra med pengar på att spela ishockey. Det är guld värt för mig att kunna titta på vad han gör och ta efter så mycket som möjligt. Han är så öppen kring allting också, jag försöker att alltid hålla ett getöga på vad han gör, avslutar han.  

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 24 september
12:00 Luleå - Leksand SDHL
13:00 Modo - Brynäs SDHL
15:15 Linköping - Färjestad SHL
15:15 Brynäs - Luleå SHL
15:15 Malmö - Frölunda SHL
15:15 Örebro - Oskarshamn SHL
15:30 AIK - Göteborg SDHL
17:30 SDE - HV 71 SDHL
18:00 Skellefteå - Rögle SHL
18:00 Växjö - Timrå SHL
01:00 Philadelphia Flyers - Boston Bruins NHL
söndag 25 september
13:00 Luleå - Brynäs SDHL
15:30 AIK - HV 71 SDHL
16:00 Modo - Leksand SDHL
16:00 Djurgården - Linköping SDHL
16:10 SDE - Göteborg SDHL
20:00 Washington Capitals - Buffalo Sabres NHL
00:00 Edmonton Oilers - Winnipeg Jets NHL
måndag 26 september
03:00 Colorado Avalanche - Vegas Golden Knights NHL
01:00 New York Rangers - New York Islanders NHL
tisdag 27 september
19:00 Skellefteå - Färjestad SHL
19:00 Tingsryd - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 HV 71 - Leksand SHL
19:00 Brynäs - Örebro SHL
01:00 Carolina Hurricanes - Tampa Bay Lightning NHL
onsdag 28 september
19:00 Brynäs - SDE SDHL
19:00 Mora - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
19:00 Djurgården - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 Vastervik - Södertälje Hockeyallsvenskan
19:00 Modo - Almtuna Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:00 Ostersund - AIK Hockeyallsvenskan
01:00 Toronto Maple Leafs - Montreal Canadiens NHL
torsdag 29 september
19:00 Oskarshamn - Frölunda SHL
19:00 Växjö - Brynäs SHL
19:00 Leksand - Örebro SHL
19:00 Linköping - Luleå SHL
19:00 Timrå - HV 71 SHL
19:00 Färjestad - Skellefteå SHL
19:00 Rögle - Malmö SHL
01:00 New York Rangers - New Jersey Devils NHL
fredag 30 september
19:00 BIK Karlskoga - Vastervik Hockeyallsvenskan
19:00 Mora - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 Västerås - Ostersund Hockeyallsvenskan
19:00 AIK - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Vita Hästen - Modo Hockeyallsvenskan
19:00 Almtuna - Tingsryd Hockeyallsvenskan

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten