Sök
Fredrik Lindgren.
Andreas Sandström/Bildbyrån
SHL

”Klart att tanken har slagit mig att jag kanske gjort min sista hockeymatch”

Efter 18 säsonger och över 900 matcher för Skellefteå AIK stod det i april klart att Fredrik Lindgren spelat sin sista match för västerbottningarna. Nu går den 38-årige backen klubblös – och en osäker framtid till mötes.
– Förhoppningsvis kan något intressant falla på plats, annars får jag börja titta åt det civila hållet, säger Lindgren till Hockeysverige.

Förutom korta sejourer i Mörrum, Färjestad och Leksand har Fredrik Lindgren varit Skellefteå AIK trogen under hela sin seniorkarriär. Den Arvidsjaur-fostrade backen spelade den gångna säsongen sin 18:e säsong för västerbottningarna och gjorde även sin 900:e match för klubben under säsongen.

I april stod det emellertid klart att det inte skulle bli någon fortsättning i Skellefteå för backikonen. Ett tufft besked att svälja, erkänner Lindgren.
– Jag var tvungen att bearbeta det lite och låta tiden ta ut sin rätt. Jag lät det mesta gå sin naturliga gång och successivt började jag förlika mig med tanken på att det inte skulle bli något mer spel här, säger Lindgren till Hockeysverige och fortsätter:
– Det blev en otrolig tomhet och det var en jobbig tid till en början. Jag hade förhoppningar om att få fortsätta i Skellefteå och göra i alla fall ett år till, men nu blev det inte så. Det är bara att gilla läget.

”NÄSTAN SOM EN SAGA”

Lindgren kom till Skellefteå AIK:s juniorverksamhet från Arvidsjaur som 18-åring. 

”Linkan” var med på klubbens resa från ekonomisk kris under början av 00-talet till SHL-avancemang 2005 och senare de dubbla SM-gulden 2013 och 2014.
– Jag är givetvis jättestolt över det vi som förening har gjort, men även min egen resa. Vi hade många år där vi inte lyckades ta oss upp till SHL. Efter att vi gjorde det så har vi gjort en otrolig resa med sju finaler och två SM-guld.
– Det är få förunnat att få vara med på en sån resa och det är nästan som en saga när man tänker tillbaka på hur snabbt det ändå gick.

Den gångna säsongen stod Lindgren för sju poäng från sin plats på Skellefteås blålinje. Tre av dessa var mål, en notering han inte kommit upp till sedan han gjort fem mål säsongen 2011/12. Förutom en aning starkare poängproduktion lyckades veteranen även hitta tillbaka en glädje till hockeyn som kanske saknats lite de senaste åren.
– Jag är jättenöjd med min förra säsong. Jag hade en ruggig spelglädje och tyckte verkligen det var kul att spela hockey. Jag fick krydda det med lite mål och det är alltid kul. Jag gjorde en bra säsong och det var givetvis kul att jag fick avsluta min tid här i Skellefteå med flaggan i topp.

190302ow103-1562182327.jpeg

Fredrik Lindgren.

ONT OM KONKRETA ERBJUDANDEN

Sedan Lindgren nåddes av beskedet från Skellefteås nytillträdde sportchef Niclas Lundkvist att hans tid i klubben var över har 38-åringen varit på jakt efter en ny utmaning. Tre månader senare går Lindgren fortfarande klubblös – och det är mycket som ska stämma om backveteranen ska hoppa på en ny utmaning.
– Jag håller alla dörrar öppna, men det måste till något speciellt för att jag ska rycka upp familjen och flytta. Det hade nog varit ett lättare beslut om jag hade varit själv, men nu har jag en familj att ta hänsyn till. Jag känner att det får ta den tid det behöver ta. Förhoppningsvis kan något intressant falla på plats, annars får jag börja titta åt det civila hållet.

Har du haft konkreta erbjudanden från klubbar?
– Jag har två agenter som jobbar åt mig och det har väl funnits lite intresse, men några konkreta erbjudanden har jag inte haft jättemycket av, nej.

Är utlandet ett alternativ?
– Jag har som sagt alla dörrar öppna. Jag kan inte bara fokusera på Sverige utan tittar så klart även utomlands. Men som jag sade, det ska kännas bra för alla inblandade om jag ska dra iväg någonstans.

”FÖRR ELLER SENARE LÄR JAG VÄL HITTA NÅGOT SOM JAG TYCKER ÄR KUL”

38-åringen befinner sig för tillfället i Skellefteå där han håller igång sommarträningen på egen hand och förbereder sig som att det kommer att bli hockeyspelande även till hösten.

Insikten att det kanske inte blir så har dock börjat smyga sig in hos backveteranen.
– Klart att tanken har slagit mig att jag kanske gjort min sista hockeymatch. Onekligen blir det så, med tanke på att jag inte direkt är jätteung längre. Det är klart att det har slagit mig. Samtidigt har jag kanske lite svårt att anamma det.

Känns det jobbigt?
– Jag har spelat hockey hela mitt vuxna liv och så helt plötsligt kan det bara ta slut sådär. Men samtidigt har jag hunnit bearbeta det under en period, men det går lite upp och ner.

Om det skulle bli så att det inte blir något mer spel, har du någon idé vad du vill göra i framtiden?
– Nej, det är väl egentligen det som är det svåra just nu. Många har studerat under tiden de spelat hockey, men jag har aldrig riktigt hittat något som jag känner att jag vill göra efter karriären. Det är svårt… Förr eller senare lär jag väl hitta något som jag tycker är kul. Man måste börja någonstans, sen vad det blir för något får vi se.
– Sen ska man komma ihåg att jag har haft mitt drömjobb i drygt 20 år, vilket jag är väldigt tacksam över. Men det är klart att det kommer att bli tomt efter att det är slut, men så är det väl för alla.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten