Jesper Ylivainio.
Bildbyrån
Hockeyettan
MJÖRNBERG: Hockeyallsvenskans tio bästa Hockeyettan-värvningar

I takt med att ekonomin blir mer och mer stram blir det fler och fler klubbar som hämtar även sina ”spetsvärvningar” från Hockeyettan. Dörren till Hockeyallsvenskan har aldrig stått mer på vid gavel än den gör idag.

Strömmen av spelare som lämnar Hockeyettan för att ta chansen ett pinnhål upp i hierarkin är påtaglig och vissa har naturligtvis större möjligheter att lyckas än andra.

Idag ger jag er de i mitt tycke tio mest intressanta värvningarna från ettan som gjorts av hockeyallsvenska gäng.

10. Pontus Johansson, Almtuna (från Vimmerby)
Pondus och kraft behövs alltid i ett framgångsrikt lag och när Almtuna hastigt och lustigt fick tillbaka sin allsvenska status får också Johansson chansen högre upp i hierarkin. Det har han förtjänat. För den storväxte anfallaren har under ett flertal säsonger i Hockeyettan visat hur bra han är på att bana väg för sina lagkamrater och röra om i grytan. Egenskaper som kommer fungera minst lika bra i Hockeyallsvenskan.

9. Felix Olsson, Tingsryd (från Kalix)
När man talar om Kalix handlar det nästan alltid om trotjänaren Johan Pettersson som är för bra för att spela där, men ändå ständigt stannar kvar på grund av sin civila position. Faktum är dock att Felix Olsson varit med och dragit det där lasset i stort sett lika mycket de senaste åren. Den poängstarke centern har haft A på bröstet och varit en av lagets ledande spelare. Det ledde till en allsvensk chans med KHK i vintras och det känns som att han verkligen är redo för Hockeyallsvenskan. Här finns många verktyg i lådan.

8. Mikael Roslund, Karlskrona (från Troja/Ljungby)
I ett grått och potenslöst Troja/Ljungby var Roslund i stort sett den ende som hittade nätet med någon form av kontinuitet säsongen som gick. Den pigge forwarden briljerade i ett underpresterande toppgäng och var med sina 23 mål framåt hela elva bättre än närmsta lagkamrat. Det är en liten målskytt som mognat under ett par säsonger i Hockeyettan och nu tar chansen i Karlskrona. Jag är spänd av förväntan inför att få följa hur det hela kan utveckla sig. Jag tror på succé.

7. Jonathan Granström, Mora (från Visby/Roma)
Granström är fortfarande bara 19 år, men har de två senaste säsongerna varit en viktig komponent i Visby/Romas backuppsättning. En försvarare med stor uppsida och som vågar göra saker med pucken. Visby hade nog hoppats på att få behålla honom ytterligare en säsong för att begagna sig av potentialen som bara växer, men Mora snuvade dem på den saken. Bör definitivt vara redo för Hockeyallsvenskan redan nu.

6. Daniel Andersson, Kristianstad (från KRIF)
Det här är en riktigt bra värvning av två anledningar. Först och främst naturligtvis på grund av skillsen. Den storväxte centern har varvat Hockeyettan de senaste säsongerna och var den gångna säsongen en monumental del av KRIFs fruktade förstakedja. En lina som förmodligen var den bästa i hela ligan. Andersson har det mesta en anfallare behöver i sitt spel och använder hela paletten som målskytt, framspelare och oöm typ. Den andra anledningen till att det är en bra värvning är förstås att han redan känner klubben han kommer till. ”Kingen” gjorde ju två säsonger i KIK så sent som mellan 2016 och 2018. Han kommer att kunna gå in och leverera från start.

5. Jesper Ylivainio, Mora (från Boden)
Att det blev 47 poäng (21+26) på 37 Hockeyettan-matcher säsongen som gick är knappast någon slump. Ylivainio är inte särskilt stor, men han har en jäkla teknik och blick för spelet vilket gör honom till en avig motståndare som det är svårt att förutspå. Det är dessutom inte något fel på hans avslut och precis som alla spelare sprungna ur de senaste årens Boden finns det även lite temperament där. Kan bli en positiv historia för Mora.

4. Sebastian Fakt, Almtuna (från Hudiksvall)
Tidigare på listan har jag hyllat Almtunas värvning av Pontus Johansson. I Sebastian Fakt har Uppsala-klubben lyckats landa en ganska liknande typ av spelare, men aningen mindre och aningen mer vass. För Fakt är också en spelare som spelar med mycket kraft och verkligen utnyttjar den till att ta sig den smutsiga vägen in på kassen. Dessutom är han utrustad med ett bra målsinne och hade det inte varit för ett defensivt spelsätt som hämmade honom hade det blivit fler än de 24 kassar han sköt för Hudiksvall i vintras. Kan bli en riktigt överraskande hit i Hockeyallsvenskan.

3. Pontus Andreasson, Björklöven (från Hanhals)
Ska man vara petnoga tillhörde Andreasson SHL-organisationen Frölunda och vara bara i Hockeyettan på lån. Men han tillbringade ändå hela säsongen i Hanhals så det känns korrekt att betrakta honom som en Hockeyettan-värvning. Tillsammans med Robin Carlsson (nu i Tingsryd) och Mattias Elfström (nu i Troja/Ljungby) utgjorde Andreasson en av ligans mer sevärda och sylvassa linor säsongen som gick. Björklöven får en lirare som så väl kan centra som gå på kanten och som gärna sätter upp sin omgivning, men lika väl kan göra det på egen hand. En herre ämnad för större uppgifter.

2. Måns Carlsson, Mora (från Vimmerby)
Att Mora åkte och scoutade Carlsson när de fortfarande var en SHL-förening säger väl det mesta om vad de ser för potential i honom. I en tid när hockeyn bara går fortare och fortare är 21-åringen (fyller 22 senare i sommar) befriande nog en herre som gärna drar ner på intensiteten och spelar i ett lite lägre tempo. Effekten av det blir att han nästan alltid ligger helt rätt i position och gör precis de rätta sakerna ute på banan. En klok center som är precis lika bra i offensiv som i defensiv riktning. När han nu kommit i ordning med träningen är det bara uppåt som gäller. Kan bli hur bra som helst.

1. Carl Becker, Södertälje (från Piteå)
Silly season hann knappt ens starta förrän Södertälje var framme och rykte Carl Becker ur Piteå. De var knappast ensamma om att vilja lägga rabarber på denna guldklimp som har fostrats i ettan under ett gäng säsonger. Den gångna säsongen var han den starkast lysande stjärnan i en lina tillsammans med rutinerade Magnus Isaksson och Joakim Högberg vilket säger allt. En målskytt som det är smått omöjligt att ta pucken av när han är på rätt humör och som med en avig spelstil sällan tvekar att ta den snabbaste vägen in på mål. Han är där det hettar till, han är på rätt ställe när pucken dyker upp, han har alla förutsättningar att bli en synnerligen vass allsvensk spelare.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 28 september
19:00 Brynäs - SDE SDHL
19:00 Mora - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
19:00 Djurgården - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 Vastervik - Södertälje Hockeyallsvenskan
19:00 Modo - Almtuna Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:00 Ostersund - AIK Hockeyallsvenskan
01:00 Toronto Maple Leafs - Montreal Canadiens NHL
torsdag 29 september
19:00 Leksand - Örebro SHL
19:00 Oskarshamn - Frölunda SHL
19:00 Linköping - Luleå SHL
19:00 Växjö - Brynäs SHL
19:00 Timrå - HV 71 SHL
19:00 Färjestad - Skellefteå SHL
19:00 Rögle - Malmö SHL
01:00 New York Rangers - New Jersey Devils NHL
fredag 30 september
19:00 AIK - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:00 BIK Karlskoga - Vastervik Hockeyallsvenskan
19:00 Mora - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 Västerås - Ostersund Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Vita Hästen - Modo Hockeyallsvenskan
19:00 Almtuna - Tingsryd Hockeyallsvenskan
01:00 New Jersey Devils - New York Rangers NHL
lördag 01 oktober
13:00 AIK - Luleå SDHL
15:15 Luleå - Växjö SHL
15:15 Timrå - Färjestad SHL
15:15 HV 71 - Oskarshamn SHL
15:30 Linköping - Brynäs SDHL
16:00 Göteborg - Djurgården SDHL
17:30 SDE - Modo SDHL
18:00 Rögle - Linköping SHL
18:00 Örebro - Skellefteå SHL
18:00 Frölunda - Leksand SHL
18:00 Västerås - Modo Hockeyallsvenskan
19:00 Boston Bruins - Philadelphia Flyers NHL
söndag 02 oktober
13:00 HV 71 - Djurgården SDHL
14:00 Göteborg - Linköping SDHL
15:00 Malmö - Brynäs SHL
15:30 AIK - Modo SDHL
16:10 SDE - Luleå SDHL
måndag 03 oktober
03:00 Ostersund - Vastervik Hockeyallsvenskan
03:00 Los Angeles Kings - Anaheim Ducks NHL
tisdag 04 oktober
18:00 Ålborg - Luleå Champions Hockey League
18:05 Rögle - Zürich Champions Hockey League
19:00 Kristianstad - Djurgården Hockeyallsvenskan
20:00 Belfast - Skellefteå Champions Hockey League
onsdag 05 oktober
19:00 Mora - AIK Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Almtuna Hockeyallsvenskan
19:00 Tingsryd - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
01:00 New York Rangers - Boston Bruins NHL
torsdag 06 oktober
19:00 Brynäs - Leksand SHL
19:00 Skellefteå - Timrå SHL
19:00 Växjö - Frölunda SHL
19:00 Färjestad - Rögle SHL
19:00 Malmö - Luleå SHL
19:00 Örebro - HV 71 SHL
19:00 Linköping - Oskarshamn SHL

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten