Sök
David Hellsing tror att Dominik Furch och Christopher Mastomäki kommer bli nyttiga för Örebro i vinter.
SHL

Hittar ljusglimtar mitt i spelarflykts-eländet: ”Jag tror han är ett kap”

Örebro har de senaste veckorna tappat tre rejält tunga pjäser till andra ligor och lag. Men trots det menar Nerikes Allehandas hockeyjournalist David Hellsing att det finns ljusglimtar. Bland annat den nye målvakten Dominik Furch.
— Jag tror han är ett kap, berättar Hellsing för hockeysverige.se.

Efter en stark spurt under fjolårssäsongen såg mycket ljust ut inför hösten gällande Örebro. Men för lite mindre än en månad sedan stod det klart att Aaron Palushaj skulle försvinna till Davos i Schweiz. I slutet av maj blev det klart att den lettiske landslagsmannen Rodrigo Abols testar lyckan i Florida Panthers och under fredagen gick Örebro ut med att backen Nick Ebert lämnar för NHL. Där tyder mycket på att det blir Ottawa nästa.

UTVECKLINGSBAR TRUPP

Tre tänkta ledande spelare inför nästa säsong har försvunnit trots kontrakt och hockeysverige.se tog hjälp av Nerikes Allehandas David Hellsing för att sätta ord på känslan kring Örebro just nu gällande nästa säsong.
— Det är luckor som behöver fyllas ut och känslan just nu är att man har gått några steg tillbaka. Därmed inte sagt att det ser dåligt ut. Jag tycker samtidigt att de förfogar över en utvecklingsbar trupp.
— Visst, det är flera lag som har spelare som kan ta kliv. Men jag tror att Örebro ligger ganska bra till på den fronten, med spelare som växte under slutet av förra säsongen och som kan ta ytterligare steg.
— Mitt i allt elände så finns det ändå lite ljusglimtar tycker jag.

Hellsing utvecklar vilka ljusglimtar han tänker på.
— Jag tror att en sån som Christopher Mastomäki, som bröt handleden i första matchen, men kom tillbaka och hade det tufft i början. Han växte enormt på slutet och ledde den här fjärdekedjan som kanske var loket under uppryckningen där. Tillsammans med Jhonas Enroth i målet.
— Han fanns med i Tre Kronor under våren och gjorde det bra även där. Det är en kille som jag tror kommer växa ytterligare.
— Men det finns andra. Shane Harper tror jag kan göra en bättre säsong. Jordan Boucher kom på try-out och blev bara bättre och bättre.

Journalisten slår även ett slag för den nye tjeckiske målvakten Dominik Furch.
— Jag tror han är ett kap. Jag har inte sett honom spela, utan jag går bara på referenser här, men allt som sägs och hörs tyder på att det är en riktigt bra målvakt. Det saknades ju fram tills dess att Jhonas Enroth värvades ifjol.

INTRESSANT TRÄNARTRIO

I december 2018 sparkades huvudtränaren Niklas Sundblad och Niklas Eriksson tog över. Med sig fick han Jörgen Jönsson och klubbikonen Henrik Löwdahl. Eriksson och Jönsson är kvar till kommande säsong och som medhjälpare får de Christer Olsson som hämtas från Leksand.
— Det är också en sak som går in lite på det här jag sa att det finns bra delar i den befintliga truppen. Jag tror många av de här killarna som kan ta kliv kan fungera väldigt bra under Niklas Eriksson, Jörgen Jönsson och Christer Olsson. Det såg man ju redan ifjol, successivt så var det ju bättre, resultaten började komma för Örebro efter tränarbytet.
— Det är ett stort hockeykunnande som står där i båset. Jörgen Jönsson, det är bara att kolla på hans meritlista som spelare som han sedan fått med sig som tränare. Han var med och vann med Växjö. Visst, man kan peka på att de hade ett bra lag och att Elias Pettersson fanns med där, men det man hör var att han hade en stor faktor där när de tog guld. Likaväl nu när han kom in i Örebro så hade han ”impact”.
— Niklas Eriksson är bra på att utveckla spelare och det är det som Örebro kanske behöver göra nu när de tappat många spetsspelare. Där tror jag Niklas Eriksson är rätt man och även nu Christer Olsson.

Vad tror du att Örebro tittar på för typ av spelare här nu som ska in?
— Det är väl samma som alla kollar på i stort sett. Det är spets, en förste-center som ska in och leverera i en förstakedja helt enkelt. Nu blev ju Sakari Salminen klar här och han kan ju kanske ses litegrann som Aaron Palushajs ersättare, även om det skiljer sig lite i spelartyp så ska ju han vara en toppspelare.
— Men det är det som ska in. Kanske ytterligare någon på forwardssidan. Det beror väl lite på vad som händer på marknaden och vi vet väl mer efter 15 juni, som är sista datumet för NHL.
— Sen på backsidan ska det ju in en ersättare för Nick Ebert och då är det väl en liknande typ som ska in. Men någon lika bra hittar man ju inte, men kanske någon som är åt det hållet så att säga. Samtidigt som man får hoppas på att en sån som Lukas Pilö kanske kan få ett genombrott. Han var ju jättebra i Oskarshamn när han var utlånad dit i kvalet. De har ju stor tilltro till att han ska lyckas ta nästa kliv i Örebro.

Hockeysverige har påbörjat en rundringning till lokala journalister som känner SHL-lagen på respektive ort väl. Här nedan kan du läsa de fyra tidigare delarna i serien.

”Vill man inte vara med på tåget är det bättre att man hoppar av”

”Myten om Rahimi är ganska överdriven”

”Tror han har minst 35 poäng i sig”

Tror på ett uppsving för JVM-forwarden

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten