Collin Delia och Anton Forsberg
Nyheter

Konkurrenten får förlängt – nådastöten för svenskens NHL-karriär?

ANNONS

Chicago har under måndagen meddelat att de förlänger med Collin Delia. Då är frågan: Är Anton Forsbergs NHL-karriär över för den här gången?

Chicago hade höga tankar om Anton Forsberg och sajnade honom som backup till Corey Crawford förra säsongen. Svensken fick spela 35 matcher i NHL. Med tanke på Crawfords skadehistorik säkrade de dock upp på målvaktssidan till den här säsongen och tog in veteranen Cam Ward. Trots att Crawford varit skadad stora delar av den här säsongen också har Forsberg emellertid inte fått spela i NHL alls under säsongen.

En anledning till det är att en annan målvakt, Collin Delia, gjort det bra när han fått chansen. Delia har vunnit sex av nio matcher och stoppat närmare 93 procent av skotten. Succén gör att Chicago nu ger den 24-årige doldisen ett nytt treårskontrakt, värt en miljon dollar per år. Med andra ord ser Chicago ut att vilja satsa på Delia som sin framtida målvakt, snarare än Anton Forsberg.

Forsberg har utgående kontrakt och riskerar alltså att inte få någon ny chans av Chicago. Frågan är om någon annan NHL-klubb vill plocka upp svensken till kommande säsong, eller om han vänder tillbaka till Europa. Den tidigare Modomålvakten blir en restricted free agent efter säsongen vilket innebär att Blackhawks alltjämt har rättigheterna till honom, om de inte väljer att trejda bort dem.

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM