Sök
190502 Djurgårdens tränare Robert Ohlsson under final 6 i SM-slutspelet i ishockey mellan Djurgården och Frölunda den 2 maj 2019 i Stockholm. Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN / 135986 …
SHL

Djurgården – en orgie i frågetecken: ”Han kan bli en spännande joker”

Djurgården har de senaste säsongerna tagit kliv för kliv uppåt och i våras slutade det med en finalplats. Inför nästa säsong finns det dock väldigt många frågetecken. Men det är frågetecken med potential att rätas ut till utropstecken.
— Någonstans hoppas man ju att de kan upprepa succén från fjolåret och ta sig hela vägen och slåss om ett guld igen, säger Anton Högsander som driver Djurgårds-sektionen på Svenska Fans.

Djurgården tog sig hela vägen till SM-final mot Frölunda säsongen som var. Där fick de dock ge sig med 4-2 i matcher. Anton Högsander driver Djurgårds-sektionen på Svenska Fans och han följer klubbens minsta steg med lupp. Vi tog hjälp av honom för att ta tempen på Djurgården inför nästa säsong.

Vad är dina spontana intryck av Djurgården så här långt inför nästa säsong?
— Jag får nästintill dela upp den här frågan tror jag. Det är ganska många trådar som man får dra i här, inleder Anton Högsander sitt resonemang.

KAN SVEDBERG STUDSA TILLBAKA

Då gör vi så. Vi kastar oss rakt in på målvaktssidan.
— Jag tycker det ser spännande ut. Det är klart att tappa (Adam) Reideborn, det är ju tufft. Det går inte sticka under stol med det.
(Niklas) Svedberg kommer ju ha väldigt mycket press på sig nu. Men jag tror ändå han kan svara upp på den med tanke på att han hade en ganska jobbig säsong och nog är rätt revanschsugen.

Niklas Svedberg värvades som ett affischnamn till Timrå inför den förra säsongen. Men det blev ingen vidare succé och nykomlingen åkte ur SHL. Men potentialen finns där menar Anton Högsander.
— Han vet ändå vad som krävs för att ta sig hela vägen. Han har ändå tagit SM-guld, han har varit i KHL och han har varit i NHL. På det sättet känns det ändå som en bra värvning till att ersätta Reideborn.

Tar Robin Jensen nästa kliv? Foto: Bildbyrån

Robin Jensen fick 15 matcher i grundserien ifjol. Högsander menar på att uppgiften för honom var otacksam bakom en storspelande Reideborn.
— Han visade tendenser ändå tycker jag till att vara en fullgod SHL-målvakt. Men det är klart att han har mer att ge också.
— Jag tycker ändå mixen mellan Svedberg och Jensen är bra mellan Svedberg som har mycket rutin och Jensen som knackar på succédörren.

DEN VASSA BACKSIDAN

Vi fortsätter med backsidan där i stort sett samtliga från förra säsongen stannar.
— Den ser ändå rätt bra ut tycker jag. När jag läser vad andra tycker och tänker så är det många som väljer att lyfta den som kanske den vassaste i hela SHL. Det kan jag ändå hålla med om.

Högsander nämner bland annat Marcus Högström som vänder åter från en skadefylld säsong i Nordamerika.
— Det ska bli väldigt intressant att se vad han kan hitta på. Man vet ju vilken enorm högstanivå han har, och lägstanivå med. Han har ju pratat om att han växt mycket under säsongen som var. Den var tuff för hans del med skador och att han inte slog sig in i NHL.

Det finns dock ett frågetecken kring Olle Alsing, som skrivit NHL-kontrakt med Ottawa, men oavsett det så menar Högsander att Djurgården har en stark backbesättning.
— Det är nästan svårt att få plats med alla. Hur man ska få ihop konstellationerna här, för det ser så pass spetsigt och bra ut.

Men det är inte bara guld och gröna skogar gällande backsidan.
— Även om man gick till final så var det väldigt många toppar och dalar där. Det var extremt många misstag. Det är bara hoppas att de kan få till det.

Backcoachen Stefan Nyman har försvunnit till Lugano och det menar Anton Högsander är ett tapp som kanske inte så många tänker på.
— Nyman fick ju inte så speciellt mycket rubriker, men han var väldigt populär bland spelarna. De lyfte ofta honom i sammanhang när folk frågade ”Hur kommer det sig att din utveckling har sett ut som den gjort senaste tiden”.
— Även om backsidan ser stabil och etablerad ut, så är det viktigt att den tar kliv framåt. Jag tänker på de som fyller på. Tobias Björnfot och Simon Johansson till exempel, att de också kan slussas in i det och få rätt verktyg.

GEDIGEN ANFALLSSIDA

Vi tar oss vidare till forwardssidan.
— Den känns ändå gedigen. Men om man scannar av läget så tror jag att jag har lite samma åsikt som majoriteten, att det saknas lite spets. Nu försvann ju (Jakob) Lilja här, så vi vet att det kommer komma in en etablerad kvalitetsforward till förstalinan.
— Sen är ju frågan om det ska in någon mer där? Dick Axelsson har ju varit ständigt…Det är ju frågan hur det blir med honom.

Det var den 12 juni som Dick Axelsson i ett SMS till Hockeynews skrev att det inte skulle bli någon fortsättning i Djurgården.
”Du undrar om det blir djurgården! Nej har fått ett besked om att truppen är full.”

Samma dag gick dock Djurgården själva ut med att samarbetet inte alls var ett avslutat kapitel.
— Jag och Dick hade ett avslutningssamtal efter säsongen där båda parter uppskattade året som varit. Jag meddelade att vi gjort ett färdigt lagbygge för 2019/20 utan Dick. Men att, beroende på hur det blir med NHL-kontrakt för våra spelare, så finns det ett intresse från vår sida, sa sportchefen Joakim Eriksson till klubbens hemsida och tillade apropå att Axelsson ska rehabilitera sina knän under sommaren.
— Vi kom överens om att återkomma till varandra efter sommaren och utvärdera hur det ser ut för båda parter.

Anton Högsander tror inte att Axelsson är avskriven.
— Han kan ju bli en spännande joker om han kommer in. Han var en väldigt stor anledning till att det blev SM-final.

SPÄNNANDE NYFÖRVÄRV

Vidare lyfter han fram några nyförvärv som han tycker ska bli spännande att följande. Bland annat Västerås genombrottsman Kalle Östman.
— Han var ju väldigt bra i Västerås och det känns som han verkligen har kämpat sig upp och verkar brinna för hockeyn på ett sätt som är inspirerande. Det känns som att han kommer passa bra in i Djurgårdens spelmodell.

Vidare plockar man in Anton Hedman från Örebro.
— Tanken är att han ska ersätta (Daniel) Brodin och det är klart att målmässigt kan det ju bli svårt. Men han har ändå ett bra grundspel i sig Hedman och det känns som att han de senaste åren börjat fokusera på rätt saker. Han har blivit lite mer gedigen i sitt spel.

Tom Wandell – gör han minst 30 poäng? Foto: Bildbyrån

Från samma klubb ansluter Tom Wandell.
— Massor av erfarenhet. Har gjort mycket poäng, men det är ganska längesen. Stabil defensiv center som ändå kan gå framåt och producera. Jag såg i någon intervju att han siktar på 30 poäng. Det ska bli spännande att se om han kan leva upp till det.

Han lyfter fram även Michael Haga från Mora innan vi går in på tränaren Robert Ohlsson. Under hans ledning har Djurgården tagit kliv framåt för varje säsong.
— Han är rätt man på rätt plats, det känner jag absolut. Han har visat att han är extremt duktig på helheten, det är det som är hans styrka.

UTMANINGEN FÖR OHLSSON

Men det finns en stor utmaning för Ohlsson att ta tag i.
— När Djurgården spelade ut hela sitt register, det var svårt att se något lag kunna stoppa dem då. Men sen är det så att dalarna varit ganska djupa också. Det gäller för hans del att hitta den här jämnheten också, att spelarna kan nå den där yttersta toppen oftare. För det finns verkligen förutsättningar att göra det, säger Anton Högsander men menar också att Djurgårdens spelidé inbjuder till att det kan vara svårt att upprätthålla de höga topparna hela tiden.

Jacob Josefson inledde fjolåret strålande efter sin återkomst från Nordamerika. Men efter att han drabbats av skador dalade poängproduktionen.
— Tittar man historiskt på hans karriär så har han haft extremt mycket skador, tyvärr visade det sig den här säsongen också. Det är så jäkla synd att han hela tiden förföljs av det.
–. För när han väl är skadefri så är han en gudabenådad hockeyspelare. Jag tror absolut att han kommer fortsätta vara den där ledande spelaren och producera mycket poäng. Men någonstans så…säsong två, han kommer antagligen ha ännu mer bevakning. Man kan bara hoppas att hans axelskada som han spelade med i slutspelet att den är fullt läkt,

Jacob Josefson ska dock kunna köra för fullt nu, alla skavanker ska vara ur världen.
— Han är en så pass viktig och bärande spelare. Han är en såpass viktig och bärande spelare. Säg att han bara skulle kunna spela 70 procent av säsongen, det påverkar ju mycket. Det hade varit intressant att få se honom 100 procent i ett slutspel.

Hur går det nästa säsong för Djurgården?
— Sånt här vågar jag aldrig ge mig på, det är livsfarligt att säga för mycket, säger Anton Högsander och skrattar.
— Någonstans hoppas man ju att de kan upprepa succén från fjolåret och ta sig hela vägen och slåss om ett guld igen. Men det finns så mycket frågetecken, bara genom att titta på spelarförlusterna. Lilja. Jag tänker på en sådan som (Alexander) Urbom, superviktig försvarsmässigt. (Emil) Bemström kanske inte kommer tillbaka, det är ju inte skrivet i sten, det är 23 mål där. Daniel Brodin, hur många mål som helst.
— Det är klart att förhoppningen finns att de ska kunna ta nästa kliv och ta det där efterlängtade guldet. Men det finns så mycket frågetecken.

Hockeysverige gör en rundringning till lokala journalister som känner SHL-lagen på respektive ort väl. Här nedan kan du läsa de tolv tidigare delarna i serien.

Linköping: ”Vill man inte vara med på tåget är det bättre att man hoppar av”

Växjö: ”Myten om Rahimi är ganska överdriven”

Malmö: ”Tror han har minst 35 poäng i sig”

HV71: Tror på ett uppsving för JVM-forwarden

Örebro: Hittar ljusglimtar mitt i spelarflykts-eländet

Skellefteå: ”Jag tror att han kan bli en jättesuccé”

Brynäs: ”Ute på någon slags valkampanj”

Färjestad: ”Många fans som i princip har panik över hur läget är”

Rögle: ”Tänt en dröm som i alla tider känts fullkomligt orealistisk”

Oskarshamn: Ett hockeyintresse på Leksandsnivå

Leksand: Uppe för att stanna nu? ”Sänder vissa signaler”

Frölunda: Rönnbergs lyxproblem: ”Det börjar bli trångt”

Idag 19:00
AIK - Almtuna IS
1 2.45
X 4.00
2 2.45
Idag 19:00
HC Vita Hästen - Tingsryds AIF
1 1.77
X 4.00
2 4.05
Idag 19:00
Karlskrona HK - Mora IK
1 2.35
X 4.05
2 2.55
Idag 19:00
Södertälje SK - Timrå IK
1 2.85
X 4.10
2 2.10
Idag 19:00
Västerås IK - Västerviks IK
1 1.65
X 4.45
2 4.40
Idag 19:00
Modo Hockey - IF Björklöven
1 2.35
X 4.15
2 2.50
Idag 19:00
Kristianstad IK - BIK Karlskoga
1 3.90
X 4.65
2 1.69
Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten