Jörgen Wahlberg.
Foto: Nils Jakobsson/Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Sparkade klubbchefen om brottsanklagelserna: "Förnekar med bestämdhet"

ANNONS
Förra veckan meddelade Timrå att man sparkat klubbchefen Jörgen Wahlberg och att man skulle upprätta en polisanmälan mot honom. Nu går den tidigare klubbchefen ut, via sin advokat, och förnekar att han begått något brott.

Det var i tisdags som beskedet kom att Timrå valt att gå skilda vägar med klubbchefen Jörgen Wahlberg. Anledningen till avskedandet ska ha varit att Wahlberg förbrukat klubbens förtroende på grund av "olika syn på affärsmoral och etik".

Samtidigt berättade klubbens ordförande Lars Backlund att en polisanmälan skulle lämnas in mot Wahlberg.

"FÖRNEKAR MED BESTÄMDHET"

För Sundsvalls Tidning uttalar sig nu Wahlberg, via sin advokat Fredrik Lindberg, för första gången kring anklagelserna som riktats mot honom.
"Jörgen Wahlberg bestrider att det finns grund för ett avskedande. För det fall klubben ändå väljer att gå vidare med ett avskedande, så förbehåller han sig rätten att stämma TIK vid domstol med yrkande om att uppsägningen ska ogiltigförklaras. Han kommer i så fall även yrka skadestånd", skriver Lindberg i ett pressmeddelande till tidningen.

"Jörgen Wahlberg förnekar med bestämdhet att han begått något brott under sin anställning i TIK. I stort sett allt han gjort i sin anställning har godkänts eller i vart fall varit känt av olika personer i ledningen", fortsätter Lindberg.

OKÄNDA BROTTSANKLAGELSER

Exakt vad Wahlberg är anklagad för är i dagsläget inte känt.
– Det är upp till Timrå att presentera. Klubben måste lägga fram grunden till det nu, vi har inte fått något att ta ställning till. Det har gjorts antydningar om dålig affärsmoral, men Jörgen vet inte säkert vad det avser, säger Fredrik Lindberg till Sundsvalls Tidning.

Under tiden som den allsvenska klubben letar en efterträdare till Wahlberg kommer styrelsen att ha ett större ansvar över föreningen.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 03 maj
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM