Maja Jakobsson.
SDHL 1

SDHL-SVEPET: HV71 skrällde mot serieledarna – Modo avgjorde sent i Leksand

Seger med 14–0 mot Göteborg på fredagen – förlust mot HV71 på lördagen. Det svängde fort för Luleå i helgen. Och i Leksand lyckades Modo krypa lite närmare serieledarna via ett sent avgörande.

HV71 stod för lördagens skräll i SDHL då man lyckades får med sig tre poäng från hemmamötet med regerande mästarinnorna från Luleå. Maja Jakobsson blev stor matchvinnare när hon satte det matchvinnande 3–2-målet i powerplay i den tredje perioden.

Finskorna Sanni Hakala och Riikka Sallinen (tidigare Välilä) sköt HV:s övriga mål medan spanska målvakten Alba Gonzalo motade 24 av 26 skott. Laget ligger nu fyra i tabellen.

I Luleå spelade Rebecca Stenberg fram Chiho Osawa och Melinda Olsson till lagets mål. Stenberg har därmed åtta assist på sina två senaste matcher efter sex passningspoäng i fredagens 14–0-seger mot Göteborg.

MODO KRYPER NÄRMARE

Modo fick med sig tre poäng från toppmötet med Leksand efter ett sent avgörande i Tegera Arena. Kaitlyn Tougas sköt matchvinnande 3–2 i powerplay med drygt fem minuter kvar att spela. Det gör att Ö-vikstjejerna nu är två poäng efter Luleå i tabelltoppen, dock med två matcher fler spelade.

Maja Grundström och Michela Cava svarade för övriga Modo-mål. Cava hade även två assist. Hon toppar SDHL:s poängliga med sina 54 poäng (23+31) på 31 matcher. Två poäng fler än Luleås Michelle Karvinen.

Leksand, som är femma i tabellen, fick sina mål från Hanna Lindqvist och Samantha Hanson.