Joel Persson.
Växjö Lakers HC

Lånades ut – nu förlänger SHL-backen sitt NHL-kontrakt

ANNONS

Han skrev ett ettårskontrakt med Edmonton Oilers inför säsongen – och lånades ut till Växjö. Nu har NHL-klubben sett till att säkra rättigheterna till Joel Persson över nästa säsong också.

Historien om Joel Persson är väldokumenterad. Backens sensationella flytt från Kristianstad i Hockeyettan till Växjö utmynnade i både SM-guld och NHL-kontrakt. Men trots att skåningen skrev kontrakt med Edmonton Oilers förra året blev han kvar i Växjö även den här säsongen. Där har han vuxit ut till en landslagsback.

Efter den här säsongen blir det spel i Nordamerika för 24-åringen. Edmonton Oilers har nämligen sett till att säkra svenskens rättigheter även över kommande säsong. Sent på tisdagskvällen meddelade klubben via sin webbsida att man förlängt kontraktet med Persson över 2019/20.

TVÅA I DEN INTERNA POÄNGLIGAN

Joel Persson svarade för sex mål och 34 poäng på 51 matcher som rookie i fjol. Den här säsongen har han fortsatt att producera i ett betydligt mindre målfarligt Växjö jämfört med i fjol. På 36 matcher har han mäktat med 23 poäng och är med det tvåa i den interna poängligan.

Han har under säsongen landslagsdebuterat och spelat i såväl Karjala Tournament som Channel One Cup. I måndags tog Rikard Grönborg även ut honom till Beijer Hockey Games i Stockholm nästa vecka.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games