Sök
FRAMTIDENS DAMKRONOR
Ronja Mogren.
Foto: Ronnie Rönnkvist
SDHL

Framtidens Damkronor: Ronja Mogren

Hon är en av Sveriges största talanger i sin årskull och debuterade i SDHL redan som 14-åring. I den 19:e delen av Hockeysveriges artikelserie "Framtidens Damkronor" möter ni Modos forwardstalang Ronja Mogren.

LEKSAND (HOCKEYSVERIGE.SE)
Modo fostrar säsong efter säsong skickliga hockeyspelare som slussas ut i landet. Det är ingen större mening att rada upp alla namn här. Istället fokuserar vi på en av Sveriges största talanger, Ronja Mogren, som fortfarande spelar kvar i klubben. 

18-åringen från Husum debuterade i SDHL redan som 14-åring och vann sin första stora titel med juniorlandslaget då hon var med om att vinna Ungdoms-OS i Lillehammer 2018.
– Nu var det ett tag sedan, men jag minns OS som något riktigt roligt och det var värsta ångesten när jag skulle få chansen att visa upp mig lite, säger Ronja Mogren med ett leende då vi ses för en intervju på pressläktaren i Tegera Arena dit Modos assisterande tränare, Kevin Törnblom, lotsat henne.
– Ungdoms-OS var riktigt kul och en upplevelse. Vi kom ihop som ett lag och klickade. Allt kändes bra i gruppen. Sedan känslan med allt runtomkring, det var coolt.

mogren-2-1570619240.jpgRonja Mogren.Foto: Ronnie Rönnkvist

VANN JVM-SILVER I RYSSLAND

Givetvis betydde den här framgången mycket för Ronja Mogrens självförtroende och driv att satsa på hockeyn.
– Det hade sin lilla start på resan och bland det första jag gjort. Jag fick en massa erfarenheter som jag sedan kan ta med mig i resten av karriären. Jag kände också efter turneringen att det här var något jag verkligen ville göra.

Ronja Mogren var även med om en av Svensk hockeys största framgångar på juniorsidan då hon spelade i det lag som vann ett silver i Junior-VM som spelades i Ryssland.
– Samma sak där, att det var riktigt roligt. Vi hade ett bra lag och grupp. Sammanhållningen betydde också mycket för framgången, säger Mogren när hon minns tillbaka på turneringen där det i semifinalen mot Ryssland var fullt i hallen och även i ett tält utanför där matchen visades på storbild.

Ni är väldigt många skickliga hockeyspelare som kommer fram från just den här generationen, vad är det unika med den här gruppen av tjejer?
– Bra fråga faktiskt… Vi ser upp till dom äldre spelarna och tänker att vi vill komma lika långt. Sedan tror jag att vi har drivet.
– Det är också många tjejer som börjar spela hockey i Modo och det kommer många underifrån. Modo har koll på det där och försöker ta hand om spelarna som kommer underifrån. Redan nu på söndag (läs: i söndags) ska vi träffa unga tjejer, skriva autografer, vara med ute på isen och sådant. Det kan göra att dom också får ett driv. Det ska bli kul.

BÖRJADE KARRIÄREN I HUSUM

Ronja Mogren började sin hockeykarriär i Husum som ligger lite nordost om Örnsköldsvik.
– Pappa var tränare. Sedan har jag två bröder (Robin och Johan) som också spelade. Det här gjorde att jag var mycket på hallen och till slut var det min tur att börja. Tyvärr har brorsorna, båda två, lagt av, men jag fortsätter.
– Jag har också varit mycket och kollat när Modo spelat, följt båda lagen (Dam och herr).

Hade du någon förebild i damlaget då du växte upp?
– Jag har alltid sett upp till dom äldre spelarna som tagit steget upp till Damkronorna. Till exempel Erika Grahm och Johanna Olofsson, alltså dom rutinerade. Dom har jag alltid sett upp till lite grann och försökt efterlikna.

180915ze021-1570619400.jpgRonja Mogren i Modo-tröjan.Foto: Erik Mårtensson/Bildbyrån

INLETT SÄSONGEN STARKT

Förra säsongen var Ronja Mogren första som helt ordinarie i Modo och SHL. På lagets 34 matcher svarade hon för fyra mål och totalt sju poäng.
– Det var kul att få känna på SDHL och den nivån som är där. Den här säsongen känns det ännu bättre då jag kommit in i det lite mer.
– Det blev en högre nivå och mer seriöst. Sedan blev det lite skillnad spelmässigt eftersom allting går fortare, men jag kom in i det ganska snabbt.

Vad var nyckeln till att Modo var så pass framgångsrika förra säsongen?
– Jag tycker alltid vi i Modo får till ett starkt lag. Vi har också en bra tillit till varandra som grupp. Jag tror att det gör att vi blir starkare som lag också.

Ni har inte börjat lika starkt den här säsongen, vad skiljer som du ser det jämfört med förra säsongen?
– Jag tycker inte att det är så jättemycket som skiljer. Det har bytts lite spelare, men jag tycker att vi har kommit ihop bra ändå och ska köra vidare på det.

Ronja Mogren har börjat säsongen väldigt starkt och har på lagets sju första matcher svarat för ett mål och totalt fem poäng.
– Jag tycker att det har känts bra och jag har gjort lite poäng. Det är bara fortsätta på samma sätt.
– Målet för mig är att försöka göra en bra säsong, ta bra beslut och offra mig för mitt lag.

Finns även Damkronorna med i målbilden?
– Jo, så är det. Det är en dröm att komma med där och det är dit jag vill nå, men jag måste ta några delmål på vägen dit först, avslutar Ronja Mogren.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten