Dick Axelsson, Ilari Melart, Christian Engstrand, Nichlas Hardt
Bildbyrån
SHL
LISTA: SHL-spelarna som fortfarande saknar klubb
Runt 20 spelare som kan vara aktuella för SHL-spel nästa säsong går fortfarande utan kontrakt. Har du koll på alla?

De senaste dagarna har Johan Forsberg sajnat med Modo och Johannes Salmonsson med Oskarshamn. Adam Brodecki flyttade hem till Brynäs förra veckan. De blir färre och färre, de kontraktslösa spelarna. Men det finns alltjämt några mer eller mindre heta namn som går utan klubb.

Jonathan Granström, Brynäs

Närmast en ikon i Gävle - men frågan är om inte karriären är över. Jonathan Granström spelade inte på hela förra säsongen utan led fortfarande av sviterna från den hjärnskakning han åkte på i slutspelet 2018. Är 33 år, har inte spelat sedan våren 2018, och har haft skadeproblem. Vi har nog sett det sista av den så omtyckte forwarden.

Dick Axelsson, Djurgården

Djurgården eller inget? Det är i alla fall den känslan jag får, utifrån sett. Dick vill spela i Djurgården och jag har svårt att se att det "nej" de gav efter säsongen inte kommer bytas ut mot ett "ja". Dels för att Emil Bemström kan försvinna, men också för att det helt enkelt finns plats för Dick i laget i min mening. Djurgården kan vinna guld med Axelsson i laget. Utan honom rankar jag dem några pinnhål längre ned. Jag tror han hamnar i DIF till slut.

Daniel Widing, Rögle

Gjorde tio poäng på 39 matcher i Rögle i SHL. Får han verkligen ett till kontrakt i Sveriges högstaliga? Tveksamt. Det känns som att det i så fall är någonstans där han täcker upp för skador på kort sikt. Jag tror absolut det finns lag utomlands som kan tänka sig att plocka in Widing, däremot. Kanske en comeback i Tyskland kan bli aktuell?

190226se062-1563450445.jpgDaniel Widing.

James Wright, Linköping

Tyskland känns också som nivån den här killen bör spela på. Visst, han fyllde väl en roll i Linköping förra säsongen, men en nordamerikan som gör elva poäng på 44 matcher är inte värd så mycket i SHL. Därför tror jag att James Wright får se sig om efter en ny klubb i ligor av den tyska klassen. Eller flyttar han hem och lirar AHL/ECHL, kanske?

Alexander Karlsson, Linköping

Den här typen av spelare är alltid svåra. Tidigare kändes det som att de alltid hamnade i HockeyAllsvenskan eller Ettan, men nu har ju den så kallade Alpligan varit gångbar för unga svenskar som inte platsar i SHL. Kan Alexander Karlsson blicka ditåt, tro?

Ilari Melart, Färjestad

Har knäproblem och behöver rehabilitera sig tillbaka från den skadan först. Peter Jakobsson öppnade för att det skulle kunna finnas plats för Melart i Färjestad igen, vid eventuella skador, men känslan är att han gjort sitt i SHL. Jag har svårt att tro att Ilari Melart ska spela i Färjestad igen, i alla fall.

Johan Harju, Luleå

Ruskigt svårläst. Klubbhjärta och lojalitet är inte allt men det känns ändå konstigt att Luleå valde att gå skilda vägar med ikonen. Han är ingen spelare för någon av de två toppkedjorna i SHL längre men han håller SHL-klass. Nu står säsongen runt hörnet och ingen SHL-klubb verkar plocka in Johan Harju, åtminstone inte till en början. Samtidigt är han för bra för att gå ned i HockeyAllsvenskan. Kanske, kanske kan det dyka upp något i Finland?

Patrick Cehlin, Luleå

Precis som i fallet Jonathan Granström är det här en spelare och person som är lätt att tycka om. Precis som i fallet Jonathan Granström känns det också fel att spekulera i en eventuellt ny klubbadress. Det är bara att hoppas att Patrick Cehlin mår bra och att vi får se honom på SHL-isen någon gång igen.

Nichlas Hardt, Växjö

En personlig favorit som hade en ganska tung säsong och inte riktigt lyfte i vare sig Malmö eller Växjö. Jag blir förvånad om vi får se honom i SHL igen. Har tidigare varit bra i Finland och har säkert ett gott rykte där. Annars kanske en flytt hem till Danmark kan bli aktuell för 31-åringen?

Per Ledin, Malmö

NU har vi väl ändå sett honom i SHL för sista gången? Evighetsmaskinen gjorde ett sensationellt gästspel i Malmö under förra säsongen men jag har svårt att se att profilen får en ny chans i högstaligan. Inleder han i HockeyEttan igen?

ishockey-shl-timra-malmo-1562181594.jpegPer Ledin.

Ben Youds, Rögle

Har sannerligen blandat och gett under sina tre år i Sverige. Här är man ju också lite osäker på hälsostatusen efter att det bara blev tolv matcher förra säsongen. Får knappast en ny chans i SHL, i alla fall. Får han chansen i någon annan liga i Europa? Kanske. Men jag får verkligen ECHL-vibbar över Ben Youds.

Jimmie Ericsson, Skellefteå

Inte går det väl en hel säsong utan att vi får se honom i Skellefteå AIK igen?

Fredrik Lindgren, Skellefteå

Veteranbacken sa i en intervju med kollega Rasmus Kågström i somras att han ville spela vidare men att han inte var glödhet på marknaden. Kan säkert dyka upp och "släcka bränder" någonstans där det behövs på grund av skador, annars känns HockeyAllvsenskan som det enda riktigt troliga alternativet.

Janne Jalasvaara, Timrå

Jag tar med honom fast Timrå inte är ett SHL-lag längre. Rutinerad som få och har en fin karriär bakom sig. Men nu? Nej, nu håller Janne Jalasvaara inte i SHL. Hockeyn har sprungit ifrån veteranen. Gissar på spel i Finland - eller inte alls.

Julius Junttila, Växjö

Har inte fått till det i vare sig Luleå eller Växjö men är en stor stjärna i hemlandet. Har han en skicklig agent kanske denne kan snacka till sig ett nytt kontrakt i KHL men jag undrar jag, om inte förra säsongen stängde Junttilas dörr där. Borde dock vara en klass-spelare i de allra flesta ligor i Europa. Kan han få ett kontrakt i Schweiz för att täcka upp för skador? Eller drar han hem?

Justin Pogge, Rögle

En duktig målvakt som garanterat kommer kunna fortsätta göra karriär i Europa. Har fått chansen på ett tryoutkontrakt med Rikard Grönborgs Zürich - så det här är en kille som åtminstone är nära ett lag.

ishockey-shl-karlskrona-rogle-1562191256.jpegJustin Pogge.

Christian Engstrand, Mora

Ja, Mora har åkt ur SHL. Men tar med Engstrand ändå. Jag snackade med honom i juni och då sade han att han blickade utomlands. Så vi får anta att det inte blir spel i Sverige den här säsongen.

Jesper Ollas, Leksand

Pratade häromveckan med kollega Henrik Skoglund. Länkar till den intervjun här. Han sade då att han ville utomlands - och något anbud lär komma. Det vore kul med Jesper Ollas i den brittiska ligan.

Wilde Bröms, Leksand

Är i ett intressant skede i livet. Spelar han vidare, eller satsar han på något annat?

Alla bilder är från Bildbyrån.


Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 19 maj
15:20 Storbritannien - USA VM
15:20 Tyskland - Danmark VM
19:20 Tjeckien - Lettland VM
19:20 Kanada - Kazakstan VM
01:00 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
fredag 20 maj
03:30 Colorado Avalanche - St. Louis Blues NHL
15:20 Tyskland - Italien VM
15:20 Storbritannien - Finland VM
19:20 Lettland - Österrike VM
19:20 Kazakstan - Slovakien VM
lördag 21 maj
02:00 Carolina Hurricanes - New York Rangers NHL
04:30 Calgary Flames - Edmonton Oilers NHL
11:20 USA - Sverige VM
11:30 Danmark - Frankrike VM
15:20 Kanada - Schweiz VM
15:20 Österrike - Finland VM
19:20 Italien - Slovakien VM
19:20 Norge - Tjeckien VM
söndag 22 maj
02:00 St. Louis Blues - Colorado Avalanche NHL
15:20 Storbritannien - Lettland VM
15:20 Kazakstan - Tyskland VM
19:20 Sverige - Norge VM
19:20 Schweiz - Frankrike VM
19:30 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
21:30 New York Rangers - Carolina Hurricanes NHL
måndag 23 maj
02:00 Edmonton Oilers - Calgary Flames NHL
15:20 USA - Tjeckien VM
15:20 Kazakstan - Italien VM
19:20 Österrike - Storbritannien VM
19:20 Kanada - Danmark VM
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
tisdag 24 maj
03:30 St. Louis Blues - Colorado Avalanche NHL
11:20 Sverige - Lettland VM
11:20 Tyskland - Schweiz VM
15:20 USA - Norge VM
15:20 Slovakien - Danmark VM
19:20 Finland - Tjeckien VM
19:20 Kanada - Frankrike VM
01:00 New York Rangers - Carolina Hurricanes NHL
onsdag 25 maj
03:30 Edmonton Oilers - Calgary Flames NHL
01:00 Colorado Avalanche - St. Louis Blues NHL

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten