Sebastian Idoff
Södertälje SK

Jobbar som restaurangchef – öppnar för comeback i SSK: ”Kommer hem och spelar gratis”

ANNONS

28 år gammal avslutade Sebastian Idoff hockeykarriären efter flera år utomlands. Han jobbar nu istället som restaurangchef i Oslo men öppnar då för en comeback i Södertälje. 
– Jag kommer hem och spelar gratis, säger Idoff till lt.se.

Södertälje letar en ny målvakt till nästa säsong. De ryktades vara intresserade av Emil Kruse men han presenterades nyligen av Västerås istället. Då kommer det ett chockerande besked för SSK.

Den tidigare juniorlandslags-målvakten Sebastian Idoff öppnar upp för en comeback efter att ha lagt benskydden på hyllan. Han jobbar just nu som restaurangchef i Oslo där han också är målvaktstränare Lörenskog i den norska ligan.
– Jag kommer hem och spelar gratis. Jag hittar ett jobb vid sidan, säger 28-åringen till lt.se.

LÄS ÄVEN: Motgångarna har stärkt den forne målvaktstalangen – som saknar klubb: ”Är ingen maskin som folk tror att man är”

”SAKNAR ISHOCKEYN”

Han spelade senast i Södertälje 2014. Då sparkades han av dåvarande tränaren Janne Karlsson. Han kan däremot tänka sig att återvända till klubben som nobbade honom för fem år sedan.
– Jag saknar ishockeyn mer och mer. Södertälje är nog det enda laget som jag kan tänka mig att starta om med igen. För att fullfölja resan som fick ett absurt slut.

LÄS ÄVEN: Förre juniorlandslags-målvakten lägger av – som 28-åring: ”Trött på att leva det där livet”

Efter tiden i Södertälje har han spelat i Asplöven, Frankrike och Norge. Han har däremot inte spelat en match sedan början av 2018. Ett frågetecken för Idoff är därmed huruvida han håller formen för att spela i HockeyAllsvenskan.
– Det är väldigt svårt att säga. Jag har tränat med Lörenskog samt varit målvaktstränare. Det är inte samma sak som att spela på elitnivå, men rent fysiskt och mentalt är jag på en helt ny nivå. Jag har aldrig tvivlat på mig själv och kommer aldrig att göra det. Jag har lärt mig otroligt mycket som kunde hjälpa en grupp och (att få) samarbeta med Sahlin skulle vara en ära, säger Sebastian Idoff till Länstidningen Södertälje.

Den här artikeln handlar om: