John Tortorellas gäng tappade en hel del talang under sommaren.
Foto: Christopher Hanewinckel-USA TODAY Sports
NHL

Columbus Blue Jackets: Baksmälla eller pånyttfödelse?

Uträknade av de flesta efter sommarens förluster av framför allt Sergej Bobrovskij och Artemij Panarin. Nu måste John Tortorella gräva djupt i sitt taktiska arkiv för att göra en vinnare av ett lag som tappat en hel del talang, konstaterar Uffe Bodin.

Det är svårt att klandra Jarmo Kekäläinen för att han gick all in. 

Efter närmare 20 år i NHL hade Blue Jackets fortfarande inte tagit sig förbi första slutspelsrundan inför förra säsongen. Det ändrade Kekäläinen på med en aggressiv värvningsplan som lade grund för storskrällen mot grundseriedominanten Tampa Bay Lightning i första rundan.

Den finske general managern valde inte bara att behålla Sergej Bobrovskij och Artemij Panarin, som båda hade indikerat att de hade för avsikt att testa free agent-marknaden den här sommaren. Han värvade också både Matt Duchene och Ryan Dzingel från Ottawa Senators innan trade deadline. 

Det räckte för att knäcka Tampa, men inte att ta sig förbi blivande finalisten Boston Bruins i andra rundan.

Kortsiktigt? Absolut! Men samtidigt en nödvändig ur ett symboliskt perspektiv. Columbus fans har haft tålamod med ett lag som oftast varit mediokert. Den här satsningen skapade äntligen något att yvas över. 

Men underbart är som bekant kort. Och efter den här sommaren – där man förlorat de fyra spelarna nämnda ovan – får Blue Jackets börja om på ny kula.

Hur ska det gå?

jones-2-1562186471.jpegSeth Jones.Foto: Aaron Doster-USA TODAY Sports

POÄNGKUNGEN

Cam Atkinson

Efter Artemij Panarins avsked kommer blickarna att lyftas mot framför allt Atkinson och hans bidrag för Blue Jackets. Den speedige lille forwarden satte personbästa med 41 mål och 69 poäng i fjol och behöver fortsätta gå i bräschen om det här laget ska ha chansen att gå till slutspel. Kommer att behöva få bra understöd av spelare som Pierre-Luc Dubois och Gustav Nyquist.

MÅLVAKTSETTAN

Joonas Korpisalo

Det här blir Columbus kanske största test. Förlusten av Sergej Bobrovskij öppnar dörren för Korpisalo eller Elvis Merzlikins att kliva in och ta över förstaspaden. Korpisalo har visat en del potential som backup, men det är först nu vi får se om han klarar av att hantera den utsatta rollen som förstakeeper. Merzlikins har varit bra på internationell nivå och svarat för bra hockey i Schweiz. Men i ännu större utsträckning än i fallet med Korpisalo har vi ingen aning om vad han är på NHL-nivå. En av dessa herrar måste krasst sett leverera om Blue Jackets ska ta sig till slutspel.

BACKESSET

Seth Jones

Poängproduktionen dippade en smula under fjolårsäsongen, men Jones är i allra högsta grad med i toppskiktet när man talar om ligans bästa backar. Han är en komplett back som behärskar spelets alla delar. Vid snart 25 års ålder är han på väg in i karriärens absoluta prime och med en riktig fullträff till säsong skulle han kunna blanda sig i kampen om en Norris Trophy. Speciellt om han får fortsätta att bygga kemi med parhästen Zach Werenski.

GENOMBROTTSMANNEN

Alexandre Texier

Fransmannen, som fått sin skolning i Finland de senaste två åren, var en stor glad överraskning när han klev in i NHL under slutet av säsongen. Efter att först ha skjutit fem mål på sju matcher i AHL debuterade Texier för Blue Jackets och spelade till sig förtroende i slutspelet. Med de luckor som har uppstått under sommaren finns det utrymme för spelare som honom och Emil Bemström att spela till sig en permanent roll i laget på en gång.

SVENSKARNA

Gabriel Carlsson

Efter en lovande start på äventyret i Nordamerika har den nu 22-årige backen haft svårt att vinna klubbledningens förtroende. Efter att bara ha spelat en NHL-match förra säsongen går Gabriel Carlsson in i den här säsongen – som dessutom är ett kontraktsår – med mycket att bevisa. Det är några backar han måste passera i hierakin för att ta en ordinarie plats i laget.

Alexander Wennberg

En annan spelare med mycket att bevisa. Wennberg hade ett riktigt tungt fjolår i NHL, där en bristande produktion slutligen bidrog till att stockholmaren placerades på läktaren av John Tortorella. Med Matt Duchene ute ur bilden har 24-åringen alla chanser att vinna tillbaka rollen som andracenter. Men då måste han först och främst vinna tillbaka förtroendet hos Tortorella. Det positiva inhoppet i hockey-VM skvallrar om att det fortfarande finns mer att hämta i Wennberg.

Gustav Nyquist

Efter NHL-karriärens mest produktiva säsong, som avslutades med en trejd från Detroit till San José och en lång slutspelsresa, blev Nyquist unrestricted free agent. 30 år gammal är han kanske bättre än någonsin och kommer få en nyckelroll i ett försvagat Columbus. Det är givetvis inte rimligt att förvänta sig Nyquist ska ersätta Panarin rakt av, men i en framskjuten roll har han chansen att göra runt 20 mål och 60 poäng igen.

Jakob Lilja

Fick ett genombrott med Djurgården som ledde hela vägen till ett NHL-kontrakt. Lilja kommer att stå på gränsen till att ta en botten sex-roll i det här laget. Kan han fånga John Tortorellas uppmärksamhet på campen och visa att han är en spelare att lita på har han en chans. Men det är en 50/50-situation.

Emil Bemström

Fjolårets målkung i SHL har fått en lite tråkig start på Nordamerika-äventyret då en ansiktsskada stoppat honom från att kunna delta på Blue Jackets rookieläger. Det behöver inte vara ett hinder för Bemström om han bara visar upp sin spetskompetens runt motståndarkassen. Columbus skriker efter offensiv talang efter att ha tappat en hel del av den varan under sommaren. Det gör att Bemström har alla möjligheter att kliva rakt in i laget – och kanske till och med ta en plats i lagets topp sex.

Övriga svenskar i organisationen:
Anton Karlsson, b
Kevin Stenlund, fw

DRAFTVALET

Eric Hjorth

Jarmo Kekäläinens satsning under förra säsongen kostade en hel del draftval. Det gjorde att Blue Jackets inte hade något draftval förrän i fjärde rundan. Där plockade man upp Linköpings backtalang Eric Hjorth, en spelare som missade stora delar av fjolårssäsongen på grund av skada. Nu ska 18-åringen representera Sarnia Sting i OHL. Beskrivs som en storvuxen och rörlig back med offensiv uppsida. 

COACHEN

John Tortorella

Mannen, myten och legendaren. John Tortorella är ett namn som till och med breddpubliken som följer sporten kan referera till. Hans väldokumenterade utbrott och syrliga utspel har gått virala på YouTube och sociala medier vid många tillfällen. Men faktum är att han med åren har blivit lite mer balanserad och lugn. Han kan fortfarande bjuda på citat som får ögonbryn att höjas, men det är sällan han helt och hållet tappar fattningen likt han kunde göra tidigare. När Columbus Blue Jackets nu har tappat en hel del kvalité i laguppställningen kommer veterancoachens närvaro att bli ännu viktigare. Tortorella måste anpassa sin taktik till den nya verkligheten. Klarar han av det – och Blue Jackets får bättre målvaktsspel än vi kanske förväntar oss – har laget en chans.

PROGNOSEN

Det är svårt att hitta en NHL-klubb som tappat lika många profiler under en och samma sommar som Columbus Blue Jackets gjorde i år. Det värsta Jarmo Kekäläinen skulle ha kunnat göra efter tappen av Bobrovskij, Panarin och Duchene hade varit att börja jaga ersättare på free agent-marknaden. Nu plockade han visserligen in Gustav Nyquist, men det var ingen värvning som kostade skjortan.

Trots att förra säsongens satsning kostade på, både vad gäller talanger och draftval, har Blue Jackets en fin grupp prospects på väg upp. Den här säsongen kommer mycket att handla om att få spelare som Alexandre Texier och Emil Bemström att bli bekväma i NHL och låta dem växa organiskt.

Baksidan med alla tapp är givetvis att laget tappat en hel del i slagstyrka. Bobrovskij lämnar ett stort hål och massor med osäkerhet bakom sig. Är Korpisalo eller Merzlikins verkligen målvakter att axla manteln? Framåt är det i första hand Panarins kreativitet som inte kan ersättas.

Mycket faller på John Tortorella att försöka bygga ett starkt kollektiv av det här laget. På pappret är Columbus Blue Jackets inte kattpiss. Men det var samtidigt ett lag som snubblade sig in i slutspel på den sista wild card-platsen Eastern Conference förra säsongen. Och det med Bobrovskij och Panarin i laget.

Det är på förhand svårt att se Blue Jackets som ett slutspelslag. Men jag skulle aldrig våga avfärda ett lag med John Tortorella i båset. Han har en förmåga att få ut mer av sina spelare än många andra coacher.

tex-1568062440.jpgAlexandre Texier.Foto: Aaron Doster-USA TODAY Sports

IN OCH UT   

Nyförvärv: Elvis Merzlikins, mv, Lugano, Veini Vehviläinen. mv, Kärpät, Andrew Peeke, b, University of Notre Dame, Vladislav Gavrikov, b, SKA Sankt Petersburg, Emil Bemström, fw, Djurgården, Jakob Lilja, fw, Djurgården, Gustav Nyquist, fw, San José, Marko Dano, fw, Winnipeg, 

Förluster: Sergej Bobrovskij, mv, Florida, Keith Kinkaid, mv, Montréal, Adam McQuaid, b, klubblös, Lukas Sedlak, fw, Traktor Tjeljabinsk, Matt Duchene, fw, Nashville, Artemij Panarin, fw, New York Rangers, Mark Letestu, fw, Winnipeg, Ryan Dzingel, fw, Carolina. 

COLUMBUS BLUE JACKETS TRUPP 2019/20

MÅLVAKTER
#70
Joonas Korpisalo (G)251994Pori, FIN19083L19/20$1,150,000
#90
Elvis Merzlikins (G)251994Riga, LAT19187L19/20$874,125
BACKAR
#53Gabriel Carlsson (D)221997Örebro, SWE19587L19/20$894,166
#44
Vladislav Gavrikov (D)231995Yaroslavl, RUS19093L19/20$925,000
#4
Scott Harrington (D)261993Kingston, ON, CAN18894L21/22$1,633,333
#3
Seth Jones (D)241994Arlington, TX, USA19395R21/22$5,400,000
#46
Dean Kukan (D)261993Volketswil, SUI18784L19/20$725,000
#27
Ryan Murray (D)251993White City, SK, CAN18593L20/21$4,600,000
#65
Markus Nutivaara (D)251994Oulu, FIN18587L21/22$2,700,000
#58
David Savard (D)281990St-Hyacinthe, QC, CAN188103R20/21$4,250,000

Zach Werenski (D)221997Grosse Pointe, MI, USA18895L21/22$5,000,000
FORWARDS
#77
Josh Anderson (RW)251994Burlington, ON, CAN191100R19/20$1,850,000
#13
Cam Atkinson (RW)301989Riverside, CT, USA17381R24/25$5,875,000
#52Emil Bemström (RW)201999Nyköping, SWE17982R21/22$925,000
#28Oliver Bjorkstrand (RW/LW)241995Herning, DEN18380R20/21$2,500,000
#56
Marko Dano (C/W)241994Eisenstadt, AUT18296L19/20$800,000
#17
Brandon Dubinsky (C/LW)   “A”331986Anchorage, AK, USA18893L20/21$5,850,000
#18Pierre-Luc Dubois (C/LW)211998Ste-Agathe-des-Monts, QC, CAN19194L19/20$894,166
#71


Nick Foligno (W/C)   “C”311987Buffalo, NY, USA18392L20/21$5,500,000
#37
Markus Hännikäinen (LW/RW)261993Helsinki, FIN18691L19/20$750,000
#38
Boone Jenner (C/LW)   “A”261993Dorchester, ON, CAN18893L21/22$3,750,000
Jakob Lilja (LW)261993Limhamn, SWE18488L19/20$792,500
#20
Riley Nash (C/RW)301989Consort, AB, CAN18586R20/21$2,750,000
#14Gustav Nyquist (RW/LW)301989Halmstad, SWE18083L22/23$5,500,000
#42
Alexandre Texier (C/LW)191999Grenoble, FRA18488L21/22$897,500
#10Alexander Wennberg (C)241994Nacka, SWE18689L22/23$4,900,000
Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 04 februari
12:00 Linköping - HV 71 SDHL
15:00 Djurgården - Södertälje Hockeyallsvenskan
15:15 HV 71 - Malmö SHL
15:15 Skellefteå - Linköping SHL
15:15 Brynäs - Rögle SHL
15:15 Luleå - Oskarshamn SHL
15:30 AIK - Brynäs SDHL
16:30 SDE - Leksand SDHL
18:00 Växjö - Färjestad SHL
18:00 Örebro - Leksand SHL
18:00 Timrå - Frölunda SHL
18:00 Västerås - AIK Hockeyallsvenskan
19:45 Bern - Biel National League
21:00 Pacific Division - Central Division NHL
22:00 Atlantic Division - Metropolitan Division NHL
söndag 05 februari
15:00 Djurgården - HV 71 SDHL
15:00 Vita Hästen - Mora Hockeyallsvenskan
15:30 AIK - Leksand SDHL
16:30 SDE - Brynäs SDHL
tisdag 07 februari
01:00 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
01:00 Philadelphia Flyers - New York Islanders NHL
01:30 New Jersey Devils - Vancouver Canucks NHL
01:30 New York Rangers - Calgary Flames NHL
02:30 Dallas Stars - Anaheim Ducks NHL
03:00 Arizona Coyotes - Minnesota Wild NHL
19:00 Kristianstad - Västerås Hockeyallsvenskan
onsdag 08 februari
01:00 Tampa Bay Lightning - San Jose Sharks NHL
01:00 Pittsburgh Penguins - Colorado Avalanche NHL
01:30 New York Islanders - Seattle Kraken NHL
02:00 Nashville Predators - Vegas Golden Knights NHL
02:30 Chicago Blackhawks - Anaheim Ducks NHL
19:00 Tingsryd - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Modo - Västervik Hockeyallsvenskan
19:00 BIK Karlskoga - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:00 Östersund - AIK Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Almtuna Hockeyallsvenskan
torsdag 09 februari
02:00 New York Rangers - Vancouver Canucks NHL
02:30 Dallas Stars - Minnesota Wild NHL
19:00 Tjeckien - Sverige Beijer Hockey Games
20:15 Schweiz - Finland Beijer Hockey Games
fredag 10 februari
01:00 Philadelphia Flyers - Edmonton Oilers NHL
01:00 Florida Panthers - San Jose Sharks NHL
01:00 New Jersey Devils - Seattle Kraken NHL
01:00 Detroit Red Wings - Calgary Flames NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Colorado Avalanche NHL
01:30 New York Islanders - Vancouver Canucks NHL
02:00 Minnesota Wild - Vegas Golden Knights NHL
19:00 Västervik - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:00 Djurgården - Östersund Hockeyallsvenskan
19:00 Västerås - Södertälje Hockeyallsvenskan
19:00 Mora - Almtuna Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Modo Hockeyallsvenskan
19:00 Tingsryd - Kristianstad Hockeyallsvenskan
lördag 11 februari
01:00 Columbus Blue Jackets - Toronto Maple Leafs NHL
01:00 New York Rangers - Seattle Kraken NHL
02:30 Chicago Wolves - Arizona Coyotes NHL
04:00 Anaheim Ducks - Pittsburgh Penguins NHL
12:00 Finland - Tjeckien Beijer Hockey Games
14:00 Tre Kronor Legends - Toronto Maple Leafs Legends Game for Börje
15:00 AIK - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
15:00 Almtuna - Västerås Hockeyallsvenskan
16:00 Sverige - Schweiz Beijer Hockey Games
18:00 Detroit Red Wings - Vancouver Canucks NHL
18:00 Vita Hästen - Djurgården Hockeyallsvenskan
18:30 Ottawa Senators - Edmonton Oilers NHL
18:30 Montreal Canadiens - New York Islanders NHL
18:30 Philadelphia Flyers - Nashville Predators NHL
18:30 Buffalo Sabres - Calgary Flames NHL
19:00 Dallas Stars - Tampa Bay Lightning NHL
21:30 Boston Bruins - Washington Capitals NHL
00:00 Florida Panthers - Colorado Avalanche NHL
söndag 12 februari
01:00 Carolina Hurricanes - New York Rangers NHL
01:00 Toronto Maple Leafs - Columbus Blue Jackets NHL
02:00 St Louis Blues - Arizona Coyotes NHL
02:00 Minnesota Wild - New Jersey Devils NHL
04:00 Winnipeg Jets - Chicago Blackhawks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Pittsburgh Penguins NHL
12:00 Schweiz - Tjeckien Beijer Hockey Games
15:00 Södertälje - Tingsryd Hockeyallsvenskan
15:00 Östersund - Björklöven Hockeyallsvenskan
16:00 Sverige - Finland Beijer Hockey Games
18:30 Montreal Canadiens - Edmonton Oilers NHL
19:00 Philadelphia Flyers - Seattle Kraken NHL
19:30 Washington Capitals - San Jose Sharks NHL
21:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten