Teemu Pulkkinen.
KHL

Provspelade i Schweiz – nu återvänder forna storlöftet till KHL

ANNONS
Tidigare i somras lämnade Teemu Pulkkinen Dinamo Minsk för att provspela sig till ett kontrakt med schweiziska Lausanne. Nu står det klart att det forna storlöftet återvänder till den vitryska KHL-klubben.

Teemu Pulkkinen blev Dinamo Minsks poängbäste spelare den gångna säsongen, då han stod för 29 poäng på 50 matcher för den vitryska huvudstadsklubben. Kontraktet med Dinamo löpte ut efter säsongen, och i augusti stod det klart att den finske 27-åringen skulle testa sina vingar i Schweiz efter att han accepterat ett try out-kontrakt med NLA-klubben Lausanne.

Nu står det klart att det inte blir något spel i Schweiz. I stället återvänder den tidigare stortalangen till Minsk för ytterligare en säsong i Dinamo, meddelas det på vitryska ishockeyförbundets hemsida

ÖSTE IN POÄNG SOM TONÅRING

Som tonåring var Pulkkinen, tillsammans med nuvarande NHL-stjärnan Mikael Granlund, en av Finlands absolut mest lovande spelare. Som 19-åring producerade högerforwarden bland annat imponerande 54 poäng på 55 matcher för Jokerit i Liiga och han producerade gott om poäng i AHL (222 poäng på 241 matcher) i jakten på genombrottet.

Pulkkinen lyckades dock aldrig slå sig in i NHL på allvar, utan valde inför den gångna säsongen att vända hem till Europa för KHL-spel i Minsk. Nu blir det alltså en fortsättning i den vitryska klubben även nästa säsong.

I Minsk blir Pulkkinen lagkamrat med svenske VM-målvakten Jhonas Enroth, som även han återvände till Dinamo inför den här säsongen efter att han avslutat den gångna säsongen med SHL-spel i Örebro.

Du kanske även vill läsa:
Tidigare storlöftet lämnar KHL – får try out i Schweiz
Tidigare storlöftet lämnar KHL – får try out i Schweiz
Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games