Nyförvärv för Göteborg HC. …
SDHL 1

Svenska elitlaget i bussolycka: ”Vi måste haft änglavakt”

ANNONS

Under söndagen spelade de match i Leksand. På resan hem var SDHL-laget Göteborg HC inblandade i en bussolycka. 
– Vi måste haft änglavakt. Det var träd framför oss som vi precis missade, säger assisterande kaptenen Matilda Rantanen till GP.

Göteborg HC var i natt på väg hem från bortamatchen mot Leksand. Då åkte deras buss av vägen under resan hem till Göteborg igen.

Ingen skadades men det var en stor chock för spelarna.
– När det hände var det panik. Alla ropade på varandra att vi skulle över till vänstersidan för att bussen inte skulle välta ned i diket till höger, berättar Matilda Rantanen för Göteborgs-Posten.

Olyckan skedde vid Mellerud, drygt elva mil norr om Göteborg. Spelarna var på väg hem efter 2-6 förlusten mot Leksand. Då sladdade bussen på all nysnö som lagt sig under söndagen och hamnade i diket. Enligt chauffören tog vinden tag i bussen.
– Vi måste haft änglavakt. Det var träd precis framför oss som vi precis missade.

”FICK VÄNTA TVÅ TIMMAR”

Norske forwarden Henriette Behn hade skadat sig under matchen och alla spelarna hjälpte till att få ut henne ur bussen när räddningspersonal kom. Matilda Rantanen hyllar räddningspersonalen för deras insats.
– De var väldigt snabbt på plats och kunde hjälpa oss. De var tvungna att säkra bussen och sedan fick vi ta oss ut genom en liten springa i bakdörren.

Klockan hade nyligen passerat midnatt när olyckan hände och laget kom till Göteborg strax innan klockan sex på morgonen.
– Vi fick vänta två timmar på vår ersättningsbuss, och vår utrustning kunde vi aldrig få ut från den gamla bussen. Förhoppningsvis kan vi få den till träningen i morgon säger den 21-årige backen.

Göteborg spelar sin nästa match på onsdag. Då kommer HV71 på besök i Göteborg och enligt Matilda Rantanen ska laget kunna ladda om trots olyckan.

Göteborg HC ligger sist i SDHL med sex inspelade poäng på 33 matcher. För tillfället har laget tolv raka förluster och siktar på att bryta den tunga förlustsviten mot HV71 på onsdag.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games