Sök
Bildbyrån
David Stenbacka
Hockeyettan
MJÖRNBERG: Tio Hockeyettan-spelare som kommer ta revansch

Ibland är förväntningarna större än vad spelare klarar av att leva upp till. Ibland går det helt enkelt bara åt skogen av en eller annan anledning. Men det finns alltid chans till revansch.

Ni vet hur det kan vara när förväntningar blir förstora, när skador kommer i vägen eller det helt enkelt inte funkar socialt. Det är mer ofta än sällan som spelare kliver in med höga ambitioner, men i slutändan tvingas konstatera att det inte riktigt blev som det var tänkt.

Idag drar jag igång sommarens listbonanza och jag gör det genom att lyfta fram tio herrar (utan inbördes rangordning) vars fjolårssäsong inte alls blev som det var tänkt, men som jag är övertygad om har väldigt stora möjligheter att ta revansch kommande vinter.

Kort och gott, tio spelare som kommer ta revansch.

Isak Edman, KRIF
Genombrottssäsongen 17/18 indikerade att det låg stordåd runt hörnet, men flytten till Örnsköldsvik och Modo i Hockeyallsvenskan blev inte alls som det var tänkt. Det blev rent av så misslyckat att Edman bröt kontraktet och flyttade tillbaka till Blekinge. De sociala aspekterna av livet fick gå först och 24-åringen blev sittande i Kallinge-trakten och fick vara med på några KRIF-träningar på nåder. När det uppstod skador fick han chansen att spela några matcher, men allt som allt var säsongen som gick något att dra ett stort streck över. Till hösten får han återigen chansen att äga förstaspaden i KRIF, det doftar revansch lång väg.

Filip Thörnqvist, Mariestad
Mariestads ack så viktiga kulturbärare och kapten har gjort till sitt signum att spela energiskt och med känslor och adrenalin sprutande åt alla håll. Men han drabbades av en skada i bäckenet, att jämföra med foglossning, och bommade försäsongsträningen inför säsongen som gick. När han väl kom tillbaka i spel under säsongens gång var det en helt annan spelare än den vi vant oss vid att se. Kantig, otajmad, smårund och bitvis rent av bedrövlig. Avsaknaden av en grund att stå på var påtaglig och även om det tog sig lite under säsongens gång är det långt ifrån något som kommer gå till historieböckerna. Men med en gedigen sommarträning i ryggen finns alla möjligheter att den nyblivne 30-åringen är tillbaka som sitt forna jag i höst. Då blir det storstilad revansch.

Kim Persson, Strömsbro
Förväntningarna på att vara en sylvasst producerande forward i Kiruna IF höll på att ta knäcken på Persson. Han tog det förnuftiga beslutet att sätta den mentala hälsan främst och flyttade hem i väntan på ny klubb. Ett beslut som han övervägde noga men som ändå blev helt uppåt väggarna fel. Ynglingen hamnade i Arboga där han möttes av ett splittrat omklädningsrum och usel stämning. Långt ifrån det topplag det kunde se ut som på papperet och som i slutändan till och med degraderades från Hockeyettan. Men nu är den forne Brynäs-junioren hemma i Gävle igen och med lite trygghet och förtroende kan han mycket väl hitta tillbaka till den producerande spelare han visat sig vara i Köping och Grästorp tidigare säsonger.

Kevin Loppatto, Boden
Han var ju Vännäs bäste målskytt innan jul (med 16 kassar) och fick rent av chansen att testa vingarna i Hockeyallsvenskan med Björklöven, hur kan han platsa på en sådan här lista? Jo, det var ju just det, FÖRE JUL. Den 26-årige amerikanen brände uppenbarligen allt sitt krut innan julölen kom på bordet. När han den 20 december succéartat nitade dit ett matchavgörande 3-2-mål för Björklöven mot AIK i sin första allsvenska match någonsin var det samtidigt hans sista kasse för säsongen. Efter det kom det absolut ingenting. Det tycktes helt tomt i målarburken för den tidigare så kliniske avslutaren. Men offensiva skills finns ju uppenbarligen där och nu när han signat med potenta Boden, ett lag han inte kommer behöva bära, känns det troligt att han kommer hitta tillbaka till målskyttet igen.

David Stenbacka, Hanhals
Det var inte den offensive trollgubbens säsong. Efter att ha noterats för 37 poäng säsongen 17/18 blev det inte mer än tio den gångna vintern. Stenbacka hittade aldrig något flyt och skadorna avlöste varandra. Just när han kom tillbaka efter en lång frånvaro med hjärnskakning åkte han på en fingerfraktur på träning. Det säger ganska mycket om hur säsongen såg ut. Men när många andra valt att lämna för grönare gräs på andra betesmarker har Stenbacka valt att stanna en tredje säsong i Hanhals. Förutsättningarna för en stor roll och pånyttfött poängmakande finns definitivt där om han bara får vara skadefri.

Jacob Tenemyr, Nyköping
Västervik-produkten visade stort mod när han offentligt gick ut och pratade om sin psykiska ohälsa för några år sedan. Sedan dess har han gjort vad han kunnat för att få rätsida på livet och det innebar bland annat en timeout från hockeyn. Den gångna säsongen spelade han inte alls utan ägnade istället tiden åt inlineshockey nere i Spanien och det tycks vara en pånyttfödd lirare som nu återvänder till Sverige och har gjort klart med Nyköping. För så här är det, när Tenemyr mår bra är det en vass liten lirare med alla verktyg i lådan för att vara en stjärna i Hockeyettan. Oerhört mycket talar för att kommande vinter i Nyköping blir en ordentlig revanschsäsong.

Tobias Sjökvist, Tranås
Värmlänningen har tagit en ganska smart karriärväg där han mognade under två säsonger i Köping och lämnade klubben som en firad poängproducent. Det började också bra i Borlänge den gångna säsongen, men ju längre tiden gick ju mer körde Sjökvist fast och när allt ska sammanfattas var säsongen för honom precis som för hela laget en besvikelse. Men man ska ha i åtanke att det var första gången han spelade i ett topplag med höga förväntningar på sig och det var första gången han spelade i en Alletta. Nu är allt det ur världen och potentialen att lyfta är gigantisk. För Tranås har värvat en spelare med stor skicklighet. Sannolikheten att det kommer en ordentlig revansch i Tranås-tröjan är överhängande.

Hercules Ölander Horn, Köping
Mannen med Hockeyettans kanske mäktigaste namn seniordebuterade i Hockeyallsvenskan med Västerås och värvades senare till Hudiksvall med ganska höga förväntningar på sig. Det gick väl helt okej om än inte bländande och ifjol var tanken att han skulle dra på sig matchtröjan i Enköping. Så blev det dock inte. Av privata skäl tvingades backen ta timeout och sedermera också ställa in säsongen helt och hållet. Men nu är det dags att snöra på sig skridskorna igen. Ölander Horn gör comeback i Köping och med tanke på färdigheterna som han visat tidigare i sin fortfarande unga karriär talar mycket för att det kan bli riktigt lyckat.

Jonathan Stålberg, Mörrum
Det var inte det att han var dålig, det var bara det att Tomas Rydén var ännu bättre. Säsongen som gick blev lite konstig för unge målvakten Stålberg. Efter att ha gjort en riktigt stark debutsäsong i Vimmerby var vi nog många som trodde att han skulle bli förstekeeper säsongen som gick, men nämnde Rydén ville annat och med tanke på hur han spelade går det så klart inte att ha några synpunkter på matchningen. Men Stålberg är en riktigt bra målvakt och även om ingen har kommunicerat det utåt är det förstås så att Mörrum betraktar honom som sin etta till kommande säsong. Det är ett bra val av klubb för att studsa tillbaka upp och bli inte förvånade om den unge keepern storspelar hela vintern lång.

Albin Ivarsson Hamberg, Nyköping
Efter några allsvenska gästspel med AIK och Vita Hästen säsongen 17/18 var tanken att Ivarsson Hamberg skulle slå igenom ordentligt i Hockeyettan med Gripen säsongen som gick. Men ett komplicerat benbrott satte stopp för den saken tämligen omgående och den vasse forwarden kom bara till spel i sammanlagt sex matcher för sitt gäng den gångna säsongen. Nu är det dags att försöka göra om resan mot det absoluta genombrottet och anfallaren har bestämt sig för att Nyköping ännu en gång ska vara skådeplatsen. Kanske inte så konstigt med tanke på att han ju faktiskt varit med på Gripens resa från division 4 dit där klubben är idag. Håller sig skadorna bara borta kan det här bli oerhört intressant att följa.

Idag 19:00
Västerviks IK - IF Björklöven
1 5.50
X 5.00
2 1.47
Idag 19:00
Djurgårdens IF - Brynäs IF
1 1.71
X 4.55
2 4.40
Idag 19:00
IK Oskarshamn - Färjestads BK
1 4.20
X 5.30
2 1.65
Idag 19:00
IF Malmö Redhawks - Linköping HC
1 2.05
X 4.25
2 3.20
Idag 19:00
Växjö Lakers HC - Luleå HF
1 2.95
X 4.10
2 2.25
Idag 19:00
Rögle BK - Örebro HK
1 1.80
X 4.50
2 3.90
Idag 19:00
Skellefteå AIK - HV 71
1 2.10
X 4.30
2 3.15
Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten