Robin Johansson upplevde en tung tid i våras.
SHL

”Det är en känsla jag aldrig vill uppleva igen”

ANNONS

Efter sex säsonger i klubben tog Robin Johanssons sejour i Mora hastigt och mindre lustigt slut efter kvalförlusten mot ärkerivalen Leksand. Nu har 29-åringen kunnat gå vidare från nederlaget, men det krävdes sin lilla tid för att komma över degraderingen.
– Helt plötsligt satt jag där, allt det var borta och vi hade trillat ur. Det är en känsla jag aldrig vill uppleva igen, säger Johansson till hockeysverige.se

Den 5:e april 2019 är en av nyblivne Linköpingsforwarden, Robin Johanssons, tyngsta dagar. Det var den kvällen hans Mora blev utslaget ur SHL av hans moderklubb Leksand.

Det innebar också att ett sex säsongers långt förhållande till Mora tog slut, ett slut som han inte trodde skulle kunna komma just där och då.
– Hur jag upplevde kvalet? Det var vårt tredje kval och jag fick inte känslan, nu är det svårt att jämföra, det året vi kvalade upp… vi fick inte till det på samma sätt. Jag tycker att det kändes som vi var rädda att förlora platsen vi hade i SHL, berättar Robin Johansson som nu flyttat ner till sin nya hemstad Linköping.
– Samtidigt hade Leksand ett jäkla stim, fick en bra utdelning, hade ett bra målvaktsspel och det kändes som dom hade en hög energi precis som vi hade första året vi kvalade med Mora.

Ni hade trots allt den energin säsongen innan då ni höll er kvar i SHL efter att pulvriserat just Leksand i kvalet.
– Ja, men det är svårt att säga vad det handlar om. Klart att det ligger ganska mycket idrottspsykologi i det. Man får helt enkelt inte bli rädd att förlora någonting i dom lägena. Andra året ville vi verkligen vinna istället för att förlora och tappa något.
– Jag har inget bra svar, men jag har fått erfarenhet från tre olika scenarion som jag lärt mig otroligt mycket ifrån.

GLÄDS MED LEKSANDSVÄNNERNA

Vilka erfarenheter är det du tar med dig?
– Just det här med små marginaler, hur pass lite det skiljer när man spelar. När pucken släpps gäller det att vara otroligt förberedd och verkligen har en hög tro och energi i sin grupp.

Kan du känna någon glädje för exempelvis dina kompisar Jon Knuts, Martin Karlsson och Daniel Gunnarsson som spelar i Leksand och du vann JSM-guld med 2010?
– Ja, absolut. Klart att jag gör det. Jag har spelat många år med både Jon och Martin. Vi träffades i korridoren efter att dom gått upp. Jag gratulerade och absolut gläds jag med dom.
– Jag vet hur det var för Martin och Jon det året dom kom uppifrån men vi vann och dom vet exakt hur det var för mig nu.

Robin Johanssons säsong blev splittrad mycket tack vare en fotskada. På 35 matcher svarade han för fyra mål och totalt nio poäng.
– Klart jag hade önskat mer. Jag hade också lite större förhoppningar. Sedan åkte jag på en ganska tung skada i januari som höll mig borta i stort sett hela den halvan av säsongen så den tyvärr blev spolierad för mig.
– Det fanns även mycket bra grejer förra säsongen. Jag tycker att jag tog med mig mycket grejer från min första säsong i SHL, att jag anpassade mig till spelet bra och hade en fin utvecklingskurva. Sedan är det lite oturligt att jag åkte på den här skadan då jag krockade med Wolmer (Edqvist, domare). Jag fick då inte chansen att få ut den maximala utvecklingen i och med att jag blev borta i en och en halv månad.


Moras degradering till Hockeyallsvenskan tog hårt på Robin Johansson. FOTO: Daniel Eriksson/Bildbyrån

”ABSOLUT HADE JAG KUNNAT STANNA I MORA”

29-åringen hade inga andra tankar än att spela i SHL med Mora kommande säsong, men degraderingen gjorde att han fick kika på andra alternativ om han ville spela kvar i högsta serien.
– Första tankarna… Jag kände en otroligt stor besvikelse och ledsamhet i flera dagar. Så var det för mig i alla fall. Jag blev tagen av stunden. Jag hade varit i föreningen så pass länge, kämpat och varit med om att bygga upp det vi hade. Helt plötsligt satt jag där, allt det var borta och vi hade trillat ur. Det är en känsla jag aldrig vill uppleva igen.
– Det var otroligt tungt och det tog faktiskt några veckor att reflektera och komma vidare från det där.

Hade du chansen att stanna i Mora eller började du redan tidigt titta på andra alternativ?
– Eftersom det blir som det blir med kontrakten… Jag var helt inställd på att fortsätta min SHL-karriär i Mora, att vi skulle hålla oss kvar och jag hade ett avtal för det. När man trillar ur försvinner dom avtalen.
– Absolut hade jag kunnat stanna i Mora. Samtidigt kände jag att, i den ålder jag är, ta chansen att försöka få ett nytt jobb i SHL. Det var min prioritering ett.
– Samtidigt hade jag varit i Mora under sex år och känner mycket för föreningen. Jag har mycket känslor kvar för Mora, men jag kände att jag behövde komma vidare för att utvecklas både på och utanför isen.
– När jag fick det här erbjudandet från Linköping blev jag såklart jätteglad för det. Klart att jag då hakade på det tåget.

UPP TILL HONOM SJÄLV ATT TA CHANSEN

Linköping var inte enda klubb i SHL som var intresserade av att få Robin Johansson i laget kommande säsong.
– Det fanns lite intressen har jag förstått via agenten, berättar Robin Johansson som trots det valde just Linköping.
– Allt gick ganska fort. Jag pratade med min agent Jacob Hedin och han pratade mycket gott om föreningen. Vi pratade med Niklas (Persson) och kände att det kunde vara en bra möjlighet för mig att komma ner hit.
– Det är en proffsig förening som nu fått in en ny huvudtränare i Bert (Robertsson). Han har varit med i otroligt många finaler och även vunnit några av dom. Klart att det känns mycket inspirerande att bli en tillgång i det laget och se vart det kan ta mig.


Robin Johansson ser framemot utmaningen som väntar i Linköping. FOTO: Daniel Eriksson/Bildbyrån

Har du pratat med Bert Robertsson om din roll i laget jämfört med den du hade i Mora?
– Nej, vi har inte suttit oss ner för att ha något sådant snack. Vi har mest lärt känna varandra, pratat lite allmänt om hur det kommer fungera i föreningen, hur vi ska träna, bedriva verksamheten och lite sådana bitar. Sedan kommer det här med roll och spel lite längre fram.

Hur har det varit socialt att flytta från Mora till Linköping?
– Det är en jättefin stad. Självklart är det lite ovant när man kommer från ett lite ställe, men man anpassar och acklimatiserar sig, får rutiner och så vidare. Hittills har det känts hur bra som helst. Det rullar på och jag tränar hårt.

Vilken målbild har du för kommande säsongen?
– Jag har rätt många målbilder faktiskt. Jag är hungrig på att utvecklas ännu mer och vill lägga ner mycket tid på att ta nästa steg och bli en stabil tvåvägscenter i SHL. Jag vill kunna vara bra åt båda hållen och jag tror att jag har alla förutsättningar för att kunna bli det.
– Det är lite upp till mig själv att ta den chansen att vilja bli en sådan spelare. Sedan har vi fått ihop en stark grupp som varit med och tränat under sommaren, vilket känns bra. Självklart ska vi också ta nästa steg och vinna fler hockeymatcher än vad LHC gjorde förra säsongen. Sedan får vi se vart vi hamnat då vi summerar, men klart att vi ska slåss om topplatserna.

Känner du att Linköping är ett lag du har chansen att vinna SM-guld med?
– Absolut, utan tvekan, avslutar Robin Johansson.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 31 mars
17:30 Pelicans - Ilves Liiga
17:30 Helsingfors IFK - Tappara Liiga
19:00 Växjö - Frölunda SHL
20:00 Servette - Zug National League
01:00 Buffalo Sabres - New York Rangers NHL
lördag 01 april
02:00 Winnipeg Jets - Detroit Red Wings NHL
04:00 Vancouver Canucks - Calgary Flames NHL
04:30 Arizona Coyotes - Dallas Stars NHL
15:15 Skellefteå - Örebro SHL
16:00 Helsingfors IFK - Tappara Liiga
16:00 Pelicans - Ilves Liiga
18:30 Modo - Mora Hockeyallsvenskan
19:00 Nashville Predators - St Louis Blues NHL
21:00 Pittsburgh Penguins - Boston Bruins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - New York Islanders NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Buffalo Sabres NHL
01:00 Montreal Canadiens - Carolina Hurricanes NHL
01:00 Ottawa Senators - Toronto Maple Leafs NHL
01:00 Columbus Blue Jackets - Florida Panthers NHL
söndag 02 april
02:00 Chicago Blackhawks - New Jersey Devils NHL
03:00 Colorado Avalanche - Dallas Stars NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Minnesota Wild NHL
04:00 Seattle Kraken - Los Angeles Kings NHL
04:00 Arizona Coyotes - San Jose Sharks NHL
04:00 Edmonton Oilers - Anaheim Ducks NHL
15:00 Frölunda - Växjö SHL
18:30 Björklöven - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
21:30 St Louis Blues - Boston Bruins NHL
00:00 Columbus Blue Jackets - Ottawa Senators NHL
00:00 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
00:00 Pittsburgh Penguins - Philadelphia Flyers NHL
01:00 Toronto Maple Leafs - Detroit Red Wings NHL
01:00 Winnipeg Jets - New Jersey Devils NHL
måndag 03 april
02:00 Vancouver Canucks - Los Angeles Kings NHL
02:00 Calgary Flames - Anaheim Ducks NHL
19:00 Örebro - Skellefteå SHL
19:00 Modo - Mora Hockeyallsvenskan
20:00 Biel - Zürich National League
tisdag 04 april
02:00 Minnesota Wild - Vegas Golden Knights NHL
02:30 Dallas Stars - Nashville Predators NHL
04:00 Seattle Kraken - Arizona Coyotes NHL
19:00 Björklöven - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Växjö - Frölunda SHL
01:00 Toronto Maple Leafs - Columbus Blue Jackets NHL
01:00 Florida Panthers - Buffalo Sabres NHL
01:00 Carolina Hurricanes - Ottawa Senators NHL
01:00 Montreal Canadiens - Detroit Red Wings NHL
01:00 New Jersey Devils - Pittsburgh Penguins NHL
onsdag 05 april
02:00 St Louis Blues - Philadelphia Flyers NHL
02:00 Nashville Predators - Vegas Golden Knights NHL
03:00 Calgary Flames - Chicago Blackhawks NHL
04:00 Vancouver Canucks - Seattle Kraken NHL
04:03 San Jose Sharks - Colorado Avalanche NHL
04:03 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
17:30 Tappara - Helsingfors IFK Liiga
19:00 Mora - Modo Hockeyallsvenskan
19:00 Skellefteå - Örebro SHL
20:00 Zürich - Biel National League
01:30 New York Rangers - Tampa Bay Lightning NHL
01:30 Winnipeg Jets - Calgary Flames NHL
torsdag 06 april
04:00 Anaheim Ducks - Edmonton Oilers NHL
17:00 Tyskland - Sverige VM Damer
17:30 Ilves - Pelicans Liiga
19:00 Djurgården - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:30 Frölunda - Växjö SHL
01:00 Florida Panthers - Ottawa Senators NHL
01:00 Montreal Canadiens - Washington Capitals NHL
01:00 Pittsburgh Penguins - Minnesota Wild NHL
01:00 New Jersey Devils - Columbus Blue Jackets NHL
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:00 Detroit Red Wings - Buffalo Sabres NHL
01:30 New York Islanders - Tampa Bay Lightning NHL
fredag 07 april
02:00 Nashville Predators - Carolina Hurricanes NHL
02:00 St Louis Blues - New York Rangers NHL
02:30 Dallas Stars - Philadelphia Flyers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Los Angeles Kings NHL
04:00 Vancouver Canucks - Chicago Blackhawks NHL
04:30 Seattle Kraken - Arizona Coyotes NHL
04:30 San Jose Sharks - Colorado Avalanche NHL
16:00 Mora - Modo Hockeyallsvenskan
16:00 Tappara - Helsingfors IFK Liiga
19:30 Örebro - Skellefteå SHL

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten