180217, 2018 Winter Olympics, Ice Hockey Ice Hockey – Pyeongchang 2018 Winter Olympics – Men’s Preliminary Round Match – Olympic Athletes from Russia v U.S. – Gangneung Hockey Centre, Gangneung, South Korea – February 17, 2018 – Olympic Athlete from Russia Sergei Andronov in action with Jonathon Blum of U.S. REUTERS/Grigory Dukor …
SHL

Amerikansk OS-back klar för Färjestad: ”Gillar det vi sett av honom”

ANNONS

Färjestad har två backplatser att fylla upp inför säsongen. Nu har man fyllt en av dem. Under måndagsförmiddagen meddelade man att den amerikanske OS-backen Jonathon Blum skrivit på ett tvåårskontrakt med klubben.

Färjestad har tappat både Mikael Wikstrand och Jesse Virtanen till KHL. Nu gör Karlstadsklubben vad man kan för att fylla de stora skorna.

Under måndagsförmiddagen meddelade klubben att den OS-meriterade backen Jonathon Blum skrivit på för klubben. 30-åringen kommer närmast från spel i KHL-klubben Dinamo Minsk.
– En spelskicklig back som kan klocka mycket istid. Han är bra med klubban och han gör stadigt med poäng, kort och gott. Vi har sett honom spela och gillar det vi sett av honom.

”HÖRT MYCKET BRA SAKER”

Blum draftades i förstarundan av Nashville 2007 och har 110 NHL-matcher på sin meritlista. 30-åringen spelade OS för USA i Pyeongchang 2018 och noterades den gångna säsongen för tio poäng (3+7) på 35 KHL-matcher för Minsk.
– Jag har hört mycket bra saker om den svenska ligan. Jag har två kompisar (Ryan Lasch och Rhett Rhakshani) som spelar i SHL och de har berättat att det är en mycket bra liga och att Sverige är ett fantastiskt land att spela hockey i.

Kontraktet sträcker sig över säsongen 2020/21.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL