Filip Zadina.
Nyheter

Efter nio matcher – supertalangen skickas ner till AHL

ANNONS

I slutet av februari kallade Detroit Red Wings upp sin tjeckiske supertalang Filip Zadina från AHL. Nio NHL-matcher senare skickas forwarden tillbaka till farmarligan, meddelar Detroit på sin hemsida.

Inför draften 2018 tippade många att Filip Zadina skulle gå som tredje spelare totalt, efter Rasmus Dahlin och Andrej Svetjnikov. Zadina fick vänta lite längre än så, och med sjättevalet kunde Detroit plocka upp den dynamiske forwarden.

Zadina inledde säsongen i AHL med Detroits farmarlag Grand Rapids. I slutet av februari kallades talangen upp av Detroit och har sedan dess hunnit med nio matcher i världens bästa hockeyliga.

SKÖT FÖRSTA NHL-MÅLET FÖRRA VECKAN

Nu meddelar Red Wings emellertid att man väljer att skicka ner sin forwardstalang till farmarligan igen. Totalt stod Zadina för tre poäng (1+2) på de nio matcher han hann spela för Red Wings under tiden han var uppkallad. Zadinas hittills enda NHL-mål kom i mötet med Colorado den 5 mars.

I AHL har 19-åringen noterats för 31 poäng (15+16) på 45 matcher den här säsongen.

SE ZADINAS FÖRSTA NHL-MÅL:

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 09 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL
söndag 11 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL