Sök
Sohlin, Ekroth, Ljungkvist, Mäkitalo, Johansson och Björnström tar plats.
Arkivbild / Bildbyrån / Stickan Kenne
SHL

RÖNNKVIST: IK Oskarshamn - tidernas All-Star Team

Ronnie Rönnkvist fortsätter sin hockeyhistoriska genomgång där han tar ut tidernas All-Star Team för alla SHL-lag. I dag är det Oskarshamnss tur.


Hockeysverige.se:s reporter och hockeyhistoriker Ronnie Rönnkvist har tagit på sig en näst intill omöjlig uppgift, att plocka ut sitt All Star-Team genom alla tider från lagen som spelar i SHL. Idag: IK Oskarshamns All-Star Team.


Det känns lite konstigt att plocka ut Oskarshamns bästa All Star team genom alla tider då deras absolut bästa tid är just nu. Jag ska villigt erkänna att jag inte heller är jättekunnig om deras tid i Division 2 och 3. Givetvis har jag koll på att Per Bäckman varit tränare i klubben och Färjestads-ikonen, Mathias Johansson, kommer från klubben. Egentligen hade jag velat plockat med Per Kenttä, Håkan Åhlund, Fredrik Hallberg eller någon annan av ledarna, men ingen av dom har ju spelat i klubben. Dom ska i alla fall nämnas som historiska ledare.    

Två av lagets tidigare profiler, Pelle Bäckman och Mathias Johansson, har jag redan nämnt. Ingen av dom kommer med i mitt All Star team. Det gör inte heller spelare så som Hans-Ove Norberg, Jonas Engström, Jimmy Appelqvist, Timo Leinonen, Stefan Pettersson, Göran Martinsson, Fredrik Jeansson eller Joakim Rooth. Inte heller spelare som Filiph Engsund, Joakim Thelin eller Oskar Nilsson.

I alla fall kom jag fram till att mitt personliga All-Star Team för Oskarshamn, med en ”runner-up” på varje position ska se ut enligt följande:


Målvakt:

Stefan Sohlin

En stor målvaktsprofil som lätt glöms bort. Han var med om att ta upp Väsby till elitserien 1987, men han är med här eftersom han gjorde ett mycket starkt avtryck under sin tid i Oskarshamn. Dit kom han från Västervik och stannade kvar i klubben under fem säsonger. Moderklubben är RA73 som står för Rosersberg och Arlanda. Idag går den klubben under namnet Wings”. En målvakt och personlighet som gick sin egen väg. Både en skicklig målvakt och en uppskattad person. 

Runner-up: Christoffer Rifalk


Backar:


Peter Ekroth

Han kom till Oskarshamn från elitseriespel med Södertälje. Jag tror det är få forwards som kände sig trygga när dom ställdes mot Ekroth. Han klev aldrig undan oavsett vad det gällde. Ekroth var heller inte blyg att ta för sig och säga till om någon spelare inte höll sig innanför ramen och jobbade stenhårt för Oskarshamn. I september 1998 dömdes Peter Ekroth för misshandel av Troja-Ljungbys Peter ”Kessler” Eriksson i samband med en match. Meningarna går isär om vad som egentligen hände i spelarutgången i Oskarshamns ishall i november 1996.


Daniel Ljungqvist

Har rötterna i Boro/Landsbro liksom två andra storbackar, Tomas Nord och inte minst Erik Karlsson. Laglojal som få. Allroundback som var en mycket duktig skridskoåkare. Han kom till Oskarshamn efter att ha spelat i SHL med HV71 och Södertälje. Gjorde sällan en svag match och belönades med ett C på bröstet under tre säsonger för sina goda ledaregenskaper. Gjorde sex och en halv säsong med Oskarshamn innan han återvände till Boro/Vetlanda där han avslutade sin aktiva karriär.

Runner-Up: Mikael Ekström

bb190409sm035-1562926008.jpg

Oskarshamn firar SHL-avancemanget.


Forwards:


Jarmo Mäkitalo

Den finske OS-spelaren från 1980 gjorde bara två säsonger i Oskarshamn, men på den korta tiden gjorde han ett stort avtryck i klubben. Tidigare hade han spelat i elitserien med både Södertälje och Leksand. Där hade han dessutom varit en av lagets bärande spelare med sin offensiva och många stunder irrationella hockey. Givetvis blev han en viktig och bärande spelare även i Oskarshamn. På sina 68 matcher i Oskarshamn gjorde Mäkitalo imponerande 45 mål och totalt 117 poäng. Svensk Mästare med Södertälje 1985. 


Alexander Johansson

Kom till Oskarshamn från Västervik 1999 och blev kvar i klubben tolv säsonger. Från början var Alexander ”Acke” Johansson forward, men skolades om till back i slutet av sin tid i klubben. Jag hade lika gärna kunnat ha med honom som back, men i mitt tycker var han strået vassare som forward. Spelade en säsong med Tobias Holm och Martin Thörnberg. Trion var under säsongen 2004/05 en av seriens absolut vassaste. Numera hänger Alexander Johanssons tröja med nummer 12 i taket i Be-Gee Arena.


Tomas Gustafsson (Idag: Björnström)

Var lagkapten i Oskarshamn under tio säsonger. Bara det i sig är imponerande. Han lämnade Oskarshamn efter säsongen 1990/91 efter att han debuterat i A-truppen då laget spelade i Division 3, alltså dagens Division 2. Spelade Junior-EM 1993 och gjorde några säsonger i HV71 där jan bland annat blev svensk mästare 1996 innan han återvände till Oskarshamn inför säsongen 1996/97.

Runner-up: Arsi Piispanen

På måndag ska vi titta närmare på spelarna som gjort ett extra avtryck på mig hos nykomlingen, Leksand. 


TIDIGARE ALL STAR-LAG

Brynäs IF 

Djurgårdens IF

Frölunda HC

Färjestads BK

HV71Idag 15:15
Luleå HF - Frölunda Indians
1 1.95
X 4.35
2 3.50
Idag 15:15
IF Malmö Redhawks - Färjestads BK
1 2.45
X 4.30
2 2.60
Idag 15:15
Djurgårdens IF - IK Oskarshamn
1 1.34
X 6.05
2 8.50
Idag 18:00
Växjö Lakers HC - Örebro HK
1 2.20
X 4.30
2 2.95
Idag 18:00
HV 71 - Brynäs IF
1 1.83
X 4.30
2 3.90
Idag 18:00
Skellefteå AIK - Leksands IF
1 1.44
X 5.50
2 6.30
Idag 18:00
Rögle BK - Linköping HC
1 1.69
X 4.55
2 4.60
Du kanske även vill läsa: RÖNNKVIST: Brynäs IF – tidernas All-Star Team RÖNNKVIST: Djurgårdens IF – tidernas All-Star Team RÖNNKVIST: Frölunda HC – tidernas All-Star Team RÖNNKVIST: Färjestads BK – tidernas All-Star Team RÖNNKVIST: HV71 – tidernas All-Star Team Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten