Sök
MOT NYA ÄVENTYR. Nästa säsong väntar spel i Finland för Stefan Stéen.
SHL

”De pratar svenska i stan – det känns ju tryggt”

Stefan Stéen spelade säsongens bästa hockey när Örebro plockade in Jhonas Enroth. Det blev början på slutet i Örebro för den 26-årige burväktaren. I går blev det klart att värmlänningen forsätter karriären i finska Vasa Sport.
– Jag har länge varit sugen på att testa en annan liga och har tidigare kollat runt i Europa. När alternativet i Vasa dök upp kändes det faktiskt helt perfekt, säger Stéen till hockeysverige.se.

Stefan Stéen hämtades till Örebro från Färjestad inför den här säsongen. Han konkurrerade under största delen av säsongen med finländske Eero Kilpeläinen om förstaspaden. Totalt blev det 27 matcher i grundserien för Stéen som upplevde både toppar och dalar under resans gång.
– Rent spelmässigt så var det tyvärr lite för mycket upp och ner för att jag ska vara helt nöjd. Jag hade velat hålla en jämnare nivå över tid. Jag fick en bra start, sen gick väl formen ner lite och jag upplevde väl en lite tuffare tid när vi bytte tränare och spelsystem och så. Sedan kom jag tillbaka starkt och tycker att jag gjorde en stark avslutning på säsongen, säger Stéen till hockeysverige.se.

– Jag brukar alltid sätta mig ned med min mentala tränare (Andy Swärd) efter säsongen för att gå igenom hur säsongen har varit. Nu har jag inte hunnit det ännu, men jag kan väl säga att ha spelat 27 matcher är någonting som jag väldigt nöjd med. Självklart vill man alltid spela så mycket som möjligt, men jag ville spela mer än hälften av matcherna och det nådde jag.

HYLLAR ENROTH: ”FANTASTISK MÅLVAKT”

Stéen fick uppleva en händelserik säsong med Örebro, där lagets kräftgång under hösten ledde till att dåvarande huvudtränaren Niklas Sundblad fick sparken. Efter Niklas Erikssons intåg som huvudtränare, tillsammans med de assisterande tränarna Jörgen Jönsson och Henrik Löwdahl, lyfte närkingarna i tabellen. Efter en stark avslutning på säsongen lyckades man ta sig till play-in, där den regerande svenska mästaren Växjö till slut blev för svåra.
– Inför säsongen hade vi som mål att ta oss till play in och det var ju någonting som vi lyckades med. Sen var vi kanske slutkörda rent mentalt i serien mot Växjö. Allt som allt har jag fått uppleva väldigt mycket under den här säsongen i Örebro, med tränarbyten och sådana saker. Det är någonting som man kan ta med sig i framtiden. Ju mer man får uppleva, desto mer lär man sig, eller hur? menar Steen.


MÅLVAKTSDUON. Stefan Stéen bildade målvaktspar med Eero Kilpeläinen innan Jhonas Enroth intåg i klubben. FOTO: Johan Bernström/Bildbyrån

I slutskedet av grundserien överraskade Örebros sportchef Niklas Johansson hela hockey-Sverige genom att plocka in den VM- och OS-meriterade målvakten Jhonas Enroth. För Stefan Stéen blev det början på slutet som förstamålvakt i Örebro, samtidigt som han menar att den korta tiden med Enroth var lärorik för honom.
– Jhonas är en helt fantastisk målvakt. Det har varit kul att få se honom på nära håll under de här veckorna. Han har mycket erfarenhet från spel både i NHL och KHL och man fick försöka suga in så mycket man bara kunde under tiden han var här.

Du spelade ju din bästa hockey för säsongen i samma skede som Enroth plockades in.
– Ja, så var det ju. Det var lite trôligt (trist) på så vis. Det var i ett skede av säsongen då vi hade många matcher på hemmaplan och där jag hade hittat ett härligt flyt i spelet. Jag så klart gärna fortsatt i målet, så är det ju absolut. Samtidigt vet jag ju hur den här branschen fungerar och det var bara att köpa situationen. Det var ingen direkt dålig målvakt som de hade plockat in.

”SKA BLI JÄVLIGT SPÄNNANDE”

Efter säsongen var färdigspelad stod det klart att det inte skulle bli någon fortsättning för Stefan Stéen i Örebro. I stället för att fortsätta karriären i någon annan SHL-klubb stod det under gårdagen klart att 26-åringen kommer att spela sin hockey i finska ligan med Vasa Sport nästa säsong.
– Det ska bli jävligt spännande, måste jag säga. Jag har länge varit sugen på att testa en annan liga och har tidigare kollat runt i Europa. När alternativet i Vasa dök upp kändes det faktiskt helt perfekt. Jag ser framemot äventyret som väntar.

Vad vet du om laget?
– Jag vet inte överdrivet mycket, måste jag vara helt ärlig och säga, säger Steen med ett skratt.
– Jag vet att de pratar svenska i stan – det känns ju tryggt. Jag hade ett bra snack med deras målvaktstränare (Tapio Kotola) och jag gillar hans filosofi. Finland har, precis som Sverige, en kultur att få fram mycket målvakter. Det ska bli kul att se på nära håll och att få jobba med en finsk målvaktstränare. Det är något som jag är väldigt spänd på.

Kontraktet med Sport är skrivet på ett år.
– Det blir väldigt kul att prova någonting nytt. Jag har spelat fem och en halv säsong i SHL nu och man har sett hallarna upplevt en hel del, säger Steén som hunnit med att vinna två SM-guld under sina år i SHL.
– Det är inte så att jag stänger några dörrar för spel i Sverige bara för att jag lämnar ligan nu. Jag ser snarare det här som ett litet äventyr. Sedan vet man aldrig hur saker faller ut i framtiden, avslutar han.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten