Mikael Backlund klappas om av Matt Tkachuk
Ottawa

Calgarysvensken nådde fina målplatån – för tredje gången på fyra år

ANNONS

För tredje gången på de senaste fyra åren kan vi konstatera att Mikael Backlund verkligen vet var målet står. I natt nådde han nämligen 20-målsplatån på nytt.

Säsongen 15/16 nådde Mikael Backlund 20 mål för första gången i NHL-karriären. Dessförinnan var den skicklige centerns bästa notering i Calgary Flames 18 mål. Men efter att ha nått 20 mål för första gången har det bara fortsatt rulla på. 21 mål säsongen 15/16 följdes upp av 22 mål säsongen därpå. Efter att bara ha gjort 14 mål förra säsongen är ”Mickis” nu tillbaka på sin sedvanliga målnivå.

I natt kom nämligen säsongens 20:e kasse för den så nyttige Calgaryspelaren. Efter fyra matcher utan mål kom fullträffen i Calgarys 5-1-vinst mot Ottawa. Målet betydde 4-1, och kom ungefär halvvägs in i den tredje perioden. Målet innebar dessutom att han passerade fjolårets poängskörd på 45 – och att det nu kan bli en riktig toppsäsong även med Backlunds mått mätt. Hans målbästa notering är som sagt 22, och den är i sikte. Snackar vi poäng har Tre Kronor-hjälten 53 poäng som bäst och 47 som näst bäst. Det är två poängnoteringar som är i sikte även om det nog blir svårt att nå 53-poängssäsongen. Han har åtta matcher på sig att nå dit.

POÄNG AV SVENSKE BACKEN

En annan svensk hamnade i poängprotokollet i storsegern. Det var Rasmus Andersson, som hade en assist på Matt Tkachuks 5-1. Andersson har 2+14 på 71 matcher under sin fina rookiesäsong i Calgarytröjan. Tkachuk har gjort åtta poäng på sina sex senaste matcher och är i storform, precis som hela Calgary som vunnit fem av de sex matcherna.

Ottawa har däremot bara tre vinster på sina 16 senaste matcher. Målvakten Craig Andersson har förlorat 14 raka matcher.
– I slutändan handlar det om alla på isen. Det är veteraner, det är rookies. Alla måste bli lite bättre. Du spelar i National Hockey League. Det spelar ingen roll om du är ung eller gammal. Du är i NHL. Du är här av en anledning. Du är en bra hockeyspelare, sade Anderson enligt nhl.com efter det nya bottennappet.

Dylan DeMelo gjorde Ottawas enda mål. Mark Giordano, Garnet Hathaway och Andrew Mangiapane gjorde Flames mål, utöver den tidigare nämnda duon.

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 11 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL