Filip Hållander sköt Timrå mot nytt SHL-kontrakt.
Timrå IK

Junioren tog Timrå mot nytt kontrakt – efter målvaktens jättetavla

Timrå är nära SHL-spel även säsongen 19/20. De vann idag med 4-1 och leder matchserien med 3-2. 3-1-målet kom efter en ordentlig tavla från Christoffer Rifalk.
– Vi har pratat om det hela matchen, någon gång kommer han tabba sig, sade målskytten Filip Hållander till TV12.

Christoffer Rifalk bjöd på ett mål som kunde ha blivit kostsamt i serien mot AIK. Men efter den tavlan spikade han igen totalt och blev i stället hjälte när Oskarshamn vann serien och tog sig till Direktkvalet.

Väl i kvalet har han storspelat på nytt, men idag kom en ny bjudning med klubban. I slutminuterna av kvällens match mot Timrå slog han en passning rakt på Filip Hållanders klubblad.

Den glödhete Hållander hade inga problem att sätta pucken i den övergivna målburen och ge Timrå en 3-1-ledning med bara 6:32 kvar. Det var juniorens andra mål för kvällen.
– Vi har pratat om det hela matchen, någon gång kommer han tabba sig. Han är ute hela matchen, säger Hållander till TV12.

KAN SÄKRA SHL-SPEL PÅ LÖRDAG

Oskarshamnstränaren Håkan Åhlund satsade sedan vilt och plockade ut målvakten med närmare fem minuter kvar. Den satsningen föll dock pladask då Oskarshamn ett par minuter senare åkte på en utvisning för sju spelare på isen.

Timrås första och sista gjordes av lagets poängkung i SHL, Henrik Törnkvist. 4-1-kassen kom i tom kasse. Filiph Engsund gjorde Oskarshamns mål i kvällens tunga förlustmatch för deras del.

På lördag kan Timrå säkra SHL-kontraktet även för kommande säsong. Skulle Oskarshamn vinna då väntar en sjunde och avgörande match i Timrå på måndag kväll.
– Vi ska spela exakt som idag, säger tvåmålsskytten Hållander inför helgens nya rysare.