Sök
TILLBAKA. En taggad Anton Wedin är tillbaka i Timrås lagom till kvalspelet.
Timrå IK

Timrås landslagsforward redo för kval efter skadehelvetet: ”Det är de matcherna man vill spela”

En höst fylld med poäng, framgång och landslagschanser. Sen kom skadan vid årsskiftet som satte käppar i hjulet på Anton Wedins framfart och höll 26-åringen borta från spel i över två månader. Nu har landslagsforwarden återhämtat sig från fotskadan och är redo att leda Timrå i det stundande kvalet.
– Jag ska bara gå ut och spela mitt spel och tro på mig själv. Kör jag på som jag kan så kommer det att gå bra, det vet jag, säger Wedin till hockeysverige.se.

SKELLEFTEÅ (HOCKEYSVERIGE.SE)
Med en stor ispåse hårt fastlindad runt högerfoten möter Timrås landslagsforward Anton Wedin upp undertecknad i Skellefteå Kraft Arenas korridorer efter SHL-mötet mellan Skellefteå och Timrå. SHL-jumbon har precis haft en mardrömskväll i Västerbotten där man, förutom att ha förlorat matchen med 0–7, åkt på tre nya skador.

Det är symptomatiskt på många sätt för Timrå IK den här säsongen, då nykomlingarna dragits med stora skadeproblem under i stort sett hela säsongen. Inför gårdagens match var emellertid lagets största stjärna Anton Wedin tillbaka efter ett över två månaders långt skadeuppehåll. 26-åringen sköt ett skott på mål och noterades för 18:16 i istid, en notering som var näst mest i bortalaget denna kväll.

Med andra ord – det blev ingen mjukstart för landslagsforward i comebacken.
– Det kändes helt okej. Jag har försökt komma tillbaka i god form nu inför kvalet och det kändes okej. Det var skönt att känna att foten håller och sådär. Nu får jag lite tid på mig att spela mig i form inför kvalet, säger Anton Wedin.

”EN FRUSTRERANDE TID”

Wedin missade 19 matcher under sin skadefrånvaro. Timrå förlorade 16 av dessa, vilket gjorde forwardens frånvaro ännu mer frustrerande.
– Det var tufft i början, när skadan var ny och laget hade en liten förluststreak när vi fortfarande hade häng i tabellen. Det var en frustrerande tid, då var det enda man ville var att vara med ute på isen och hjälpa grabbarna. Jag har kunnat träna på hyfsat ändå och fokusera på det som komma skall.


TILLBAKA. Anton Wedin var tillbaka i Timråtröjan i gårdagens bortamatch mot Skellefteå efter ett långt skadeuppehåll. FOTO: Ola Westerberg/Bildbyrån

Innan skadan satte ett temporärt stopp för Wedins framfart toppade 26-åringen Timrås interna poängliga. Forwardens imponerande spel tog honom hela vägen till höstens båda Tre Kronor-trupper.
– Det var grymt roligt att få chansen med landslaget. Det är någonting som jag är otroligt stolt över och något som jag kommer att komma ihåg under resten av livet, säger Wedin som står noterad för 24 poäng (13+11) på 30 matcher den här säsongen.
– Det har känts bra hela säsongen och jag känner att det gick bättre och bättre under hösten. För egen del har det varit en väldigt rolig säsong, så är det ju. Sen var det surt att jag åkte på skadan där och att laget hamnade i en spiral med många uddamålsförluster.

STORT KLUBBHJÄRTA

Bara några veckor innan skadan skrev Wedin på ett nytt treårsavtal med Timrå. En och annan höjda nog på ögonbrynet då intresse från toppklubbar säkerligen inte lyste med sin frånvaro, men för den Sundsvallsfödde forwarden var det inget svårt beslut.
– Jag kände att jag trivs så pass bra här och får spela mitt spel fullt ut här. Klubben tror på mig och jag tror på den. Jag har en roll som jag trivs med väldigt bra och i slutändan var det inte så mycket att fundera på.

Wedins stora klubbhjärta till Timrå spelade också en stor roll i beslutet.
–  Klubben betyder otroligt mycket för mig. Jag har spenderat hela min seniorkarriär i den här klubben och varit med i båda tuffa och glada tider. Timrå IK betyder väldigt mycket för mig, så är det.


TIMRÅ TROGEN. Timrå är den enda klubben som Anton Wedin representerat i seniorkarriären. Före årsskiftet förlängde han kontraktet med ytterligare tre säsonger. FOTO: Pär Olert/Bilbyrån

”DE MATCHERNA MAN VILL SPELA”

Det som väntar för Timrå är en bäst av sju-matchserie mot antingen AIK eller Oskarshamn om en plats i SHL säsongen 2019/20. Innan Anton Wedin ådrog sig fotskadan toppade han lagets interna poängliga. Nu är han redo att leda lagets offensiv i kvalet, men känner samtidgt inte någon större press.
– Jag känner väl ingen press så. Jag ska bara gå ut och spela mitt spel och tro på mig själv. Kör jag på som jag kan så kommer det att gå bra, det vet jag.

Kvalspel är ingett nytt för Timrå. Medelpadingarna var i ungefär samma sits förra säsongen, då man kvalade sig upp till SHL från Hockeyallsvenskan. Wedin menar att rutinen från tidigare kvalspel är av stor vikt i det stundande kvalet.
– Det är viktigt att vi har den rutinen. Vi är många som har varit i sådana här situationer förut och jag känner att vi har många i omklädningsrummet som kan hantera detta. Det spelar någon roll om man kommer till ett kval ner från SHL eller upp från Hockeyallsvenskan, det är slutspelshockey som gäller och alla matcher är viktiga. Det är de matcherna man vill spela och jag ser framemot det.

Idag 19:00
Kristianstad IK - HC Vita Hästen
1 2.75
X 4.05
2 2.20
Idag 19:00
Tingsryds AIF - Almtuna IS
1 2.00
X 4.10
2 3.10
Idag 19:00
IF Björklöven - Södertälje SK
1 1.57
X 4.75
2 4.65
Idag 19:00
Timrå IK - Mora IK
1 1.50
X 4.95
2 5.10
Idag 19:00
Karlskrona HK - Västerviks IK
1 2.05
X 4.10
2 2.95
Idag 19:00
AIK - Modo Hockey
1 5.30
X 5.10
2 1.48
Idag 19:00
Västerås IK - BIK Karlskoga
1 2.15
X 4.40
2 2.65
Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten