Lindström och Ahnelöv har inlett lovande
Bildbyrån
SHL
EKHOLM: Fem tankar efter premiärveckan
Mer än en vecka av SHL. Drygt en en halv av HockeyAllsvenskan. De första omgångarna i landets två högsta serier har dragit igång och på många sätt med dunder och brak. Vem hade trott att Oskarshamn skulle leda SHL? Att Växjö av alla lag skulle ligga på 0 poäng och att nederlagstippade Tingsryd skulle inleda som en frisk fläkt i HockeyAllsvenskan? Det finns mycket att ta in efter de första omgångarna. Jag synat fem punkter lite extra:

Jonas Ahnelöv

Han kom till Leksand med en förhoppning om revansch på fjolårssäsongen, som i ärlighetens namn var ganska tungt för Jonas Ahnelöv. Men vilket lyft han fått. Med mer ansvar och större roll än den han hade i Rögle har Ahnelöv blivit den ledande back Leksand hoppats på att få i honom. Redan nu känns det som att han gjort fler offensiva utflykter än på hela förra säsongen, och då har poängen också kommit. Hans mål och två assist än så länge är bara fyra poäng färre än vad han gjorde på 39 matcher i Skåne 2017-18. Extra viktig har den rutinerade och tidigare OS-backen varit i Johan Fransson och Mattias Karlssons skadefrånvaro. Visst kan han bli en av säsongens bästa värvningar?

INRAMNINGEN

Det har redan nu varit en rad fantastiska fester runt matcherna i både SHL och HockeyAllsvenskan. Timrå hyllade Jonathan Dahlén med ett mäktigt tifo. Leksand bjöd på en vitklädd Tegera Arena mot Malmö, som svarade med nästan 10 000 åskådare i derbyt mot Rögle. Oskarshamn har utsålt. I går var det fullsatt mellan MODO och Björklöven i  HockeyAllsvenskan. Jag hade lätt kunnat räkna upp fler ... Säsongen har fått en häftig start, rent publikmässigt. Nu är det bara att hoppas att det håller i sig...

bb190922po147-1569324434.jpg

Fansens hyllning till Dahlén i Timrå. FOTO: Bildbyrån

Kristianstad-Tingsryd

Jag var på den historiska hockeyallsvenska premiären i Kristianstad i fredags. Ett fullsatt (2300) Kristianstad ishall fullständigt kokade. Jag visste inte vad jag skulle förvänta min innan matchen, men överraskades positivt. Kristianstads klack höll igång hela tiden och på bortastå trängdes tre busslaster av TAIF-supportrar vilket skapade en enorm stämning i den lilla hallen. 

Det blev inte sämre av att matchen var en höjdare. Intensiv hockey, högt tempo och målschanser åt båda hållen. Dessutom bjöd lagen på dramatik. Kristianstad ledde med 2-1 när 31 sekunder återstod. Då fick gästerna straff och kvitterade. I sudden avgjorde sedan Joachim Nermark till TAIF-supportrarnas stora glädje. Det var en sådan där match man alltid vill uppleva. Hoppas på fler sådana under säsongen. 

Kristianstad och Tingsryd kan förresten bli intressanta att följa. Kristianstad kan mycket väl ta sig in topp-8 och Tingsryd är nog inte redo att ta den där bottenstämpeln de fått inför säsongen...

Dominik Bokk

Tysken har inte fått en smakstart i Rögle, åtminstone inte poängmässigt. St. Louis Blues-talangen står fortfarande på noll poäng och har fått utstå en del kritik från läktarhåll i Catena Arena. Men vilka krav ska man egentligen sätta på en 19-åring? Han kommer till en ny klubb och omgivning och visst - han har spetskompetenserna - men allt går inte i raketfart alltid. Jag har råkat se alla Rögles matcher och även om han kammat in noll poäng hittills har Bokk skapat rejält mycket framåt. Hans corsi (andelen skottprocent framåt när spelaren är på isen) ligger på 64,18 procent. Bara två spelare, med lika många matcher spelade, har bättre i Rögle (Mattias Sjögren 66,67 och Erik Andersson 67,19).

Bokk har tillsammans med Sjögren och Nils Höglander varit aktiva i att skapa målchanser. Rögle har vunnit tre av fyra matcher.  Fortsätter Bokk spela som han gjort lär poängen trilla in väldigt snart. Då kommer Rögle ta ännu fler segrar i sina jakt på en topp-6-plats. 

bb190815mb154-1567500698.jpg

Dominik Bokk har inte fått det att lossna i Rögle — ännu .Foto: Bildbyrån

Joakim Lindström — BÄST I ÅR IGEN  

Joakim Lindström blir äldre till åren, men han fortsätter leverera hockey som om det var berättat i en fiction-bok. 35-åringen har redan gjort sju poäng och toppar SHL:s poängliga. Man borde väl inte vara förvånad egentligen, eller hur? I Cmores sändning i lördags specialstuderade de Lindström. Hur han såg ytor innan de fanns, hur han stod uppställd med pucken och med hjälp av riktningen på sina skridskor kunde lura motståndet var pucken skulle gå (grym analys av Wikegård och Rönnqvist för övrigt). Det är små detaljer, men det är små detaljer som blir avgörande. Joakim Lindström är mästare på att utföra dem. Han är det i år igen. 

Vi hörs!

//@ekholmpeter


Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten