Emil Carnestad kliver upp på tränarbänken.
Tobias Sterner/Bildbyrån
ÖVRIGT

Förde upp Oskarshamn i SHL – nu blir 27-åringen tränare

ANNONS
Han var en del av Per Kenttäs lagbygge som spelade upp Oskarshamn till SHL. Nästa säsong återfinns 27-årige Emil Carnestad på IK Panterns tränarbänk.
– Jag ser fram emot att få chansen att testa på tränaryrket och att hjälpa klubben uppåt i seriesystemet, säger Carnestad till Panterns hemsida.

Efter fyra raka säsonger i Hockeyallsvenskan väljer 27-årige Emil Carnestad att lägga skridskorna på hyllan. Tanken från början var att Carnestad skulle återvända till Pantern som spelare när klubben fortfarande var i Hockeyallsvenskan, men när klubben begärdes i konkurs förändrades läget.

Nu står det klart att 27-åringen blir tränare i klubben i stället. Under gårdagen meddelade division 3-klubben att Carnestad, som spelat fyra a-lagssäsonger i klubben, blir assisterande tränare till Joakim Tillgren.
– Min första tanke var att flytta hem till Malmö och spela för IK Pantern i hockeyallsvenskan, sen hände det som hände. Jag tyckte att det lät intressant när Joakim ringde och frågade mig om jag vill vara med på omstarten av föreningen. Jag ser fram emot att få chansen att testa på tränaryrket och att hjälpa klubben uppåt i seriesystemet, säger Carnestad till klubbens hemsida.

Under sin aktiva karriär spelade Carnestad allsvensk hockey för Malmö, Pantern, Modo och Oskarshamn. Den gångna säsongen var han en del av det Oskarshamnslag som tog steget upp till SHL. Totalt blev det 267 allsvenska matcher för Carnestad under sina sju säsonger i ligan.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL