Jakob Lilja med två mål för Blue Jackets
Bildbyrån

Förre djurgårdaren tvåmålsskytt: "Känns bättre för varje dag"

Förlust med 5-3 mot St. Louis Blues. Men med två mål visade Jakob Lilja att han ska slå sig in i Columbus Blue Jackets premiärtrupp.
– Jag försöker bidra på alla sätt och vara en tvåvägsspelare, säger Lilja.

Förra säsongen var han ett stort utropstecken i SHL. Jakob Lilja satte 12 mål och noterades för totalt 37 poäng i Djurgården, en insats som ledde till ett NHL-kontrakt med Columbus Blue Jackets. När klubben i natt mötte St. Louis Blues i en träningsmatch slog svensken till två gånger om.

Lilja gjorde 1-0 till Blue Jackets lite mer än halvvägs in i den första perioden, hans första mål för nya klubben. Blues kvitterade genom Jaden Schwartz, assisterad av Andreas Borgman, innan perioden var slut. Men i början av andra slog Lilja till på nytt när han gjorde 2-1 för Columbus

– Det känns bättre för varje dag. Det är roligt att bara var där ute och spela. Det går bättre och bättre, säger Lilja till Blue Jackets hemsida.

TAPPADE MATCHEN

Ledningen höll dock inte. Blues vände med mål från Alex Pietrangelo samt Tyler Bozak och hade ledningen med sig in i period tre. Riley Nash lyckades kvittera för gästerna, men med ytterligare två mål säkrade Blues segern med 5-3. Columbus Blue Jackets har ett par träningsmatcher kvar innan några dagars vila inför NHL-premiären mot Toronto Maple Leafs den 4 oktober. Om Lilja är med då återstår att se.

– Det känns bra att göra mål. Jag försöker bidra på alla sätt och vara en tvåvägsspelare. Det är ett stort steg att komma till en bättre liga. Man måste börja bakifrån, säger Lilja.