Sök
SHL

Frölundas poängkung längtar efter slutspel – ”Vi är en maskin just nu”

Med fyra matcher kvar av grundserien har Frölunda toppat formen. Det har även deras poängkung. Med poäng i tolv raka matcher är Ryan Lasch inne i ett stim som få kunnat undgå. Nu längtar han efter slutspel.
– Det känns som att det är en evighet kvar, säger SHL:s poängligaledare till hockeysverige.se.

GÖTEBORG (HOCKEYSVERIGE.SE)

Puckfantasten. Passningsgeniet. Poängkungen. Frölundaforwarden från Kalifornien blir ofta omnämnd med stora ord både från lagkamrater, tränare och utomstående. I tisdags gjorde han sin elfte raka SHL-match med poäng, och lägger man dessutom till CHL-finalen i början av februari blir sviten istället tolv matcher lång. Tolv matcher med totalt 22 poäng – att spela hockey just nu är roligt om man heter Ryan Lasch.

Men han är inte speciellt förvånad.
  Nja, det finns ju gånger då du inte har studsarna med dig, och det här är en period på säsongen då allt verkar klicka för mig och allt går in. Och det känns bra, såklart, säger 32-åringen som vann poängligan 2015/16 och kom tvåa ifjol, bara en poäng bakom Elias Pettersson.

Lasch förklarar att poängsviten är resultatet av flera saker.
– Det beror dels på att vi spelar bra hockey, vårt hårda jobb och våra skills. Men samtidigt, om du ska vara så där het och få tolv i rad så är en del i det att få studsarna med sig. Vi kommer att generera chanser under matcherna, det är vårt jobb, och vi är bra på det. Men huruvida den går in eller inte är en annan sak, det kan du inte alltid kontrollera.

Simon Hjalmarsson och Ryan Lasch firar efter Hjalmarssons mål mot Linköping den 5 mars. Ryan Lasch noterades för två assist i matchen. (Foto: Bildbyrån/Mihcael Erichsen)

”HJALLE FÅR FÖR LITE CRED”

Lasch minns inte senaste gången han hade en så lång poängsvit, men han minns senaste gången han spelade lika bra hockey.
– Det var de senaste två finalerna jag spelade. Först här när vi vann (2015/16) och i Schweiz när vi vann (2016/17). Där spelade jag riktigt bra hockey. Poängsviter är trevliga, men jag tycker det är viktigare vilken hockey jag spelar, säger forwarden som har ett SM-guld med Frölunda och ett schweiziskt guld med SC Bern.

I Frölundas andrakedja med Simon Hjalmarsson och Samuel Fagemo har amerikanen hittat ett flyt som bidragit kraftigt till lagets framfart den senaste månaden. I åtta av de nio senaste SHL-matcherna (Fagemo var skadad i lördagens seger mot Rögle) har trion spelat tillsammans – och öst in poäng. 33 pinnar fördelade på 14 mål och 19 assist har trillat in från kedjekamraternas klubbor.

Tidigare har Simon Hjalmarsson berättat om samspelet och Ryan Lasch håller med om att de tre spelarna har en stark kemi.
– Det är väldigt kul att spela hockey just nu. Det här är något vi i vår kedja har strävat efter, hur vi vill se ut offensivt. Det har gått jättebra för oss så här långt. Vi har alla samma identitet i hur vi vill spela. Vi tänker väldigt lika. Samuel har sin snabbhet och Hjalle är så smart, säger Lasch.
– Jag tycker inte Hjalle får tillräckligt med cred för vad han gör och vad han tillför till vår kedja. Han hade 60 poäng för några säsonger sedan, och man tappar inte bara sånt. Han är en stor tillgång i hur bra vi ser ut just nu och när vi blickar framåt.

RYAN LASCH KÄNNER INGEN PRESS

Det kan tyckas orimligt av en klubb, eller av supportrar, att kräva mer av en kedja som producerar så som amerikanens gör. Men Ryan Lasch är tydlig med att det finns mer att ge.
– Självklart. Det har man alltid. Jag känner att även i de matcher när vi gör ett par mål så kan vi alltid göra fler. Vi känner oss säkra i vårt spel och det känns som att vi kan göra mål i varje byte. Det kanske inte alltid är en bra sak, vi försöker göra för mycket ibland, men just nu är det roligt och jag gillar hur vi ser ut. Det är bra för oss, säger poängligaledaren.

Med tanke på den fina sviten, känner du ett ansvar att fortsätta producera?
– Nej, inte alls. Jag känner ingen press. Det har jag aldrig, i någonting jag gjort. Det är mitt jobb och det är vad jag ska göra. Och jag vet att om jag jobbar hårt så kommer min skicklighet att ta över och skapa chanser. För mig har det alltid handlat om att göra vad jag är bra på och älska det. Jag tror att allt kommer av sig självt när man lägger ner hårt arbete.

Ryan Lasch tar emot pris efter att ha blivit poängbäst i årets CHL-turnering. Totalt noterades han för 22 poäng på 13 matcher. (Foto: Bildbyrån/Mathias Bergeld)

”VI ÄR LÄSKIGA ATT SPELA MOT”

Till helgen väntar dubbelmöte med HV71 och nästa vecka står Djurgården och Brynäs för motståndet. Alla tre motståndarna står inför avgörande matcher där de på något sätt är berörda av en streckstrid.

För Frölundas del handlar de kommande matcherna om att hålla sig kvar i topp tre och kanske knipa ytterligare en placering högre i tabellen.
– Det är fortfarande lag bakom oss och vi jagar fortfarande andraplatsen. Så för oss handlar det om att fortsätta visa vår identitet. Vi hittade identiteten efter CHL-finalen när vi slog Red Bull München och sedan dess är vi ett annat lag. Vi är en maskin just nu. Vi är läskiga att spela mot när vi ser ut som vi gör nu.
– Vi trendar verkligen i rätt riktning mot hur vi vill se ut när vi går in i de här sista fyra matcherna och sen till slutspelet. Så vi måste hålla den nivån i varje match och kräva det från varandra. Det är så här vi ser ut när vi är som bäst, och det är upp till oss att fortsätta den processen.

Hur peppad är du på slutspel?
– Väldigt! Vi har bara fyra matcher kvar att spela men det känns som att det är en evighet kvar. Och sen måste vi vänta en vecka till, beroende på var i tabellen vi ligger, så de vill verkligen dra ut på det för oss…
– Men jag är jättepeppad. Det är en klyscha att säga, men det är så tajt så vi måste fortfarande ta en match i taget. Efter nästa torsdag kan vi tänka ”äntligen!” men vi måste fortsätta hålla fokus fram tills dess.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten