Vita Hästen …
Nyheter

Efter turbulensen – ordföranden avgår på grund av säkerhetsskäl

ANNONS

Vita Hästen har haft en jobbig höst, både på och utanför isen. Nu meddelar Norrköpingslaget att klubbens ordförande Yvonne Anglesjö väljer att avgå på grund av säkerhetsskäl.

LÄS ÄVEN: Anonym attack mot jumbons ordförande: ”Sorgligt”

Vita Hästen är inne i en jobbig period just nu. Under torsdagskvällen kom lagets sjunde raka förlust då man föll mot Modo (0–1) och samtidigt som matchen spelades kom beskedet att klubbens ordförande Yvonne Anglesjö avgår på grund av säkerhetsskäl.

Klubben skriver på sin hemsida att Anglesjö bland annat fått påhälsning i hemmet.
”Detta rubriceras som brott och kommer tillsammans med tidigare händelser nu att utredas av polis. Detta agerande har idag resulterat i att styrelsen beslutat sig för att kalla till extra föreningsstämma där vår ordförande av säkerhetsskäl väljer att avgå”, skriver Norrköpingsklubben på sin hemsida.

HAR FÅTT NOG

Vita Hästen ligger fast förankrat i botten av den Hockeyallsvenska tabellen med 15 poäng upp till säker majk. I takt med att de sportsliga framgångarna uteblivit för klubben har supportrar till klubben visat sitt missnöje.

Bland annat har fansen satt upp banderoller där man krävt ordföranden Yvonne Anglesjös avgång. Enligt klubben har detta eskalerat till personangrepp och fysiska hot.
”Vi har sett vad som skrivs på diverse forum, där öppet hat florerat. Den senaste tiden har det från några personer skett ren och skär mobbing mot vår ordförande, där man gått från hårda ord och mobbing till personangrepp och fysiska hot. Något vi ställer oss starkt emot och den kritik man normalt får ta i det offentliga rummet, har sedan länge gått överstyr. Styrelsen har länge varit tålmodig, men har nu fått nog”, skriver man.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 29 april
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games