Sök
Fredrik Forsberg.
Bildbyrån & Ronnie Rönnkvist
HockeyAllsvenskan

"I Leksand fick jag aldrig känna att jag bidrog eller var viktig"

Han lånades ut till BIK Karlskoga efter att Leksand hade det tungt under säsongen 2017/18. Förra säsongen skrev Fredrik Forsberg på för värmlänningarna – där han nu utvecklats till en ledande spelare och en poängmakare att lita på.
– 
Jag har alltid känt att jag klarar av nivån och jag tycker att när jag spelade här i Leksand att jag skulle få spela mer och få ett större förtroende, säger Fredrik Forsberg till hockeysverige.se.

LEKSAND (HOCKEYSVERIGE.SE)
I våras var det många i Leksand som jublade, Fredrik Forsberg hade skrivit på för Leksand. Inget ont om den Fredrik Forsberg som hade skrivit på, tvärtom så är det en väldigt skicklig spelare, men dom flesta trodde att det var Filip Forsbergs lillebror, Fredrik, som skulle göra comeback i Leksandströjan.
Jag blandades ihop med honom enormt mycket i våras i alla fall, men tidigare har det inte varit så mycket, säger Karlskogas Fredrik Forsberg med ett skratt när hockeysverige.se träffar honom för en intervju i byn Övermo i Leksand.
Ett år i J20 fick jag hans skridskor. Då var han i Djurgården. Hans skridskor var helt fel modell och storlek. Det var hans nummer på till och med. Efter det är det mest i våras som vi blivit ihopblandade.

Dom båda Fredrik Forsberg är dessutom födda samma år, 1996, men den ena i Leksand och den andra i Stockholm.
Vi har spelat i något select-lag tillsammans så vi känner varandra. Det är lite komiskt att vi heter lika, spelar hockey och är samma ålder.
I våras, allt gick från ett lite rykte till att min telefon blev nedringd. Alla i Karlskoga ringde mig och frågade vad som händer. Jag hade själv inget att säga eftersom jag inte hade hört ett ord om det. Jag blev lika chockad som alla andra. Det var nog många som trodde att jag ljög dom rätt upp i ansiktet då jag sa att jag skulle vara kvar i Karlskoga, skrattar Fredrik Forsberg.

LOSSNADE I KARLSKOGA

Redan säsongen 2017/18 blev Fredrik Forsberg utlånad till Karlskoga från Leksand. Då svarade han för tio mål och totalt 21 poäng på 20 matcher och man började tala om att han äntligen hade fått sitt genombrott.
Jag fick en helt annan roll i Karlskoga kände mig viktig i laget. I Leksand fick jag aldrig känna att jag bidrog eller var viktig. Det fick jag i Karlskoga från första träningen. Tränarna sa att dom skulle bygga runt mig och så vidare.
Man växer bara av orden. Sedan har det flutit på och jag trivs väldigt bra i klubben. Jag har faktiskt ingenting att klaga på.

Var det så enkelt som att en större roll gjorde att du fick lite av ett genombrott?
Man växer ju med en större roll. Jag har alltid känt att jag klarar av nivån och jag tycker att när jag spelade här i Leksand att jag skulle få spela mer och få ett större förtroende.
När jag väl fick det i Karlskoga, fick spela med bra spelare runt om mig, är det klart att jag växte och det att började gå bra.

Kedjan med Isac SkedungWilliam Wikman och Fredrik Forsberg var kanske Leksands mest irrationella och lyckade lina i inledningen av 2017/18. Trots det valde dåvarande coachen, Leif Carlsson, att låta trion få sparsamt med speltid. Efter en tid lotsades samtliga tre ut till andra klubbar för att slutföra säsongen där.
Jag vet inte vad jag ska säga, men det gick bra för oss. Det gick tungt för laget, men jag tycker att vår kedja snurrade på bra. Vi fick också det mesta av berömmet och skapade mycket.
Alla tre var inför säsongen ”det blir som det blir”. När det fortsatte gå tungt för laget gick det såklart sämre för oss också. Sedan var vi inte så dåliga, alla tre, att vi skulle sitta på läktaren som vi gjorde innan alla vi blev utlånade.
Det går fort bra och fort dåligt i hockey. Nu blev det åt fel håll för alla tre, men det verkar som det här ändå har varit bra för oss alla. Wikman och Skedung trivs bra i Västerås och det gick bra för dom förra säsongen.

fforsberg2-1564493521.jpgFredrik Forsberg trivdes tillsammans med Isac Skedung (vänster) och William Wikman (höger).Bildbyrån

STOR BESVIKELSE

Var det en stor besvikelse att det blev så här?
Jo, så var det. Speciellt när vi visade upp en kvalité som höll på den nivån. Vi var också nästan en ledande kedja. Att det sedan med att man byter tränare ska förstöra…, säger Fredrik Forsberg och ser lite uppgiven ut innan han fortsätter:
Det är deras beslut och jag tror inte att dom gjorde något för att skada oss tre utan för lagets bästa. Så här i efterhand kanske det ändå var det bästa som kunde hända för min del.

Lockar det inte att spela med William Wikman och Isac Skedung igen?
(Skratt) Inte ännu i alla fall. Jag försökte få Skedung till Karlskoga förra säsongen när jag visste att han inte hade något kontrakt på gång. Han hade dessutom varit med mig i Karlskoga då vi blev utlånade dit ihop.
Han är från Sala och Västerås ligger när. Jag förstår att han gjorde det valet. Dessutom har han och Wikman varit bästa polare i många år. Det är roligt att möta dom och det blir lite skitsnack vid sidan av, vilket alltid är kul.

Blir det även lite snack mellan er under matcherna?
Det blir att vi tittar på varandra lite. Skedung och Wikman är två sköna killar och det blir nästan bara att jag skrattar när jag ser dom och väldigt kul att möta.

Vilken kedja har du annars fungerat bäst i?
Det var nog då jag var ett år för ung för J20. Då spelade jag med Tom Mäkitalo och David Suvanto. Det var en säsong allt fungerade. Ibland gjorde jag ingenting, men när matchen var slut hade jag ändå gjort tre, fyra poäng.
Det rullade på och dom två sköt knappt ett skott på hela säsongen utan dom passade mig varje gång. Fast dom hade öppet mål fick jag det i stället.  Den säsongen, jag tror inte att det går att få en sådan säsong igen.

33 POÄNG PÅ 42 MATCHER IFJOL: "VILL BIDRA ÄNNU MER"

Fredrik Forsbergs är nöjd med sin förra säsong i Karlskoga, men den innehöll även skadeproblem. Trots det svarade 22-åringen 20 mål och 33 poäng på 42 matcher.
Säsongen var ändå bra tycker jag. Jag fick en stor roll från start. Vi var ett lag som var svåra att slå. Vi spelade inte den roligaste hockeyn, men effektiv, släppte in så många mål, men kanske inte gjorde så många heller.
Ofta vann vi med uddamålet och var ett topplag egentligen hela säsongen. Vi hade inte någon egentlig dipp under en lång period. Vi stretade på och jag vet sedan tidigare att det inte är roligt att komma till Nobelhallen. Det är vårt mål att det ska fortsätta vara så.
Min säsong var, som sagt var, okej, men sedan vill jag såklart alltid mer. Jag vill bidra ännu mer och ta laget ännu längre. Överlag är jag nöjd.  

Du har inte bara ryktats tillbaka till Leksand utan även placerats i andra SHL-klubbar, har det funnits möjlighet för dig att gå till SHL inför kommande säsong?
Jag har inte haft något kontrakt på bordet. Sedan har jag inte heller känt att det varit dags att ta klivet upp ännu.
Jag vill ha minst en säsong till i Karlskoga där jag får samma roll, istid och fortsätta producera. Klart att det lockar uppåt. Jag har testat på det några gånger och vet att det krävs väldigt mycket samtidigt som jag känner att jag kommer att må bra av en säsong till i Karlskoga. 

Är det viktigt att få just den här speltiden och inte hamna i en fjärdelina i SHL?
Ja, exakt. Det gynnar inte mig som spelare att hamna i en tredje eller fjärde. Speciellt eftersom jag inte haft någon full säsong tidigare förutom förra även om jag var lite skadad.
Jag har varit lite på läktaren, utlånad, knäskada och allt. Då kan det vara skönt att ha en till säsong där jag får känna ett fullt förtroende, avslutar Fredrik Forsberg.

Du kanske även vill läsa: Från spännande ‘wild card’ till poängkungskandidat: ”Behövde komma bort från Leksand” Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten