Var ser vi dessa spelare nästa säsong?
SHL

LISTA: Tolv SHL-spelare som fortfarande går klubblösa

Silly Season rullar på och de flesta SHL-lagen börjar få ihop sina färdiga trupper till nästa säsong. Det finns dock en del luckor att fylla för klubbarna och det kryllar inte av spelare på marknaden. Därför listar vi tolv spelare som spelade i SHL förra säsongen som just nu står utan klubb nästa säsong. 

Spelarna på denna lista har på ett eller annat sätt bekräftat att de inte kommer att vara kvar i klubben de spelade i under årets säsong. En del har uttalat sig om framtiden medan andra har varit mer tystlåtna om sina planer inför nästa säsong. Notera att spelarna inte är listade efter någon som helst rangordning.

Hockeysverige.se:s Henrik Skoglund gjorde en liknande lista den 29 april som ni kan hitta här. Det har däremot hänt väldigt mycket sedan dess och flera av spelarna på den listan har hittat en ny klubbadress. Se alltså det här som en uppdaterad version.

Mattias Nörstebö (b)

Den norske landslagsbacken har haft det tufft de två senaste säsongerna i Frölunda. Sammanlagt har han bara spelat 38 matcher i SHL på dessa säsonger då skador har förstört stora delar av hans tid i Frölunda. När han väl har fått spela har han dock visat sin klass och borde kunna gå in i de flesta backbesättningarna i SHL.

Till den norska tidningen Adresseavisen berättade 24-åringen att han gärna stannar i Sverige.
– Det är ganska öppet för mig nu. Jag kommer inte att stanna i Frölunda. Jag måste komma därifrån och få en nystart, sade han i samband med VM.

Alexander Johansson (fw)

Den tidigare Färjestadskaptenen dumpades oväntat av klubben trots att han hade två år kvar på sitt kontrakt. 30-åringen drogs med en del skador under årets säsong och spelade bara 14 grundseriematcher innan han kom tillbaka och spelade i slutspelet.

Smålänningen har visat fina siffror i SHL de senaste åren och är en ledarkaraktär då han har varit assisterande kapten i Växjö innan han fick ”C:et” i Färjestad. Än så länge är inget sagt om var Johansson väljer att fortsätta sin karriär.

Robin Figren (fw)

En spelare som var med på Henrik Skoglunds lista och inte mycket har förändrats sedan dess. Han stärkte sina aktier i och med en stark säsong i HV71 som var hans bästa i karriären på fem år. Enligt uppgifter ska både klubbar i SHL och utlandet vara intresserade av att värva 31-åringen.

Tidigare under våren pratade han med hockeysverige.se om sina tanker kring framtiden och berättade att han inte visste hur det blir.
– Min väderpinne står bara rakt upp och ner. Den är ganska intetsägande just nu, sade han då.

Adam Brodecki (fw)

Kom till Linköping från Växjö inför årets säsong och gjorde succé direkt vilket ledde till en uttagning till Tre Kronor. Därefter stannade Brodecki av lite, precis som hela Linköping, och till slut blev det 22 poäng för forwarden. Han visade dock verkligen vad han är kapabel till.

Något oväntat lämnade 24-åringen klubben med ett år kvar på sitt kontrakt. Enligt hans agent så verkar det inte heller som att vi får se Adam Brodecki i SHL nästa säsong.
– Nu tittar vi i första hand på en klubb utomlands, säger Claes Elefalk till Corren.

Johan Alm (b)

27-åringen lämnade moderklubben Skellefteå efter sju säsonger i klubben. Han var med under klubbens storhetstid och spelade fem SM-finaler och blev svensk mästare två gånger i klubben. Hans erfarenhet av att vinna och gå långt i ett slutspel vore därför ovärderligt för flera SHL-klubbar.

Enligt Norran ska det finnas gott om SHL-intresse för Alm men han själv uppges dock blicka mot spel i utlandet.


Efter flera framgångsrika år i Skellefteå så väntar nya äventyr för Johan Alm. Foto: Andreas Sandström/Bildbyrån

Christian Engstrand (mv)

Det finns inte gott om duktiga målvakter ute på spelarmarknaden men 30-årige Engstrand har visat att han håller hög SHL-klass. Främst under Moras första säsong i SHL då han snittade 91,3 i räddningsprocent i ett bottenlag. Han har också klivit fram och storspelat i kvalspelen och är en målvakt för de stora matcherna.

Han imponerade även i Linköping och hade fina siffror där som förstemålvakt mellan 2012 och 2014. Just nu är inget sagt om Östgötens framtiden och han själv är osäker på var han vill fortsätta karriären.
– Mora är ett avslutat kapitel för mig. I dagsläget är inget annat riktigt nära, utan det känns 50/50 om det blir Sverige eller utomlands nästa säsong, säger han till Corren.

Johan Harju (fw)

33-åringen som tidigare har varit kapten för Luleå fick överraskande nog lämna klubben efter elva säsonger i Norrbotten. Trots att han börjar komma uppåt i åren så håller Harju fortfarande en hög nivå, något som hans elva mål under årets säsong visar.

Det råder oenighet kring var Harju kommer att spela nästa säsong. Enligt NSD/Kuriren är han på väg till SHL-konkurrenten Linköping. Uppgifter till Corren säger dock att så inte alls är fallet och att det inte förs någon diskussion mellan parterna. Vad som väntar Harju i framtiden återstår alltså att se.

Tuomas Kiiskinen (fw)

Finländaren spenderade fem säsonger i Växjö Lakers och blev en av klubbens viktigaste spelare. Han sköt guldet till klubben 2015 och var en viktig del av laget som vann igen förra året.

Nu är han dock fri på marknaden och hittills har inget pekat på att han kommer att fortsätta karriären i Sverige. Hans moderklubb är KalPa i Finland och han har tidigare spenderat sju säsonger i klubbens A-lag. Det är inte omöjligt att det blir en återkomst för 32-åringen efter att ha spelat utomlands i sju år.

Patrick Cehlin (fw)

Har dragits med stora skadeproblem och missade hela årets säsong på grund av en hjärnskakning. 27-åringen själv menar dock att han gör allt för att komma tillbaka till ishockeyn och att han kommer att vara redo för spel igen när pucken släpps nästa säsong.

Han fick dock inte vara kvar i Luleå och är nu klubblös. Ingenting är sagt om var han kan spela och det är osäkert vilken nivå han kommer att hålla då han senast spelade en SHL-match i mars 2018. Det laget som tar den chansningen kan dock få en stjärnspelare då Cehlin tidigare har visat att han är en målskytt av rang.


Var får vi se Patrick Cehlin påbörja sin comeback till elithockeyn igen? Foto: Ola Westerberg /Bildbyrån

Spencer Abbott (fw)

Den spelare på den här listan som gjorde flest poäng under årets säsong. Kanadensaren var en av SHL:s bästa spelare och hans 36 poäng var bland de 15 bästa i ligan, och detta trots att han spelade i ett Mora som hade det kämpigt under stora delar av säsongen.

Än så länge är det oklart var Abbott spelar nästa säsong. Uppgifter till Sportbladet sade att 31-åringen var aktuell för Leksand. Samma uppgifter sade dock att Andrew Rowe också var det och han gick till Schweiz istället.

Niklas Svedberg (mv)

Kanske det största målvaktsnamnet som finns på marknaden. Svedberg hade en tuff säsong i ett svagt Timrå och räddade bara 88,9 procent av skotten han fick på sig. Han har dock tidigare visat vilken skicklig målvakt han är och lär vara rejält revanschsugen efter bottennappet.

29-åringen har pekats ut som Adam Reideborns ersättare i Djurgården men än så länge är ingenting klart.
– Jag har spelat i Djurgårdens juniorlag och det är klart det hade varit kul att spela där, säger Svedberg till Mr. Madhawk.

Alen Bibic (b)

Det har spekulerats mycket i var Bibic hamnar nästa säsong. Det stod klart att han skulle lämna Rögle efter fem säsonger i klubben men därefter är det oklart. Den klubb som värvar 27-åringen får en tuff back som alltid ger sitt mesta och bästa för laget.

Leksand, som är Bibic moderklubb, har pekats ut som ett alternativ. Så sent som i går så uttalade han sig om sin framtid.
– Som ishockeyspelare i min ålder blickar man över hela Europa. Sedan har jag inte rutat in mig på att jag måste dra till den ena ligan eller vara i Sverige. Jag stänger inte ute varken några ligor eller lag. Det som gynnar min ishockey bäst är det som gäller framöver, sade han i en intervju med hockeysverige.se.


Ser vi Alen Bibic i en Leksandströja nästa säsong? ”Leksand är såklart ett alternativ. De gick upp i SHL och jag är jätteglad för deras skull”, sade han till hockeysverige.se. Foto: Mathilda Ahlberg/Bildbyrån

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 28 september
19:00 Brynäs - SDE SDHL
19:00 Mora - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
19:00 Djurgården - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 Vastervik - Södertälje Hockeyallsvenskan
19:00 Modo - Almtuna Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:00 Ostersund - AIK Hockeyallsvenskan
01:00 Toronto Maple Leafs - Montreal Canadiens NHL
torsdag 29 september
19:00 Leksand - Örebro SHL
19:00 Oskarshamn - Frölunda SHL
19:00 Linköping - Luleå SHL
19:00 Växjö - Brynäs SHL
19:00 Timrå - HV 71 SHL
19:00 Färjestad - Skellefteå SHL
19:00 Rögle - Malmö SHL
01:00 New York Rangers - New Jersey Devils NHL
fredag 30 september
19:00 AIK - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:00 BIK Karlskoga - Vastervik Hockeyallsvenskan
19:00 Mora - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 Västerås - Ostersund Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Vita Hästen - Modo Hockeyallsvenskan
19:00 Almtuna - Tingsryd Hockeyallsvenskan
01:00 New Jersey Devils - New York Rangers NHL
lördag 01 oktober
13:00 AIK - Luleå SDHL
15:15 Luleå - Växjö SHL
15:15 Timrå - Färjestad SHL
15:15 HV 71 - Oskarshamn SHL
15:30 Linköping - Brynäs SDHL
16:00 Göteborg - Djurgården SDHL
17:30 SDE - Modo SDHL
18:00 Rögle - Linköping SHL
18:00 Örebro - Skellefteå SHL
18:00 Frölunda - Leksand SHL
18:00 Västerås - Modo Hockeyallsvenskan
19:00 Boston Bruins - Philadelphia Flyers NHL
söndag 02 oktober
13:00 HV 71 - Djurgården SDHL
14:00 Göteborg - Linköping SDHL
15:00 Malmö - Brynäs SHL
15:30 AIK - Modo SDHL
16:10 SDE - Luleå SDHL
måndag 03 oktober
03:00 Ostersund - Vastervik Hockeyallsvenskan
03:00 Los Angeles Kings - Anaheim Ducks NHL
tisdag 04 oktober
18:00 Ålborg - Luleå Champions Hockey League
18:05 Rögle - Zürich Champions Hockey League
19:00 Kristianstad - Djurgården Hockeyallsvenskan
20:00 Belfast - Skellefteå Champions Hockey League
onsdag 05 oktober
19:00 Mora - AIK Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Almtuna Hockeyallsvenskan
19:00 Tingsryd - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
01:00 New York Rangers - Boston Bruins NHL
torsdag 06 oktober
19:00 Brynäs - Leksand SHL
19:00 Skellefteå - Timrå SHL
19:00 Växjö - Frölunda SHL
19:00 Färjestad - Rögle SHL
19:00 Malmö - Luleå SHL
19:00 Örebro - HV 71 SHL
19:00 Linköping - Oskarshamn SHL

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten