Sök
NYCKELSPELARE. Victor Söderström är en av de svenska stjärnorna i hemma-VM.
U18-VM

Succébacken från bandyfästet ska leda Sverige i U18-VM

Med dunder och brak har Victor Söderström slagit igenom med Brynäs i SHL den här säsongen. Nu ska den 18-årige backtalangen leda Småkronorna i jakten på guldet i hemma-VM.
– Det spelar ingen roll om det är Sverige eller någon annanstans för press är det för alla lag oavsett vad man håller på med. Jag tycker att det blir ännu roligare när man får press på sig, säger Victor Söderström till hockeysverige.se.

UPPSALA (HOCKEYSVERIGE.SE)
Det är inte långt kvar till U18-VM i Umeå och Örnsköldsvik sparkar igång. Turneringen kommer alltså att spelas i två starka hockeyfästen. Men en av killarna som ska leda där laget genom hemmaturneringen kommer från bandyfästet Skutskär. En stad som faktiskt har erövrat ett SM-guld i bandy även om det är så långt tillbaka som 1959. Då besegrades Västerås med 2-1 på Stockholms stadion inför drygt 27 000 åskådare. Då vi kommer till hockeyn så är den främsta meriten mångårigt spel i Division 1, alltså nuvarande Hockeyallsvenskan, med bland annat Lennart ”Tigern” Johansson som tränare och Michael Sundlöv i kassen. Klubbens damlag vann SM-guld så sent som 2018.

Den som nu ska sätta Skutskär på kartan är 18-åriga backen som idag spelar för Brynäs, Victor Söderström.
– Idag tror jag det är mer ungdomar som spelar hockey i Skutskär än bandy. På damsidan har bandyn varit i final två år i rad, men jag skulle ändå säga att hockeyn är starkare, säger Victor Söderström då vi ses för en intervju till hokceysverige.se på ett hotell i Gränbyområdet i Uppsala.
– Jag har faktiskt aldrig själv testat på bandy. Det är nog en av få sporter jag inte har testat på.

En av Brynäs damspelare förra säsongen, Angelica Östlund, var med och vann SM-silver med Skutskärs damer den här säsongen.
– Ja, det stämmer. Annars tror jag det är ganska många tjejer från Sandviken som är med där och spelar.

HADE NHL-MÅLVAKTEN SOM IDOL

För 18-åringen från Skutskär som nu ska till U18-VM blev det ganska naturligt med hockey.
– Pappa (Jonas Söderström) spelade hockey och tränade sedan Brynäs juniorlag under min uppväxt. Då jag var och tittade på hans matcher blev det naturligt för mig att börja spela hockey.
– Från början var det hockey, fotboll, innebandy och golf. Sedan höll jag även på med karate under något år när jag var runt tio år, säger Söderström med ett leende samtidigt som jättelöftena Alexander Holtz och Lucas Raymond bredvid oss tvistar om Göteborg eller Stockholm är den bästa staden i Sverige.

När var du själv som supporter i Gavlerinken första gången?
– Hur gammal kan jag ha varit då… Kanske sex eller sju år. Det var när pappa började träna U16 i Brynäs som jag sprang runt på hallen och kollade första gången.

Hade du redan då några idoler eller förebilder i Brynäs?
– Pappa tränade J20 efter U16 så han tränade Elias Lindholm, (Calle) Järnkrok, (Jakob) Silfverberg och alla dom där. Det var främst dom som jag hade som förebilder då.
– Ett tag ville jag bli målvakt så jag testade på det under en säsong. Jag kommer ihåg att jag då hade (Jacob) Markström som idol. Då spelade jag målvakt med dom i min egen ålder och ute med dom som var ett år äldre. Jag tyckte målvaktsutrustningen var så häftig, skrattar backtalangen.
– Varför jag slutade som målvakt? Jag vet egentligen inte, men jag tyckte nog att det var roligare att göra mål än att släppa in.


SUCCÉSÄSONG. Victor Söderström har imponerat med sitt backspel i Brynäströjan den här säsongen. FOTO: Andreas Sandström/Bildbyrån

Inför säsongen 2015/16 är det så dags för Victor Söderström att lämna Skutskär för spel i Brynäs.
– Brynäs U16-lag är det samma som Gästriklands lag i TV-pucken. Sommaren innan den säsongen tar Brynäs ut en sommartrupp. Då kom jag med där i 00:orna, alltså med dom som är ett år äldre än jag. Sedan kom jag med i TV-pucklaget och det var då jag gick till Brynäs. Jag var 14 år då, skulle fylla 15.

”EN VÄLDIGT HÄFTIG SÄSONG”

Årets säsong har varit en lång succéresa för Victor Söderström. Han har inte bara tagit sig in i A-laget utan han har även etablerat sig där. På 44 matcher har han svarat för fyra mål och totalt sju poäng.
– Det har varit en väldigt häftig säsong. Inför säsongen var att jag skulle få spela i A-laget så mycket som jag fick göra något jag trodde på.
– Jag trodde att jag kanske skulle få prova på någon träning och eventuellt en match, men att det skulle bli som det blev hade jag inte en aning om. Det är jättekul att det blev så.

Hans framgångar har också gjort att han rankas att gå ganska högt i sommarens draft.
– Det är jätteroligt och självklart ska det bli roligt att få åka till Vancouver. Det blir en häftig upplevelse, men hur det går får vi se.

Har du någon klubb eller organisation du helst vill komma till?
– Nej, det har jag inte. Vart jag än skulle hamna så blir det bra. Vi pratar ändå om NHL och att spela där är vad jag har drömt om sedan jag började spela hockey.

Är det många scouter som varit på dig under säsongen?
– Ja, det är ganska många, men jag tycker det bara är roligt och en bra erfarenhet att få prata med alla.

HEMMA-VM VÄNTAR

Närmast väntar U18-VM på hemmaplan, något som Victor Söderström ser mycket fram emot.
– Det ska bli jättekul. Speciellt eftersom det går på hemmaplan. Jag har varit med i landslaget sedan U16, men det här är första turneringen vi, alltså 01-kullen, har på hemmaplan så det ska bli väldigt roligt att spela inför alla fans här hemma.

Känner du bara glädje eller känner du även press på att leverera eftersom det är just hemmaplan?
– Det spelar ingen roll om det är Sverige eller någon annanstans för press är det för alla lag oavsett vad man håller på med. Jag tycker att det blir ännu roligare när man får press på sig.

Levererar du bättre under press?
– Ja, det känns som jag gör det. Det blir som en extra ”boost” i motivationen när det blir press.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten